Bu da başka bir bahane. Evde çalışabilirdin. Herkes karantinayı tatil olarak gördü.7. sınıfı görmedi benim yaşıtlarımın çoğu. Korona vardı ve karantinadaydık. 7. sınıfta matematiğin temeli vardı ve onu görmedik. O yüzden matematik bize olduğundan daha zor geliyor. Yapamamamız normal. Ha diyelim Türkçe, Fen ve İnkılabı yapıyorsun ama 7. sınıfa gitmeyen birisi için bu matematik soruları çok zor.
Fikrine saygı duyuyorum ve katılıyorum.Yani sorun öğrencilerde değil eğitim sistemimizde. Böylesine berbat bir sınav sistemini nasıl yıllardır öğrencilere dayatıyorlar aklım almıyor doğrusu.
LGS kitapçıkları her sene aynı seviyede oluşturulur. Sınavın zorluğunu belirleyen etmen şartlardır. Bu sınav seçiciliğini şartların en kolay olduğu dönemde belirler. Çünkü yüzdelik dilimler fazladır. Hatta pandemi sebebiyle daha düşük puanlarla okula giren öğrenciler oldu. Bu da okulların kalitesini düşürmekte. Sistemin yakışır(!) derecede olduğunu buradan anlayabilirsiniz.Her sene 8. sınıfların sosyal medyada sınava 1 hafta kala başlayan zırlamalardır. Bu tipler "teog daha kolaydı, LGS çok zor, abim bile çözemiyor, bize anlaşılır soru verilsin" diye diye kafa şişiriyorlar. Teog tam da istedikleri sistem ama ölçmeye ve başarılı öğrenciyi başarısızdan ayırmaya yetmediği için kaldırıldı. LGS gelince işler değişti, iyi liselere gitmek isteyenler 1 sayfalık matematik sorularını doğru çözmek zorunda, böylece yeterince çalışmamış öğrenci soruyla bakışırken 7. sınıfın yazında bile ders çalışan adam o soruları parçalayıp 500 alıyor. LGS soruları gerçekten kaliteli, öğrencileri ölçmeye uygun şekilde hazırlanıyor.
Ne tatil olarak gördüm ne de yatma vakti olarak 7. sınıfı. Derslere girdim, ders çalıştım, elde var sıfır. Uzaktan eğitimin yeterli olduğunu mu düşünüyorsunuz?Bu da başka bir bahane. Evde çalışabilirdin. Herkes karantinayı tatil olarak gördü.
Öğrencileri ölçmüyor, zeki öğrenci ile zeki olmayan öğrenciyi ayırıyor bence, yeni nesilde 'benzer soru tipi' diye bir şey yok sonuç olarak.Öğrencileri ölçmeye uygun şekilde hazırlanıyor.
Hayır, çalışan ile çalışmayan öğrenciyi ölçüyor.Öğrencileri ölçmüyor, zeki öğrenci ile zeki olmayan öğrenciyi ayırıyor bence, yeni nesilde 'benzer soru tipi' diye bir şey yok sonuç olarak.
Sınav ile zeka ölçülmez, ölçülemez. @Teknocuk'un dediği gibi çalışan ve çalışmayan öğrenciyi birbirinden ayırır.Öğrencileri ölçmüyor, zeki öğrenci ile zeki olmayan öğrenciyi ayırıyor bence, yeni nesilde 'benzer soru tipi' diye bir şey yok sonuç olarak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.