8. sınıfta kötü olan matematik için neler yapılabilir?

• Konuyu başlatan weesst
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 164

weesst

Femtopat
Daha fazla  
Selam, biraz uzun olacak ama gerçekten ciddi bir durumdayım.
Benim matematiğim şu an çok kötü seviyede ve LGS'ye sadece 6 ay kaldı. Moral olarak bayağı çökmüş durumdayım. Birkaç gün çalışıyorum, umutlanıyorum, sonra bir soru tipi geliyor hiçbir şey anlamıyorum, direkt moralim sıfırlanıyor.

Ayrıca test kitaplarında da bayağı gerideyim. Aslında çalışıyorum ama temelim zayıf olduğu için çok yavaş ilerliyorum. Öğretmen yeni konu işliyor, ben kitapta hâlâ eski konulardayım. Bu da panik yapmama neden oluyor. ‘kitapları nasıl yetiştireceğim? Yeni konular nasıl oturacak?' diye sürekli kafama takıyorum.

Şu anda matematikten her yeni nesil soru bana çok karışık geliyor. Bazı günler hiç yapamayacakmışım gibi hissediyorum, bazı günler biraz ilerleyince ‘belki toparlarım' moduna giriyorum. Bu iniş çıkış beni iyice yoruyor.

Gerçekten samimi olarak soruyorum:
Bu seviyeden 6 ayda matematik toparlanır mı?
Test kitaplarında geride olmam çok büyük sorun mu?
Günlük çalışma düzeni nasıl olmalı?
Temelden mi başlamalıyım yoksa hocayla aynı konudan mı gitmeliyim?
Matematiği toparlamak için hangi yöntemler daha etkili olur?

Bana uzun uzun, adım adım öneri verebilecek biri varsa çok iyi olur. Şu an en büyük ihtiyacım morali toparlamak ve nasıl çalışacağımı bilmek.

Güzel hocalardan konu dinlemen ve kendine favori konular seçmen lazım. Ben LGS'ye 0 matematikle çalışmaya başlamıştım ve gayet de güzel bir puan yaptım. Yapılmaz diye bir şey yok. Sevmen lazım, sevmesen de seviyo gibi düşünmen lazım. Favori konular seç kendine, bütün konuları da o konularla bağdaştırmaya çalış. En azından ben öyle yapmıştım. Bir de kendine 2 saat diye sınırlar koyma. YKS döneminde çalışırken öyle yapmadım ben, buz tekniği var mesela, buz eriyene kadar gibi.. Onlardan yapabilirsin, odaklanmana yardımcı olur. Ben daha farklı taktikler denemiştim ama sana en uygun olacak o olur bence.

Youtube'daki hocalardan dinle, kendine onlardan da bi favori seç. Denemelerini iyi analiz et. Gerisini çok rahat yaparsın. İyi çalışmalar kardeşim. :)

Güzel hocalardan konu dinlemen ve kendine favori konular seçmen lazım. Ben LGS'ye 0 matematikle çalışmaya başlamıştım ve gayet de güzel bir puan yaptım. Yapılmaz diye bir şey yok. Sevmen lazım, sevmesen de seviyor gibi düşünmen lazım. Favori konular seç kendine, bütün konuları da o konularla bağdaştırmaya çalış. En azından ben öyle yapmıştım. Bir de kendine 2 saat diye sınırlar koyma. YKS döneminde çalışırken öyle yapmadım ben, buz tekniği var mesela, buz eriyene kadar gibi. Onlardan yapabilirsin, odaklanmana yardımcı olur. Ben daha farklı taktikler denemiştim ama sana en uygun olacak o olur bence.

YouTube'daki hocalardan dinle, kendine onlardan da bir favori seç. Denemelerini iyi analiz et. Gerisini çok rahat yaparsın. İyi çalışmalar kardeşim. :)

Teşekkür ederim peki motivasyon konusu nasıl olması ya da hangi hocalardan dinleyebilirim başka önerin var mı?

Teşekkür ederim peki motivasyon konusu nasıl olması ya da hangi hocalardan dinleyebilirim başka önerin var mı?

Motivasyonu hocalardan dinleme yani internet ten. Mesela bir hedef koy resmini duvarına as bu PC olur, PS5 olur, elektrikli scooter, yani istediğin herhangi bir şey. Motivasyonu bu şekilde sağlayabilirsin. Ayrıca 6 ayda 3 kere tekrar eder, en az 5 test kitabı bitirirsin istersen. Sonra LGS'de volleyi çakarsın kral. Yeni nesil soru kısmında ise, 8B tarzı kitapla başla sonra zorlara doğru gidersin. Yeni nesil sorudan korkma o senden korksun ki zaten çözülemeyecek soru yok. O senden:"aman beni çözme" diye korksun. Başarılar.

Motivasyonu kendi kendine yapacaksın dostum. Şuan komik gelse de ben o zamanlar hedeflediğim lisenin önüne gidip gazoz içerek motive etmiştim kendimi. Bir hedef koy ve o hedef için ilerle, ailenle konuş şunu tutturursam şunu alır mısınız falan diye anlaş, gerçekten istediğin bir şey olsun ama bu.

Motivasyonu hocalardan dinleme yani internet ten. Mesela bir hedef koy resmini duvarına as bu PC olur, PS5 olur, elektrikli scooter, yani istediğin herhangi bir şey. Motivasyonu bu şekilde sağlayabilirsin. Ayrıca 6 ayda 3 kere tekrar eder, en az 5 test kitabı bitirirsin istersen. Sonra LGS'de volleyi çakarsın kral. Yeni nesil soru kısmında ise, 8B tarzı kitapla başla sonra zorlara doğru gidersin. Yeni nesil sorudan korkma o senden korksun ki zaten çözülemeyecek soru yok. O senden:"aman beni çözme" diye korksun. Başarılar.

Daha temel kitapları zor çözüyorum ama mesela fenomen kök de bile bazen birkaç soru çözemiyorum bu da direkt yerle bir ediyor beni.

Daha temel kitapları zor çözüyorum ama mesela fenomen kök de bile bazen birkaç soru çözemiyorum bu da direkt yerle bir ediyor beni.

O farklı bir şey, yani kazanımda çözemeyeceğin soru olmayacak diye bir şey yok. Kazanımda zaten yapamayacağın sorular olacak ki, yeni nesil sorularda bunu geometriye döküp soruları yapabilesin. Kazanımda zorlanıyorum deyip Pes etmek yanlış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı