80.000 TL monitör dahil iş bilgisayarı toplama

Bütçe
80000

creimeth

Femtopat
Herkese iyi günler dilerim. Üniversite hocalarımdan biri iş bilgisayarı toplamam konusunda benden yardım istedi. 80.000 TL bütçe ile monitör dahil bir sistem istemekte. Yapacağı işler ileri seviye yüzey modelleme, amorf modelleme ve analizleri, binlerce parça içeren montaj tasarımları olacak. Bu işler sırasında bilgisayardan hız ve profesyonellik bekliyor. Kendi çabalarım ile oluşturduğum listeyi aşağıya ekliyorum. Eksiklerim, yanlışlarım elbet vardır. Parçaların birbiri ile uyumlu olup olmadığını merak ediyorum. Ayrıca tavsiyelere açığım. Geliştirilmesi gereken noktalar var ise yahut gereksiz eklemeler var ise lütfen uyarınız. Şimdiden teşekkür ediyorum...

Pc.png

Bu sistemde en merak ettiğim kısım kasa ile bileşenlerin uyumu. Göze daha hitap ettiği için bu modeli tercih ettim. Corsair Obsidian 500D modeli diğer bir seçeneğim fakat kaba duruyor. Önerilerinize açığım.

Ayrıca monitör olarak linkte yer alanı uygun gördüm. CAD/CAM modu olması ve tasarımı cezbetti.

3990X işlemcisine Custom sıvı soğutma yapılması gerekli bence. Böyle aşırı üst seviye bir sistem için hazır sistem alır gibi almak yakışmaz. Türkiye'de bu işleri hak ettiği gibi yapan birisine yönelin bence. Levon abiye (ModartPC) e-posta yolu ile ulaşmanı öneririm.

3990X işlemcisine Custom sıvı soğutma yapılması gerekli bence. Böyle aşırı üst seviye bir sistem için hazır sistem alır gibi almak yakışmaz. Türkiye'de bu işleri hak ettiği gibi yapan birisine yönelin bence. Levon abiye (ModartPC) e-posta yolu ile ulaşmanı öneririm.

Hocam dediklerinize hak veriyorum. Bütçeyi çok zorlar mı bu soğutma sistemi?

Hocam dediklerinize hak veriyorum. Bütçeyi çok zorlar mı bu soğutma sistemi?
Bütçeyi zorlar veya zorlamaz o yapılan sisteme bağlı. Ben kesinlikle Levon abiye ulaşmanı tavsiye ediyorum, o bu konuda büyük ihtimalle buradaki çoğu kişiden daha bilgilidir. Kağıt üstünde sistem düzgün duruyor ama bu işlemcinin TDP değeri 120W değil arkadaşlar 😀 280W TDP'ye sahip bir işlemciye AIO sıvı soğutma olmaz.

Bu açıdan hiç bakmamıştım. Dediklerinizde haklısınız.

Sizce custom sıvı soğutma elzem midir bu sistem için?
80bin TL verilen bir sisteme custom sıvı soğutma performansı eklemenmeden kullanmak ayıp olur. Hele ki Threadripper işlemci kullanıyorsanız.

280W TDP değerine sahip 95 derece üst çalışma limiti.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı