@MEHMET TATLI Prime 95'de 4dk devam ettirdim 55 derece falan oldu. Dereceye de nasıl güvenirim bilmiyorum gerçi. AI Suite 38, CPU Thermometer 52, Intel Extreme Tuning Utility 55 gösteriyor. IHS removal yapılmış bir işlemci bu.
Bilemiyorum, 55 derece imkansız gibi geliyor. Sıvı soğutma kullanıyorum ve ben bile bu sıcaklıkta test yapamadım. Ama inanıyorum tabiki; olabilirmiş demek.@MEHMET TATLI Prime 95'de 4dk devam ettirdim 55 derece falan oldu. Dereceye de nasıl güvenirim bilmiyorum gerçi. AI Suite 38, CPU Thermometer 52, Intel Extreme Tuning Utility 55 gösteriyor. IHS removal yapılmış bir işlemci bu.
Ben de kimseyi yanıltmak istemem, Intel Extreme Tuning Utiliy'de 3. ve 4. çekirdeklerin izlemesi bende kapalıymış, şimdi keşfettim. Tekrar denedim 4 çekirdeği de izleyerek. Sekizinci dakikada 61 dereceye kadar ulaştı. 10dk'da sonlandırdım. Arkadaşın açtığı konuya zarar vermeyeceğini düşündüğümden konuyu biraz uzattım.Bilemiyorum, 55 derece imkansız gibi geliyor. Sıvı soğutma kullanıyorum ve ben bile bu sıcaklıkta test yapamadım. Ama inanıyorum tabiki; olabilirmiş demek.
İntelin cpu testi kanımca yetersizdir. Çünkü FPU testi barındırmıyor içinde. Zaten işlemcinin çok ısınmasının sağlayan kısım FPU hesaplamaları kısmı. FPU testi kısmı barındıran bir test programı ile test ederseniz sıcaklığın çok daha yükseldiğini göreceksiniz. Hatta şunu söyleyeyim; 75 derece soğuk olacakBen de kimseyi yanıltmak istemem, Intel Extreme Tuning Utiliy'de 3. ve 4. çekirdeklerin izlemesi bende kapalıymış, şimdi keşfettim. Tekrar denedim 4 çekirdeği de izleyerek. Sekizinci dakikada 61 dereceye kadar ulaştı. 10dk'da sonlandırdım. Arkadaşın açtığı konuya zarar vermeyeceğini düşündüğümden konuyu biraz uzattım.
İşlemcinizin 80 dereceye kadar çıkması stok fan dahi olsa zor bence ilk olarak kasa temizliği yapılıp ardından hava sirkülasyonunun iyi olması için güzel bir kablolama gerek hala çözüme kavuşamamış isen termal macun'u yenile en son çözüm fanı değiştir.
Kasanın kapağı açıkken oynayıp test edin.Kasa temizliğini düzenli yapıyorum, ayrıca kablolama da kötü sayılmaz kasa içerisinde ama malesef oyunlarda gördüğüm değer bu. Bana ilginç gelen kısım ise online oyunlarda işlemcinin daha yükte çalıştığını biliyorum, bf4 64 kişilik mapte de aynı dereceleri görüyorum, sıradan bir single oyunda da mesela en son sleeping dogs oynuyordum onda da 80 dereceye çıktı sıcaklık.
ek: kasa aşağı yukarı 1 sene önce toplandı, bu termal macun ne kadar aralıklarla sürülmeli?
Bu akşam deneyeceğim o şekilde. Bu arada donanım konusunda çok iyi olmadığımdan absürd gelebilir ama bu stok fanın iyi oturup oturmadığını şöyle bir yoklayarak anlarım değil miKasanın kapağı açıkken oynayıp test edin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.