Ben şu an 500W normal PSU kullanıyorum ve 80+ sertifikalı bir PSU almaya karar verdim ama babam almama izin vermiyor. Alalım ama ne gerek var diyor, gereksiz yere para harcayacağız diyor. Ne yapabilirim?
Almana gerek yok performans açısından bir şey kaybetmezsin ve o sadece verimlilik ile alakalı almasan da bir şey olmaz onun yerine başka şeylere para verebilirsin.
Ben şu an 500W normal PSU kullanıyorum ve 80+ sertifikalı bir PSU almaya karar verdim ama babam almama izin vermiyor. Alalım ama ne gerek var diyor, gereksiz yere para harcayacağız diyor. Ne yapabilirim?
Prizden çektiği elektriği daha verimli kullanıyor ve bu sayede daha fazla çekmesine gerek kalmıyor. Bu Bronze, Silver, Gold, Platinum diye artıyor. Aynı zamanda güç kaynağının daha kaliteli bileşenlerden olduğu anlamına geliyor. Daha kaliteli bileşenler ise iki gün sonra PSU'nuzun patlamayacağına ve tüm sistemi çöp etmeyeceği anlamına geliyor
80+ olmasının yanı sıra akım ve voltaj korumalarının olması da önemli. Genelde 4 aşamalı koruma var bu tip psu'larda ama ben 6 aşamalı koruması olan psu'larda gördüm. Örneğin High Power 80+ gold psu.