80+ sertifikalı PSU almazsam ne olur?

Tunahanaltn

Hectopat
Ben şu an 500W normal PSU kullanıyorum ve 80+ sertifikalı bir PSU almaya karar verdim ama babam almama izin vermiyor. Alalım ama ne gerek var diyor, gereksiz yere para harcayacağız diyor. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğrudan etkisini elektrik faturasında görürsünüz. Ayrıca adam akıllı bir 80+ güç kaynağı alırsanız parçalarınızı güvene almış olursunuz.

Ben şu an 500W normal PSU kullanıyorum ve 80+ sertifikalı bir PSU almaya karar verdim ama babam almama izin vermiyor. Alalım ama ne gerek var diyor, gereksiz yere para harcayacağız diyor. Ne yapabilirim?

PSU gayet yeterli görünüyor çok üst düzey bir ekran kartın işlemcin yoksa sana yetecektir ben bu konuda babanı haklı buldum şahsen. :/

Prizden çektiği elektriği daha verimli kullanıyor ve bu sayede daha fazla çekmesine gerek kalmıyor. Bu Bronze, Silver, Gold, Platinum diye artıyor. Aynı zamanda güç kaynağının daha kaliteli bileşenlerden olduğu anlamına geliyor. Daha kaliteli bileşenler ise iki gün sonra PSU'nuzun patlamayacağına ve tüm sistemi çöp etmeyeceği anlamına geliyor

Babana deki: Baba sertifika = sigorta kutusu. Sigorta kutusu olmazsa ne olurdu? Aletler anı elektrik akımlarında bozulurdu. Bilgisayar da bu şekilde.
Uzaktan yakından alakası yok, sertifika verimlilikle alakalı bir durum.

Tabii sertifikasız olup da kaliteli olan kaç tane PSU var, o da ayrı konu. Bir de sertifikalıymış gibi olanlar var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı