800 TL AMD İşlemci Tavsiyesi

Şu sisteme bir göz atabilirsiniz. 400 liranız cebinizde kalır. Sinerji Venom A32-570-8LG Ryzen 3 2300X 8GB 240GB SSD RX570 (8GB) 22" 1ms 75Hz Monitor
Bu bilgisayarı bilinen bir kanal topladı hatta onunda videosunu atayım. Oyun testleride yapıyorlar
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Az önce görüştüm. Ekran kartı değişimi olmuyormuş darboğaz olacağı için. Başka önerilerde bulundu RX590 olan bir sistemden bahsetti. Şimdi detaylı bakacağım sitelerine.
Asrock'un nesi kötü?
Marka olarak değil de bence chipset olarak kötü dedi A320M olduğu için :(
Buna da bakabilirsin. Ama monitörsüz :(
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bunu izledim bence ekran kartı çok kötü :(

Az önce görüştüm. Ekran kartı değişimi olmuyormuş darboğaz olacağı için. Başka önerilerde bulundu RX590 olan bir sistemden bahsetti. Şimdi detaylı bakacağım sitelerine.
Marka olarak değil de bence chipset olarak kötü dedi A320M olduğu için :(
Bunu izledim bence ekran kartı çok kötü :(
Sen bilirsin :)

Evet kötü ama ben O.C yapmam diye düşündüm o yüzden göz yumdum bu anakarta. Nasıl bir sistem önerirsiniz monitör dahil 4000 TL bütçem var. Biraz aşabilirim.
Çoğu sisteme 1650 koymuşlar sanki çok iyiymiş gibi tek fanlı hepsi katılıyorum sana. 2600 ve 580 ya da 1060 düşünüyorum. Aslında daha çok Pubg oynarım ben acaba hangisi Pubg'de daha iyi?
Attığınız linkte anakarta, psu ve kasaya kötü diyen arkadaşa istinaden yazıyorum. Bugüne kadar 3 adet asrock anakart kullandım, hiçbir sorun yaşamadığım gibi her türlü overclock sınırlarını da zorladım. Güç kaynağı olarak da high power 500w bronze güç kaynağı var. İki ayrı sistemimde aynısından kullanıyorum, zaten 456w güç çıkışı sağlayabiliyor ve hiçbir sorun da yaşamadım. High power'ın da çok kötü bir marka olduğunu düşünmüyorum, en azından everest gibi markalardan bir tık iyidir. Kasadan çok anlamam ama linkteki kasayı inceledim Aerocool Tomahawk A olan, hava giriş çıkışı rahat görünüyor, bir önde hava giriş fanı bir de arkada egzoz fanı var bunlar güzel. Bu parçalarda bir sakınca görmüyorum.
Ben bu forumdaki arkadaşların biraz takıntılı ve genelde yaşlarının küçük olduğunu düşünüyorum. Reklamlar etkinliklerle algıları farklı geliştiği için birkaç belli başlı marka dışında her şeye burun kıvırıyorlar. Zaten herkes her şeyi alabilse kimse kimseye soru sormazdı, kimse konu açmazdı. Herkese superflower leadex platinium 1000w önerir geçerdik fakat bu ülkenin ekonomisi belli ve gerçekleri de belli. 80-90'lı yıllarda büyümüş olan arkadaşlar internet kafe kültürünü çok iyi hatırlar, o zamanın çocukları şimdiki gibi ekran kartı markalarını ezbere bilmiyordu, şimdi "sakın alma yangın çıkar patlar ölürsün" diye yaygara koparılan güç kaynaklarının bile kat kat kötüsü vardı internet kafelerde. Markası everest bile olmayan hatta markası olmayan çin mallarıyla senelerde o kafelerde oyun oynadık.

Yani şunu demeye çalışıyorum, bu bileşenlerle sistem toplanır, güzel güzel de kullanılır. Paranız daha fazlasına yetiyorsa tabi ki gidin Tier 1 güç kaynaklarından alın 2000 tl verebilecekseniz. Biraz sitem gibi oldu ama umarım kendimi anlatabilmişimdir

RX 570 yerine RX580 ya da 1060 almak daha mantıklı geliyor bana ama teşekkürler tavsiye için. Bu arada az önce bir sistem paylaşıldı. TECHNOMANIA/R3 2300X/MSI GTX1650 Gaming X 4GB/8GB DDR4/240GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA bir sorum olacak şu an 1060 mı daha iyi yoksa 1650 mi?

Zaten yok mu o işlemci? AMD Ryzen 3 2300X Soket AM4 3.5GHz 8MB Önbellek 4 Çekirdek 12nm İşlemci (fan dahildir) - Tray | ITOPYA
Evet haklısın 2200G APU işlemci değil mi?

2200G APU olabilir ekran kartina takmana engel digil hem de grafik birimini fiyata yansitmamiş AMD Ryzen 3 3100 le ayni sayilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı