8000-9000TL sistem toplama

mrcek98

Kilopat
Katılım
28 Şubat 2016
Mesajlar
864
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba yaklaşık 8 senedir yeni bir sistem toplayacağım günü bekliyorum. Her seferinde bazı talihsizlikler çıktı karşıma ve her seferinde hevesim defalarca kırıldı fakat vazgeçmedim istemekten ve inanmaktan asla geri kalmadım. Ve an itibarıyla 3-5 gün içerisinde sizlerin yardımı ve desteğiyle bilgisayarımı toplayıp montajlayıp umarım bir inceleme konusunda tekrar sizlerle buluşacağım. Sizden tek bir ricam var, öyle sağa sola para savurabilecek durumda değilim, inanın zorluklarla yüzleşerek bu hayalimi gerçekleştireceğim bana maksimum verimi ve maksimum performansı alabileceğim fiyatı mümkün olduğunca uygun tutarak sorunsuz kullanabileceğim bir sistem toplamam da gerek, kendi bilgileriniz gerekse sosyalde artık bilgisayar toplamanın kurdu olmuş üstatlarımızı konuya etiketleyip onlarında fikrini almamı sağlarsanız inanılmaz mutlu olurum. Sistemi satın almaya bu geceki İncehesap indirimlerinden başlayacağım. Sizlerden bir diğer ricam o indirimlerde benim bütçeme uygun bir fırsat gördüğünüzde bu konuyla ufak bir etkileşime geçip karar vermemde yardımcı olabilirseniz size sonsuz minnettar kalırım. Sistemde micromine, AutoCAD gibi programlar kullanacağım bunun yanı sıra Twitch'de yayın açıp YouTube videoları çekmeyi de hedefliyorum ağırlık olarak oyun odaklı bir sistem olacak. Ona göre ihtiyaçlarına uygun bir sistem toplayabilirsek çok minnettar kalırım.

@EgeN7 hocam yaklaşık 1 ay önce sizinle başka bir konuda istişare etmiştik şimdi bu konuda tekrar destek olabilirseniz inanılmaz minnettar olurum. 3-5 gün içerisinde sistemi satın alacağım.

Öncelikle araştırmalarımdan çıkardığım ve kendi planladığım sistemi sizlerle paylaşayım. Sonra onun üzerinden tavsiyeler ve eleştirilerle devam edelim.

Monitör: MSI Optix G241 MSI Optix G241 23.8'' 144Hz 1MS(MPRT) FreeSync™ OYUNCU MONİTÖR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da 1820TL
ANAKART: Gigabyte B450M S2H Gigabyte b450m anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Gigabyte b450m kampanyalar ve uygun fiyat seçenekleriyle Vatan Bilgisayar'da. Satın al. 640TL

Bu iki parçayı Vatan'dan alışveriş kredisi ile almayı düşünüyorum şayet peşin fiyatına taksitle alma imkanım olursa bu pandemi döneminde bütçemi bir anda eritmek istemem. Fakat alışveriş kredisi ile alırken üzerine faiz ve masraf koyarlar ve ürünler çok pahalıya denk gelirse bunları da internetten satın almayı düşünüyorum. Zaten bu iki ürünün fiyatı internet fiyatlarından çok da pahalı değil hatta monitör ucuz bile.

İŞLEMCİ: Ryzen 5 3600 AMD Ryzen 5 3600 3.6 - 4.2 GHz AM4 İşlemci 1919TL

EKRAN KARTI: EVGA RTX 2060 KO Gaming https://www.amazon.com/EVGA-06G-P4-...ild=1&keywords=rtx+2060&qid=1603444603&sr=8-1 import&shipment dahil 398$ (3100TL)

Ekran kartı konusunda inanılmaz kararsızım lütfen bana yardımcı olun daha uygun fiyatlara aynı performansı verecek bir kart bulabilir miyim? Soğutması yeterli midir? Amazon'dan alsam bir sorun olur mu? Bu fiyatlara 2060S koyulabilir mi? Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi?

RAM: Bu konuda inanın bana hiçbir fikrim yok sizin yardımlarınızı bekliyorum.
SSD: Bu konuda da bilgi sahibi değilim.

KASA:
Corsair Spec-Delta
MSI Mag Forge 100R

Bildiğim kadarıyla bu kasalar iyi fakat sizin önerileriniz ve tecrübeleriniz daha önemli gerek estetik gerekse hava sirkülasyonu açısından en iyisini önereceğinize güveniyorum.

PSU: Eğer kasaya dahil bir PSU olmazsa Cooler Master MWE 550W 80+ Cooler Master MWE 550W 80+ Güç Kaynağı 450TL (550W toplayacağımız sisteme yeterli olur mu?)

Sanırım bitti buraya kadar okuyan, ilgilenen ve yardımcı olmak isteyen konuyu güncel tutmak için bile olsa yorum atan ve hayallerime kavuşmamı sağlayacak olan herkese binlerce kez teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Render gibi işlerin 2.planda ise, oyun daha çok ağırlıktaysa daha uygun fiyata 10400F tabanlı bir sistem dizebilirim.
 
Render gibi işlerin 2.planda ise, oyun daha çok ağırlıktaysa daha uygun fiyata 10400F tabanlı bir sistem dizebilirim.
Sanırım 10400F sistem 300-400 lira daha uyguna denk gelecek bu kesintiyi yapmamıza gerek yok diye düşünüyorum R5 3600 ve B40M S2H ikilisini sabit tutarak devam edebiliriz sistemden çünkü Twitch ve YouTube işlerine girişmek istiyorum mutlaka Render yapılacaktır
Bu gece takip edeceğim eğer uygun bir indirim yakalarsam tercih edebilirim peki alternatif ekran kartı önerileriniz var mıdır?
 
Sanırım 10400F sistem 300-400 lira daha uyguna denk gelecek bu kesintiyi yapmamıza gerek yok diye düşünüyorum R5 3600 ve B40M S2H ikilisini sabit tutarak devam edebiliriz sistemden çünkü Twitch ve YouTube işlerine girişmek istiyorum mutlaka render yapılacaktır.

Yani böyle bütçeye S2H hiç uygun gitmez, şimdi 3600 tabanlı güzel bir sistem topluyorum.


Sistem güzel ama, monitör dahilmiş galiba. Render gibi işler için 3600 daha uygun.
 
Yani böyle bütçeye S2H hiç uygun gitmez, şimdi 3600 tabanlı güzel bir sistem topluyorum.



Sistem güzel ama, monitör dahilmiş galiba. Render gibi işler için 3600 daha uygun.
Eğer yardımcı olabilirseniz gerçekten çok memnun kalırım maksimum 9000TL olacak şekilde toplamak istiyorum monitör için MSI Optix G241 gerçekten güzel bir tercih olacak sanırım bir çok yerde övgü ve beğenilerini okudum bu monitörün. Anakart tercihini tamamen ezberden yaptım bir çok konuda o tercih ediliyordu.
 
Monitörü görmemişim benim hatam, kusura bakmayın. O zaman ekran kartı olarak aynı modelin Super olmayan yani düz RTX 2060 olanını tercih edebilirsiniz. Gaming Gecelerinde o da indirime giriyor. Monitör olarak da bunu alabilirsiniz: Samsung, LC24RG50FQMXUF,Lc24rg50fqMXUF, 24 144hz 4ms (Display+Hdmi), Full Hd Freesync Curved Gami̇ng Moni̇tör, 23.4 inches Freesync, Kavisli Oyuncu Monitörü: Amazon.com.tr

İşlemci olarak da Gaming Gecesi gibi bir yerden indirim yakalayıp R5 3600 alabilirsiniz. Ben de öyle yapacağım :) Anakart olarak B450M S2H alınabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı