8000 TL Bütçe ile Sistem Toplama

Yeni seriler hem 7nm, hem ısınmıyor, evet hem de dediğin gibi kutudan çıkan soğutucular başarılı. İntel inan daha fazla ısınıyor şuan.

Önerileriniz doğrultusunda sistemi şu şekilde güncelledim; Anakartı düşürüp (şimdi bu anakartta ramleri maximum 2666mhz değerinde mi kullanabileceğim? Eğer öyleyse ramden de bir tasarruf edebiliyoruz sanırım) GPU'yu rtx 2060'a güncelledim (gaming Z modelinin soğutma konusunda da sorun çıkaracağını sanmıyorum) Ayrıca PSU'yu da değiştirip ordan da biraz bütçe arttırabildim
@utkuversus hocam o zaman ben youtube'dan Ryzen işlemcilerin ve AMD GPU'ların ısı değerlendirmelerini izlemeye başlayayım bi, teşekkür ederim

Hala FX serisi diyorsak sıkıntı AMD Ryzen aldı yürüdü gitti piyasayı domine etti zaten kısaca Ryzen ısınmıyor.

Ben şöyle bir AMD Ryzen 3600 ve RX 2060 Super olan bir sistem yaptım:

Birde soğutucu bırakayım OC yapmak isterseniz bütçe sıkıntı olmaz nede olsa Tomahawk Max en iyi B450 modellerinden. Arctic Freezer 34 Esports DUO Intel AMD Çift Fanlı İşlemci Soğutucu Kırmızı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Ha birde özellikle belirtiniz diye söylemedim ama RX 5700XT gibi canavar gibi bir ekran kartı var.

Herkese önerileri için teşekkürler
Ancak 1 saati geçkin süredir hem türkçe hem ingilizce olarak tüm forumlardan bilgi topluyorum Ryzen İşlemciler ile ilgili. Isı konusunda yine çok fazla şikayet var; kimi voltaj değerini 1.4e kimi 1.3e vs sabitleyince çözüldüğünü söylüyor kimisi bunun dengesiz çalışmasını çözse de ısının hala bir problem olduğunu söylüyor. Sorunun stock fan'da olduğunu, iyi bir sıvı soğutmayla OC yapmadan stabil kullandığını söyleyenler de var. Ancak ben 400-500 lira verip CPU soğutucusu alacaksam 9600kf gibi bir CPU'yu OC yaparak zaten istediğim performanstan çok daha fazlasını elde edebilirim diye düşünüyorum. Hatta voltaj sorunuyla ilgili AMD'nin açıklaması bile var; external programlardan kaynaklandığı söylense de bence bunun da sorun yaratmaması gerekliydi. Intel tarafındaysa karşılaşılan ısı veya performans sorunları AMD ile asla kıyaslanacak düzeyde değil, 1'e 100 civarında diyebilirim Özetle; hem kendi kişisel tecrübelerimden hem de hala varolan şikayetlerden sonra kesinlikle AMD parça istemediğimi söylemeliyim; tavsiyelerinizi buna göre verirseniz çok sevinirim.
Anakart konusunda da yine micro ATX değil de normal/büyük boyutta olanlardan önerebilirseniz çok sevinirim. Günümüzde 16gb Ram artık şart olmuşken; en geç 2-3 sene içerisinde RAM upgrade yapmamızın gerekli olacağı çok açık. Bu yüzden hem bileşenleri birbirinden daha uzakta tutmak hem ileride daha rahat Ram upgrade yapabilmek için micro ATX anakart istemiyorum.

Fx serisi ile Ryzen serisini bir tutmayın. Amd şu an Cpu konusunda çok başarılı fakat gpu konusunda size katılıyorum.

B365 anakartta 9600K'ya OC yapamazsınız. Z370/390 almanız gerek.

1- Voltaj yok değil ama sorunu hava sürkilasyonu düzgün bir kasada sıkıntı olmaz kendiniz yine ayarlayabilirsiniz.

2- O kadar belirtim soğutucuyu OC için koyduğum.

3- B serisi anakart alıcaksanız sanırım Intel ile OC yapamazsınız zaten.

Ne diyeyim artık nede olsa Intel'in birilerinden para kazanması lazım.

En azından ekran kartı olarak RTX 2060 Super modelini tercih edin.

B365 anakartta 9600K'ya OC yapamazsınız. Z370/390 almanız gerek.
Aslında OC yapmayacağım örnek olsun diye öyle demiştim ancak konusu açılmışken sorayım; sizce OC yapmak gerekir mi, b360 yerine Z serisi tercih edilmeli mi aradaki fiyat farkına rağmen?
Yani ben en başında kafamda 8k kasa toplarım 1.5k monitöre veririm 500e de şuanki bilgisayarıma bi GPU takviyesi yapıp kardeşime veririm 10k'ya çıkarım bu işin içinden diyordum. Ancak kardeşimi 2 sene sonra (o üniversiteye geçince) bilgisayar alacağıma ikna ettiğim için (iddiada bilgisayar kaybettim kendisine ) 2 sene boyunca senin bilgisayarınla yapamam dedi ve daha fazla upgrade istiyor. Onunla ilgili de bir post atacağım hatta. Özetle kafamdaki fiyata kurtulamayacağım bu işin içinden, eğer aradaki farka değecekse bütçemde artışa gidebilirim.
Bu arada başından beri ilgileniyosun, vaktini harcıyosun gerçekten çok teşekkür ederim hocam

Z390 ile falan uğraşacağına 3600 ve B450M al kurtul. İstersen OC da yapabilirsin. Neden daha fazla masrafa giresin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…