8000 TL Bütçe ile Sistem Toplama

1- Voltaj yok değil ama sorunu hava sürkilasyonu düzgün bir kasada sıkıntı olmaz kendiniz yine ayarlayabilirsiniz.

2- O kadar belirtim soğutucuyu OC için koyduğum.

3- B serisi anakart alıcaksanız sanırım Intel ile OC yapamazsınız zaten.

Ne diyeyim artık nede olsa Intel'in birilerinden para kazanması lazım.

En azından ekran kartı olarak RTX 2060 Super modelini tercih edin.

Soğutucuyu sizin için değil internette ryzendeki ısı sorununu ekstra soğutucuyla çözdüğünü belirttikleri için söylemiştim. Öyle bir söz söylemişsiniz ki AMD ahlaklı satıcı Intel dolandırıcı olmuş :) Niye marka kapışmasına döndürdünüz olayı bilmiyorum ancak ben kendi deneyimlerim + internette benzer sistemleri kullanan kullanıcıların yorumlarından yola çıkarak bir sonuca vardım sadece. Ayrıca 8000-9000 tl para vereceksem "kafam rahat" bir şekilde kullanmak isterim sistemimi. Bu saatten sonra AMD alıp da içimin rahat etmesinin bi olasılığı yok, mesele intel aşığı olmak vs. değil yani :)
Ayrıca evet gerekli ayarlamaları yapıyorum sistemde; gpu olarak sistemde ya rtx 2060 gaming Z modeli (gerçi inno3d hakkında da araştırmama rağmen soğutmasıyla ilgili kötü bir şey görmedim, onu da incelemeye aldım diyebilirim) ya rtx 2060 Super modeli kullanıcam, ikisi de bütçeme sığdırılabiliyor. 1 hafta boyunca günlük takip edip indirim yakaladığım anda almayı planlıyorum.
Tekrardan teşekkür ederim.

Şu dediklerinizi ekran karları için desen hak vericem kafam rahat olsun vb. çünkü herhangi bir güncellemesi geldiğinden beraberinde farklı sorunlar gelebiliyor ama işlemciler için aynı şeyi söyleyemem.

2060 Super modellerinde Gigabyte Windforce modelinde sanırım ısınma sorunu varmış onun harici bildiğim yok ısınan öyle.

@Sylveon Hocam ben kişisel olarak AMD ile sorunumu GPU tarafında yaşadım zaten. Ama nasıl söylesem; canımdan bezdirdi resmen. O yüzden çok önyargılıyım AMD'ye karşı, bir de ryzen ısı problemleri / heating issues diye arattığımda onlarca konu çıkınca karşıma, 500 lira fazla veriyim ama içim rahat etsin moduna girdim. Yoksa sizin de aynı performansı bana ucuza sağlamaya çalıştığınızın farkındayım :)

Ekran kartı tercihin MSİ gaming veya Asus ROG STRİX olsun. Soğutma anlamında gayet iyiler. ROG STRİX öncelikli tavsiyem olur. 300 fazla verirsin ama serin çalışır. Ryzen 9 3900X kullanıcısı olarak sıcaklık konusunu sıvı soğutma ile çözebildim. Tabii bu tamamen kişisel tercih meselesi günlük kullanım oyun için stok fan yeterli. 500 lira fark vereceğine intel için bir miktar daha ekleyip sıvı soğutma ile hem sistemini görsel olarak zenginleştirirsin hemde sıcaklık sorunu yaşamazsın. İntel serisinin eski model işlemcileri çok serin çalıştığı doğrudur. Stok fan olmasına rağmen. Fakat günümüzde bende durumun değiştiğini düşünüyorum.

İmzamdaki sistemde 9 saattir witcher 3 açık. İşlemcim 60ı görmedi. İntelin işlemcilerinde stok fanda bulunmuyor. Her türlü alacaksın soğutucu. Bence iyice araştır hocam. Google amcaya neyi sorarsan sor sana binlerce konu gösterecek zaten. İntel ısı problemi yaz ondada binlerce konu görürsün. En azından İntel alacaksan 10. nesili bekle bence.

Sıvı soğutma bu işlemciye göre çok iyi, işlemci serinliği konusunda kafanız rahat olur. Ekran kartı olarak 2060S yapılabilirdi ancak siz serinlik seviyorsunuz diye soğutması iyi 2060 seçtim. Anakart ATX büyük boyutta ve kasanın hava akışı iyi. İleride 1-2 TB harddisk koyulabilir.

Dosya Ekleri

• ss35.PNG
    ss35.PNG
    33,8 KB · Görüntüleme: 56
Öneriler doğrultusunda sistemin final halini şu şekilde yazayım;
Anakart : Gigabyte Z390 D 931TL
CPU : I5 9600KF 1594TL
GPU : Galax RTX 2060 SUPER 3155TL
Ram : Gskill F4-3000mhz 16GB(2x8) 589TL
Kasa : MSI Mag Forge 100R 490TL
PSU : GIGABYTE P650B 650w 80+Bronze 385TL
SSD : Samsung 970 Evo Plus 250GB 608TL - Daha hesaplı muadilleri var, hatta 100 tl daha koyup 500gb ssd de alınabiliyor biliyorum ancak 3500/2500 hızlarını tecrübe etmek istiyorum :)
HDD : Toshiba P300 1TB 314TL
Sıvı Soğutma : CoolerMaster ML240L 716TL (Bu sisteme böyle bir sıvı soğutmaya gerek yok biliyorum, ancak Ryzen seçseydim bu sıvı soğutmayı seçecektim, Intel de alsam sıvı soğutmadan kısmayayım zaten bir kere alıcam dedim :)
Toplamda 8800 gibi bir rakam çıkıyor.
Monitör olarak : Asus 144HZ IPS Panel 23.8'' tercih ettim
Ryzen kullanacak olsam sadece CPU ve Anakart değiştirmem yeterli zaten; öyle bir durumda; Ryzen 5 3600 (1265tl) + MSI B450 Tomahawk (952tl) kullanacağım ve bu bana 300tl gibi bir kazanç sağlıyor; bu yüzden 300 tl fazla verip içim rahat olsun dedim :)
Yarın gün içinde GPU & Ram & Kasa Siparişlerini vereceğim, diğer parçalar için 1 hafta boyunca aktif takip edip indirim anında yakalamayı planlıyorum.

Son olarak bilen arkadaşlar varsa bu parçaların kasaya sığmama gibi bir ihtimali var mıdır? Gerçi kasayı inceledim gayet sığar gibi duruyor ama sormak istedim.

Herkese tekrardan çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Hocam 2015 senesinde arkadaşımla birlikte PC Topladık, üni öğrencisiyiz o zamanlar. Ben GPU'mu arkadaşım ise CPU'yu amd tarafından aldı (r9 - 285 / i5 4460 benim - fx 6300 / gtx 960 onun) ben GPU sıcaklığı konusunda arkadaşım da CPU sıcaklığı konusunda tabiri caizse kanser oldu. Kesinlikle AMD parça almak istemiyorum maalesef. Ayrıca inno3d soğutma konusunda başarılı bir marka mıdır? Gigabyte ve hatta MSI "Armor" modellerinde bile sıcaklık konusunda sorunlar yaşandığını biliyorum inno3d'yi daha önce kullanan görmedim , pek güvenemedim açıkçası.
Onlar eskide kaldı artık. AMD ısı sorununu çözeli çok oldu. Ryzen5 3600 şiddetle öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı