Herkese önerileri için teşekkürler
Ancak 1 saati geçkin süredir hem türkçe hem ingilizce olarak tüm forumlardan bilgi topluyorum Ryzen İşlemciler ile ilgili. Isı konusunda yine çok fazla şikayet var; kimi voltaj değerini 1.4e kimi 1.3e vs sabitleyince çözüldüğünü söylüyor kimisi bunun dengesiz çalışmasını çözse de ısının hala bir problem olduğunu söylüyor. Sorunun stock fan'da olduğunu, iyi bir sıvı soğutmayla OC yapmadan stabil kullandığını söyleyenler de var. Ancak ben 400-500 lira verip CPU soğutucusu alacaksam 9600kf gibi bir CPU'yu OC yaparak zaten istediğim performanstan çok daha fazlasını elde edebilirim diye düşünüyorum. Hatta voltaj sorunuyla ilgili AMD'nin açıklaması bile var; external programlardan kaynaklandığı söylense de bence bunun da sorun yaratmaması gerekliydi. Intel tarafındaysa karşılaşılan ısı veya performans sorunları AMD ile asla kıyaslanacak düzeyde değil, 1'e 100 civarında diyebilirim

Özetle; hem kendi kişisel tecrübelerimden hem de hala varolan şikayetlerden sonra kesinlikle AMD parça istemediğimi söylemeliyim; tavsiyelerinizi buna göre verirseniz çok sevinirim.
Anakart konusunda da yine micro ATX değil de normal/büyük boyutta olanlardan önerebilirseniz çok sevinirim. Günümüzde 16gb Ram artık şart olmuşken; en geç 2-3 sene içerisinde RAM upgrade yapmamızın gerekli olacağı çok açık. Bu yüzden hem bileşenleri birbirinden daha uzakta tutmak hem ileride daha rahat Ram upgrade yapabilmek için micro ATX anakart istemiyorum.