8000 TL'lik i5 9600K ve GTX 1660 Ti sistem nasıldır?

Bütçe
8000
Sistemin içine baktığımda Game Power PSU ve önü mesh olmayan bir kasa gördüm. XFX modelinin de bildiğim kadarıyla ısınma sorunu var. Ek olarak Ryzen işlemciler için 3400-3200MHz RAM değerleri daha iyi olabilir, bütçe de hiç bir şey kısılmayacaksa.
Birinci sıkıntı zaten bütçe. Daha arttırabilme sansımız yok. Ama en azından parçalar için konusmak gerekirse. Kasa konusunda ben de süpheliyim. Onu değistirmeyi düsünüyorum. PSU için en yakın alternatifi seasonic idi. Daha güvenilir bir marka ama 80 plus sertifikası yoktu. Bunda en azından o var. Onu da zorlayabilirse kendini belki alır. XFX için ise, geçen aylarda arkadasıma almıstık aynı model ama rx 5500 xt modelinden. O kartta hava akısı çok da iyi olmayan bir kasada sorun çıkarmadı. 70-75 derece arası seyretti. Sesi soluğu da yoktu. Düsündüğün zaman bu da tamam. Bellekler ise 3200 Mhz. için 100-200 TL. daha yukarı çıkarması gerekiyor bütçeyi. Bu da onun pek hosuna gitmez. Yani seye katılıyorum, bu parçaların daha kaliteli markaları alınabilir ama bu da bütçeyi daha da arttırmak demek. Bu dediklerinin hepsini yapmaya kalktığında 500 TL'ye varan bir fark çıkıyor. Buradaki olay zaten olabildiğince ucuza olması sistemin.

@Mehmet Ali Kaba dostumuz zaten hazır sistem zorunluluğu koşmamış. Bu parçaların muadilleri daha ucuz ve güzel bulunabilir. Yani kendimizi belirli parçalarla kısıtlamanın manası yok.

Sonunda beni anlayan birilerinin çıkması mutlu etti bakınız bütçe de 500 - 1000 TL oynar sıkıntı değil ben kurdugum işlemciye göre kalan parçaları topladım RAM hızı ve CL değeri dahil ben sistemimde açık ve net AMD düşünmüyorum. Ama herkes neden SE bir AMD ısrarında benim seçtiğim şu anki işlemci hızı Max 2666 destekliyor ve bu hızda en düşük CL13 ve bende bunu buldum anladıgım ve bildigim kadarı ile ürünler hakkındaki sıkıntılar ve muadilleri konusunda pek fikrim yok.

Lütfen ama lütfen AMD eklemeden bir çözüm Ya da yardım.

Arkadaşlar yeni konu aç demişler gerekirse açayım ama aklımda bu notu da düşeceğim .)

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz iyiliğinizi düşünürüz. Ryzen piyasayı domine etmese intel derdik. Ekran kartı olarak Nvidia pahalı olmasa bütçe uygun olunca Nvidia deriz. Daha iyi performansı verilen bütçenize sığdırmayı başardıysak öp başına koy. Bilgin olmadığı çok belli. Konu açmadan önce başka sistem konularına göz at.

Biz iyiliğinizi düşünürüz. Ryzen piyasayı domine etmese İntel derdik. Ekran kartı olarak Nvidia pahalı olmasa bütçe uygun olunca Nvidia deriz. Daha iyi performansı verilen bütçenize sığdırmayı başardıysak öp başına koy. Bilgin olmadığı çok belli. Konu açmadan önce başka sistem konularına göz at.
Hocam sakin :). Elbet belirli bir şekilde halledebiliriz diye düşünüyorum. Yeni konuda bu isteklerini dostumuz belirtirse yardımcı olunacaktır.

@Hzuw Kurallar gereği yeni konu açmanız biraz daha güzel olabilir :). Ben sistemlerin iyi veya kötü olduğu hakkında biraz bilgi sahibiyim fakat nasıl toplanır cidden bir bilgim yok üzgünüm.

Arkadaşlar teşekkür ederim ilginiz için ama herkes daha iyisi toplanır demiş ama toplayabileni göremedim sadece kasa öneriyorsunuz 1500 TL ekran kartı 5000 TL sonra diyosunuz ki daha iyisi toplanır nasıl olacak bunun işlemcisi var sogutucu var RAM'i var çözemedim boş yorum yapıp kafa karıştırmak dışında bir işe yaradıgınızı söyleyemeyeceğim.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ama kuru gürültüden başka bir şey olmadı yardımınız dokunmadı.
Herkes daha iyisinin toplayabilecegini söylüyor 1500 TL sadece kasa öneriyor diğeri 5000 liralık ekran kartı öneriyor sanki 2'si ile kasa toplanıyor sizleri anlamıyorum.
2666 RAM demişsin güzel arkadaşım işlemcimin desteklediği RAM hızı 2666 bir şeyi kötülemeden önce bir incele anlamıyor ya da bakmaya üşeniyorsan yorumda yazma ki bilenler yorum yapmaktan vaz geçmesin. 8000 liraya daha iyisi toplanır deyip 5K ekran kartı öneriyosunuz gerisini toplayabilecek var mı?

Dalga mı geçiyorsun birader?
Sana kasa ve güç kaynağı berbat diyorum 9.nesil işlemci alınmaz diyorum.
Hala bir işe yaramadı vs diyorsun?

Sonunda beni anlayan birilerinin çıkması mutlu etti bakınız bütçe de 500 - 1000 TL oynar sıkıntı değil ben kurdugum işlemciye göre kalan parçaları topladım RAM hızı ve CL değeri dahil ben sistemimde açık ve net AMD düşünmüyorum. Ama herkes neden SE bir AMD ısrarında benim seçtiğim şu anki işlemci hızı Max 2666 destekliyor ve bu hızda en düşük CL13 ve bende bunu buldum anladıgım ve bildigim kadarı ile ürünler hakkındaki sıkıntılar ve muadilleri konusunda pek fikrim yok.

Lütfen ama lütfen AMD eklemeden bir çözüm ya da yardım.

Arkadaşlar yeni konu aç demişler gerekirse açayım ama aklımda bu notu da düşeceğim .)

Arkadaşım bak sistemin gerçekten kötü. Tamam anladım Intel istiyorsun ama bari daha yenisi al ya. 10.nesil ile 1151 pin (9.nesil dahil) işlemcilerin devri bitti. Bari yenisini al. Sonra kasa ve PSU gerçekten rezalet. RAM'ler ise 2x8 almanı ve 2666MHz RAM "almamanı" öneriyorum. Buradan bir bak 2666MHz'nin 3200MHz karşısındaki performansını. Boşu boşuna 8-9 FPS civarı kaybediyorsun. Sana istersen "Intel" işlemcili bir sistem toplarım.

Lütfen ama lütfen AMD eklemeden bir çözüm ya da yardım.

Bu 7000TL'lik hazır sistem bile senin 8000TL'lik berbat sisteminden daha iyi.

Bu 7000TL'lik hazır sistem bile senin 8000TL'lik berbat sisteminden daha iyi.
Yalnız hem 8.200 tl yazıyor hem de stoğu yok.

Yalnız hem 8.200 TL yazıyor hem de stoğu yok.

7096TL yazıyor? Vede o stokta yok işi herhangi bir Vatan mağazasına gidince çözülüyor çünkü bu PC'ler Vatan mağazasında kendi gözünün önünde toplanıyor.
Not: Bende Intel işlemci önermiyorum artık çünkü 1500TL'ye kadar olan anakartlar en fazla 2933MHz RAM frekansı verebiliyor?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı