Daha fazla
Birinci sıkıntı zaten bütçe. Daha arttırabilme sansımız yok. Ama en azından parçalar için konusmak gerekirse. Kasa konusunda ben de süpheliyim. Onu değistirmeyi düsünüyorum. PSU için en yakın alternatifi seasonic idi. Daha güvenilir bir marka ama 80 plus sertifikası yoktu. Bunda en azından o var. Onu da zorlayabilirse kendini belki alır. XFX için ise, geçen aylarda arkadasıma almıstık aynı model ama rx 5500 xt modelinden. O kartta hava akısı çok da iyi olmayan bir kasada sorun çıkarmadı. 70-75 derece arası seyretti. Sesi soluğu da yoktu. Düsündüğün zaman bu da tamam. Bellekler ise 3200 Mhz. için 100-200 TL. daha yukarı çıkarması gerekiyor bütçeyi. Bu da onun pek hosuna gitmez. Yani seye katılıyorum, bu parçaların daha kaliteli markaları alınabilir ama bu da bütçeyi daha da arttırmak demek. Bu dediklerinin hepsini yapmaya kalktığında 500 TL'ye varan bir fark çıkıyor. Buradaki olay zaten olabildiğince ucuza olması sistemin.Sistemin içine baktığımda Game Power PSU ve önü mesh olmayan bir kasa gördüm. XFX modelinin de bildiğim kadarıyla ısınma sorunu var. Ek olarak Ryzen işlemciler için 3400-3200MHz RAM değerleri daha iyi olabilir, bütçe de hiç bir şey kısılmayacaksa.