80000 TL iş istasyonu toplamak

Şirketten çok arkadaşa yardım etmeye çalışsanız keşke.

Öyle deme hepsi geleceğin donanım uzmanları. Recep Baltaş veya Ali Güngör'e kendim ulaşabilsem zaten eğer bu konularda yardımcı olup olmadıklarını öğrenebilsem direk muhasebe ve genel direktör ile irtibata geçecekler.

Technopat sistem tavsiyelerinde 50.000 TL'lik bir iş istasyonu var. Bir göz gezdirin isterseniz. Yardımcı olur belki.

Asıl amacım bilen gerçekten anlayan birini bulup itdeki arkadaşlar kendi yöneticim, muhasebe ve genel direktör ile muhattap etmek. Hani "bakın şöyle şöyle birş var isterseniz bir görüşün mailden" diye. Hayatınızda hiç özel şirkette çalışmadınız mı arkadaşlar biraz derin düşünün lütfen.

Forumun tam yaş ortalamasını bilmiyorum ama tahminim 50%'sinin 5 yıldan az iş deneyimi olduğu yönünde.

Yorumları gördükten sonra burada konu açmamın ne kadar yanlış olduğunu gördüm zaten. Yorumlara bakarsak herkes büyük şirketlerde yöneticilik yapmış gibi. Bu kadar büyük tecrübeleri olan arkadaşlara tavsiyem burada boş yorum yapacağınıza iki üç ihaleye girin. Harcanıyorsunuz(!).
O zaman Mac "Pro" alın. Zaten başlangıç fiyatı 47.000 TL birazcık RAM'i SSD'yi vs artırarak 80.000 TL hedefi tutturulabilir.

Mac Z0W3 var. Saha çalışanı olduğum, aktif hizmeti ben verdiğim için sistemi programı önceden test etme imkanım oluyor. Arayüz gayet akıcı fakat kullanıcı bilgilerini ekrana yansıtırken ağır kalıyordu test esnasında. Amaç programı o bu istasyonda test edip lokasyonlardaki standart ofis bilgisayarında kullanılabilir hale getirmek ki müşteriyle yüz yüze iken sorun yaşanmasın. Bilen birini bulsaydım görüşüp ne kadar bildiğini tecrübelerini nerede ve hangi firmaya bağlı çalıştığını öğrenip dediğim departman sorumlularına mail atacaktım zaten. Gelin görün ki saçma sapan yorumlar okuyorum. Yorumlarınız için de teşekkürler bu arada.

Son düzenleme:
Aşırı bilgili olduğum söylenemez ama kendimiz toplayarak o hazır satılan sistemlerin 3 kat iyisini yapabiliriz. Sadece bu işlemcinin soğutucusunu bilmiyorum. Biraz araştırırsanız hem bilgi bulursunuz hem de kötüyse yerine alınabilecek bir soğutucu bulursunuz. Parçalar uyumludur.
Anakart
İşlemci
RAM
SSD
GPU
Kasa
PSU
71-72000 arası bir fiyat etti. Kalan para soğutucu için kullanılabilir.
Ekleme : RAMx2 de yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
@SypeR Bu konuda bilgisi olduğunu düşündüğüm insanlardandır.
Etiketlediğin için teşekkür ederim.

Ne için toplanacak dediğimde müdür bilmiyorum dedi. Sadece kasanın asla kapanmicağını söyledi ve aşırı sağlam bir şey olmasını söyledi.
En azından bilgisayarın hangi departmanda çalışacağını (eğer kurumsal bilgi gizliliğinde değilse) belirtmeniz bile oldukça yardımcı olacaktır. Ancak bundan sonra düzgün bir tavsiye verebilirim.

Aşırı bilgili olduğum söylenemez ama kendimiz toplayarak o hazır satılan sistemlerin 3 kat iyisini yapabiliriz. Sadece bu işlemcinin soğutucusunu bilmiyorum. Biraz araştırırsanız hem bilgi bulursunuz hem de kötüyse yerine alınabilecek bir soğutucu bulursunuz. Parçalar uyumludur.
Anakart
İşlemci
RAM
SSD
GPU
Kasa
PSU
71-72000 arası bir fiyat etti. Kalan para soğutucu için kullanılabilir.
Ekleme : RAMx2 de yapabilirsiniz.
RTX 4000 ya da 5000 bu sistem için daha mantıklı olacaktır ram olarak minimum 128 GB gerekir muhtemelen o kadar pahalı bir anakarta gerek var mı bilmiyorum.
Konu sahibi abi bu kişiyle iletişim kurabilirse çok daha iyi olacaktır kendisi forumda ki çoğu kişiyi cebinden çıkartır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı