820 TL'ye 650W-750W PSU önerisi

Bütçe
820 TL
En azından super gd için bir inceleme buldum.

Yine de genel olarak High Power ürünlerinde inceleme bulamıyorum, önerirken şüpheli yaklaşıyorum bazen.

Ne yalan söyleyeyim ben de pek şüpheli yaklaşıyorum bu tarz markalara. Çünkü Corsair, ASUS gibi her yerde incelemesi yok. Kolay kolay böyle markalara yönelmeyi düşünemiyorum. Çünkü 10+ senenin üstünden ilk defa bilgisayar alacağım ve kullanırken içimde bir korku olsun istemiyorum.

Ne yalan söyleyeyim ben de pek şüpheli yaklaşıyorum bu tarz markalara. Çünkü Corsair, ASUS gibi her yerde incelemesi yok. Kolay kolay böyle markalara yönelmeyi düşünemiyorum. Çünkü 10+ senenin üstünden ilk defa bilgisayar alacağım ve kullanırken içimde bir korku olsun istemiyorum.
Aslında "böyle marka" diye düşünmeyin. High Power, eski bir markadır. Yalnız reklam konusunda geri kaldıkları da aşikar. Siz konu içerisinde Corsair'in CX serisini paylaşmışsınız. Global garanti konusunda arkanıza Corsair'i alabilirsiniz. Makul olur. Ama XPG Core Reactor'de çok ağır basıyor. Top seviye bir üründür.

Attıklarınızın hepsinden daha iyi bir PSU, bu fiyata kaçırmayın.

Düzenleme:

750W isterseniz High Power super gd modeli de çok iyi fiyatta şu an. Core Reactor gibi tier A, yani en üst seviye.

Hepsiburada üzerinden alacağım. N11 12 taksit yapamıyor maalesef. Ticari kart bulur isem buradan 12 taksit alıyorum direk. Zaten şu an ayın 18'inden sonra alacağım daha erken olma şansı yok. O zamana kadar indirim olursa direk Hepsiburada'dan çekiyorum. Olmadı N11'den ticari kart ayarlayıp çekiyorum. Yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler 🙏🏻
Aslında "böyle marka" diye düşünmeyin. High Power, eski bir markadır. Yalnız reklam konusunda geri kaldıkları da aşikar. Siz konu içerisinde Corsair'in cx serisini paylaşmışsınız. Global garanti konusunda arkanıza Corsair'i alabilirsiniz. Makul olur. Ama XPG Core Reactor'de çok ağır basıyor. Top seviye bir üründür.

Evet dediğiniz gibi. Köklü bir firmadır dediğiniz gibi ama ismini pek duymayınca insan bir ön yargı yapıyor. Core Reactor'de karar kılmış bulunmaktayım gerekirse bütçeyi biraz daha sıkıp bu canavarı alacağım. Core Reactor rehberinde eksi yönlerinde bir madde var kafama takıldı.
İncelemeyi yapan kişilerin yorumları:

Artıları:
  • 47 santigrat derecede tam güç.
  • Etkili ve sessiz.
  • İyi geçici yanıt.
  • Hold-up time.
  • Alternatif uyku moduyla uyumlu.
  • Tamamen modüler.
Eksileri:
  • Pahalı.
  • 12V kanalında çok sıkı olmayan voltaj regülasyonu.
Geleceğe yönelik istiyorsan daha yüksek Watt almana gerek yok, verimlilik yıllar geçtikçe iyileşiyor. 6900 XT gibi bir kart bile 250-300W tüketiyor oyunlarda.

Bu seçenek de çok mantıklı geldi hemfikiriz sanırım bu konuda. Teşekkürler 🙏🏻

Evet dediğiniz gibi. Köklü bir firmadır dediğiniz gibi ama ismini pek duymayınca insan bir ön yargı yapıyor. Core Reactor'de karar kılmış bulunmaktayım gerekirse bütçeyi biraz daha sıkıp bu canavarı alacağım. Core Reactor rehberinde eksi yönlerinde bir madde var kafama takıldı.
Bu testlerde yüzde %100 başarıyla çıkmış çok az güç kaynağı var. Onların fiyatları da çok başka seviyede zaten. Genel kullanımda Core Reactor ile sorun yaşamanız pek mümkün değil.

Bu testlerde yüzde %100 başarıyla çıkmış çok az güç kaynağı var. Onların fiyatları da çok başka seviyede zaten. Genel kullanımda Core Reactor ile sorun yaşamanız pek mümkün değil.

Kesinlikle karar kıldım o zaman Core Reactor'den yana yapacağım tercihimi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
ah ah gece gece kurt düştü yine içime... Dengesiz aklımdan ekran kartım yandı falan diyor arkadaş. Ulan bizi de geriyor gece gece 😐

Son düzenleme:
Kesinlikle karar kıldım o zaman Core Reactor'den yana yapacağım tercihimi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
ah ah gece gece kurt düştü yine içime... Dengesiz aklımdan ekran kartım yandı falan diyor arkadaş. Ulan bizi de geriyor gece gece 😐

Teknolojinin şans faktörünü her zaman hesaba katın. En üst seviye üründe bile fabrikasyona dayalı durumlara denk gelebilirsiniz. Garantinin önemi de burada devreye giriyor zaten. Siz ya da bir başkası sorun yaşayabilir. Ben Corsair bir kasa kullanıyorum. Jack bölümünde sorun vardı. Garantiye gönderdim, ilgili bölümün tamiri yapılıp geri gönderildi. Başka birinin başına gelmeyebilirdi ama ben yaşadım. Olabiliyor yani.

Teknolojinin şans faktörünü her zaman hesaba katın. En üst seviye üründe bile fabrikasyona dayalı durumlara denk gelebilirsiniz. Garantinin önemi de burada devreye giriyor zaten. Siz ya da bir başkası sorun yaşayabilir. Ben Corsair bir kasa kullanıyorum. Jack bölümünde sorun vardı. Garantiye gönderdim, ilgili bölümün tamiri yapılıp geri gönderildi. Başka birinin başına gelmeyebilirdi ama ben yaşadım. Olabiliyor yani.

Yani öyle tabii ama RPM isimli arkadaşın rehberinde de yazıyor çok sıkı olmayan voltaj regülasyonu. Açıkçası bu ne bilmiyorum ama dengesiz akım geçişi sanırım. Ondan dolayı panik oldum yani. Farz edelim başıma bundan kaynaklı bir sorun geldi o zaman ihalenin bana kalmasından korktum yani. Akım koruma prizi almış arkadaş bu olaydan sonra. Benim de kafamda vardı bu plan. Bir de anlamadığım Amerikan prize uyumlu geliyormuş. YouTube'da izledim dönüştürücü kullanırsanız bir sorun olmaz demiş firma. Ama yanında Çin malı TR priz uyumlu bir kablo göndermiş. Arada kaldım bu açıdan şimdi hangisini yapsam diye. Sizlerin bir tavsiyesi var mı bu konuda?

Yani öyle tabii ama RPM isimli arkadaşın rehberinde de yazıyor çok sıkı olmayan voltaj regülasyonu. Açıkçası bu ne bilmiyorum ama dengesiz akım geçişi sanırım. Ondan dolayı panik oldum yani. Farz edelim başıma bundan kaynaklı bir sorun geldi o zaman ihalenin bana kalmasından korktum yani. Akım koruma prizi almış arkadaş bu olaydan sonra. Benim de kafamda vardı bu plan. Bir de anlamadığım Amerikan prize uyumlu geliyormuş. YouTube'da izledim dönüştürücü kullanırsanız bir sorun olmaz demiş firma. Ama yanında Çin malı TR priz uyumlu bir kablo göndermiş. Arada kaldım bu açıdan şimdi hangisini yapsam diye. Sizlerin bir tavsiyesi var mı bu konuda?
Akım korumalı prizden ziyade bence her sistemde bir adet kesintisiz güç kaynağı olmalı. Ben RM650 kullanıyorum ama FSP1000VA Line Int. kesintisiz güç kaynağımda var. Şahsen bu tarz bir durum üzerinden üründen uzaklaşmanızı önermiyorum. Ama geri dönesiniz yoksa farklı ürünler değerlendirilebilir. Konu içerisinde bolca mevcuttu.

Akım korumalı prizden ziyade bence her sistemde bir adet kesintisiz güç kaynağı olmalı. Ben RM650 kullanıyorum ama FSP1000VA line ınt. Kesintisiz güç kaynağımda var. Şahsen bu tarz bir durum üzerinden üründen uzaklaşmanızı önermiyorum. Ama geri dönesiniz yoksa farklı ürünler değerlendirilebilir. Konu içerisinde bolca mevcuttu.

Açıkçası ürünü çok beğendim ama bu olay biraz içime kurt düşürdü. Aslında çok iyi bence 650W 80+ Gold. Konu içinde başka en azından "incelemesi bulunan" pek marka yok ama arkadaşlar sağ olsun çok fazla öneride bulundular. Corsair gibi bir marka bulsam aslında onu direk düşünüyorum çünkü bu akım olayı panikletti beni. Bir sorun olsa firmanın üstleneceğini bilsem yine sorun yok ama bir de tercihim yüzünden ne var ne yok kaybetme korkusu var. Vallahi kafalar karışık. Sanırım indirimde bir Corsair bulursam 650W Gold ona yöneleceğim. Ama Core Reactor de çıkmıyor aklımdan. En sinir olduğum durumda kaldım sizi de meşgul ettim kusura bakmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı