83 Gün Çalışıp 3.900 TL Almak

Hocam ben turizmde amcamın yanında çalışıyorum. Bu yıl illaki görmüşsünüzdür turizm tamamen bitik. Diğer personelin maaşı bile zar zor ödendi. Durum böyle olunca ben de üstelemedim.
Valla ben hiç acımıyorum, yıllardır millete bir suyu 5 liraya içeren işletme gebersin gitsin bence, olmasa da olur. Ha bu sene kazıklayacak Rus kalmadığı halde bile halka düzgün fiyat çekmediler, iyice beter olsunlar.

Sizinkini bilmem ama benim goruşum çoğu turizm ile ilgili işletme için böyle

Valla ben hiç acımıyorum, yıllardır millete bir suyu 5 liraya içeren işletme gebersin gitsin bence, olmasa da olur. Ha bu sene kazıklayacak Rus kalmadığı halde bile halka düzgün fiyat çekmediler, iyice beter olsunlar.

Sizinkini bilmem ama benim goruşum çoğu turizm ile ilgili işletme için böyle
Hocam markete gidip alırsanız suyunuzu 50 kuruşa alabilirsiniz. Ama illa tutturursanız ben barda içeceğim diye, küçük su 4 liradan satılıyor. Bu devlet sırrı değil. Yabancısı da biliyor yerlisi de. Parasını düşünen marketten almakta özgür.

@KadirSMZ Turizm ahiretten mi geliyor? Zaman yok mu orada? Kendinizi kandırmayın. Manipülasyona boyun eğmeyin.
Hocam anladığım kadarıyla hiç hizmet sektöründe çalışmamışsınız. Devlet memuru olarak çalışmıyorsun burda. Israr edersen ben 7-8 saatten fazla çalışmam diye, başka iş bul derler. Özel sektör böyle oluyor. Haklı demiyorum ama olan bu.

@KadirSMZ Haklı olanı söylüyorsam sıkıntı bende değil demektir.

Bu arada Türkiye'nin en büyük holdinginin firması olan Türkiye'nin en büyük şirketinde staj yaptım. Tecrübem var.
Hocam doğrudur. Benim söylediklerim büyük işletmeleri kapsamıyor. 5 yıldızlı bir otelde zaten 8 saatten fazla çalıştıramazlar. Ama bu yıl bu politikada ilerleyen işletmelerin çoğu battı. Yaz sezonu boyunca sadece bayramda 5 gün oteli açan 5 yıldızlı otel sahibi tanıdıklarım var.

Hocam markete gidip alırsanız suyunuzu 50 kuruşa alabilirsiniz. Ama illa tutturursanız ben barda içeceğim diye, küçük su 4 liradan satılıyor. Bu devlet sırrı değil. Yabancısı da biliyor yerlisi de. Parasını düşünen marketten almakta özgür.
He canım he, ben de o nedenle acımıyorum, yok olsun tüm "sektör yok oldu" diye ağlayan firmalar.

He canım he, ben de o nedenle acımıyorum, yok olsun tüm "sektör yok oldu" diye ağlayan firmalar.
He canım he? Bu nasıl cevaptır? Suyu 4 liraya satan mekanın içki için ne kadar vergi verdiğinden haberiniz var mı? Yüksek sesle açılan müziğin bile vergisini alıyor devlet. Suyunu marketten almaya üşeniyorsan neden işletmeleri suçluyorsun?

@KadirSMZ Meşru olarak gösterilen ve devam ettirlen yanlıştan yüksek vergi almak en iyisidir. Tarihe bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

@KadirSMZ, @yiange28 Bu arada üslupta dikkatli olursak muhalif tavır sergileyerek tartışmayız. Bu şekilde daha anlaşılır, muasır ve konuyu daha iyi kavrayarak eleştiriyi devam ettirebiliriz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı