830 TL işlemci ve DDR3 anakart önerisi

Intel i3 işlemci almayı düşünüyorum. (2. el) 830 TL bütçem var. (İşlemci+anakart)

DDR3 bir anakart arıyorum. Alacağım i3 işlemciye ve GeForce 9800 GT ekran kartıma uyumlu olması gerekiyor.

İkisini de 2. el de alabilirim.

Lütfen 2. el alma demeyin. Bütçem kısıtlı.

Başlığı okudunuz mu? Arkadaş işlemci önerisi istiyor zaten. Hangi işlemci olacağına karar verse neden başlık açsın?
Eksik bilgi veriyor. Elinde hangi RAM olduğu ve kaç GB olduğu da belirsiz.

Ki 830 TL bütçeye 3. nesil i5 + H61/Z77 çipset anakart da alabilir.

Son düzenleme:
Arkadaş işlemci önerisi istiyor zaten. Hangi işlemci olacağına karar verse neden başlık açsın?
1,2,3,4. nesil i3 işlemcilerin hepsi DDR3 anakart ile çalışıyor. Burada hiçbir ipucu yok. 4. nesil işlemciyi 1. nesil anakarta takamazsınız. Aynı şekilde tam tersi.
EDIT: 830₺ ile hem anakart hem de işlemci istiyor sanırsam.

Kusura vakma İstanbul'da yaşıyorum.
İkinci el diyorsun da nerede yaşadığını belirtmemişsin.
Senin için ikinci el bakabiliriz.
Arkadaşlar belli ki arkadaş bilgi sahibi değil, gereksiz yere atarlanmanın bir manası yok.
H81M çipset bir anakart ve I3 4160 işinizi görecektir.
Edit: Bu arada ben o bütçeyle öyle bir şey yapmak yerine H110m pro-d +g4560 - İşlemci ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 858357579 bunun gibi işlemci+anakart alıp. Yani H110M ve G4560 alıp yanına da DDR4 8GB bir RAM alırdım.
4 GB Kingston Ram var (2 + 2). İşlemcim var ama iyi değil diye biliyorum. Intel HD Grafich 3000 veya 4000 olması lazım. Daha iyi bir işlemci alabilmem için anakart değiştirmeyi düşündüm. Şimdi Anakart değiştirip İşlemci mi almalıyım yoksa. Olan anakart ile işlemci alıp artan paraya ram mi almalıyım ?
Eksik bilgi veriyor. Elinde hangi RAM olduğu ve kaç GB olduğu da belirsiz.

Ki 830 TL bütçeye 3. nesil i5 + H61/Z77 çipset anakart da alabilir.
Arkadaşlar belli ki arkadaş bilgi sahibi değil, gereksiz yere atarlanmanın bir manası yok.
H81M çipset bir anakart ve I3 4160 işinizi görecektir.
Edit: Bu arada ben o bütçeyle öyle bir şey yapmak yerine H110m pro-d +g4560 - İşlemci ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 858357579 bunun gibi işlemci+anakart alıp. Yani H110M ve G4560 alıp yanına da DDR4 8GB bir RAM alırdım.
Hocam bir sorum olucaktı. Tüm sistemim DDR3 şuan. Anakartı DDR4 yaptığımda İşlemci ile Rami değiştirsem yeterli olur mu ? Ekran kartı, Güç kaynağı filan değiştirmem gerekir mi ? Eğer gerekmiyorsa Sistemimi senin dediğin gibi yapicam.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı