85.000 TL'ye araç tavsiyesi

Merhaba Technopat ailesi,

Temmuzun ilk haftasında kendime ilk kez 80.000 - 85.000 liralık 2. el araç almayı planlıyorum, aradığım kriterler:
  • Vites: Yarı otomatik veya tam otomatik.
  • Yakıt: Benzin (LPG hariç)
  • Yakıt tüketimi: maksimum 6.5 lt.
  • Yıl: 2014 ve üstü.
  • Kilometre: 2014 yılına göre maksinum 80.000 ila 90.000 km arası olabilir.
  • Kasa tipi: Hatchback.
  • Tramer kaydı 5.000 ila 10.000 arası olabilir.
  • Multimedya sistemi (Navigasyon destekli olursa daha iyi olur.)
  • Asıl kullanma amacım evden işe gidip gelmek ve hafta sonları da arada bir gezmek için kullanacağım.
Şuan aklımda Peugeot 208 1.2 PureTech modeli var, fakat daha iyi fikir sahibi olmam için her türlü görüş, öneriye açığım.

T
Merhaba Technopat ailesi,

Temmuzun ilk haftasında kendime ilk kez 80.000 - 85.000 liralık 2. el araç almayı planlıyorum, aradığım kriterler:
  • Vites: Yarı otomatik veya tam otomatik.
  • Yakıt: Benzin (LPG hariç)
  • Yakıt tüketimi: maksimum 6.5 lt.
  • Yıl: 2014 ve üstü.
  • Kilometre: 2014 yılına göre maksinum 80.000 ila 90.000 km arası olabilir.
  • Kasa tipi: Hatchback.
  • Tramer kaydı 5.000 ila 10.000 arası olabilir.
  • Multimedya sistemi (Navigasyon destekli olursa daha iyi olur.)
  • Asıl kullanma amacım evden işe gidip gelmek ve hafta sonları da arada bir gezmek için kullanacağım.
Şuan aklımda Peugeot 208 1.2 PureTech modeli var, fakat daha iyi fikir sahibi olmam için her türlü görüş, öneriye açığım.
Temmuz için şu an konu açmak çok erken değil mi? Mâlum fiyatlar aşırı değişken olabiliyor.

Dediklerinizi katılıyorum fakat o zamana kadar peşinatı biriktirip öyle araç almak benim için büyük avantaj olacak ayrıca bazı kaynaklarda ÖTV indirimi yapılması sonrasında ikinci el araba fiyatlarının gerçek eder fiyatlarına çekilebileceğine dair söylentiler var -her ne kadar güvenmesem de- o zamana kadar beklemek iyi olacağını düşünüyorum. Elbet yaza doğru fiyatlar artış olacaktır ama malum piyasa böyle...

Ben o dediğiniz araçtan kiralıdım 1 2 gün. Rutinde dizel kullandığım için bana şey gibi geldi nasıl desem. Üçüncü vitesten sonra basınca gitmiyor 4'te 5'te falan. Ama dediğim gibi ben dizel torkuna alışkınım.

Görüşleriniz, önerileriniz için tek tek teşekkür ediyorum. Bu görüşlerden sonra Peugeot 208 modelinden vazgeçtim. Sebebiyse, dediğiniz gibi şanzımanları halen sorunlu olmakla beraber bu tip sorunu yaşayanlar direkt aracı satışa çıkarıyor. Mitsubishi Space Star modeli konfor açısından hoşuma gitti fakat uygun fiyata bulamadığım için es geçtim, aynı şekilde Fiesta'nın 2015 yılın altında olup ve uygun fiyatla bulamadığım için. Tüm bu gerekçelere rağmen bütçemi biraz daha zorlayıp Renault Clio 2015 model veya üstü, benzinli ve otomatik vitesli bakmaya karar verdim.
Güncelleme: Bugün itibariyle arayışlarımın sonunda içime sinen beğendiğim bi' arabayı almış bulunmaktayım. Uzun arayışlar neticesinde kararım Renault Clio 1.2 Turbo Icon oldu, 2015 model benzinli tam otomatik. En kısa zamanda fotoğrafları çeker koyarım. İsteyen herkese nasip olması dileği ile...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı