850 watt PSU için UPS önerisi

850 watt PSU'm var fiyat performans bir UPS önerebilir misiniz?

Cevaplayacağım ama kesin yine kızacak biri çıkacaktır.
Burası varsayım : 850W'nin tamamını kullandığını var sayıyorum ve bu güçte en verimli hali olsun diyelim.
80++ PSU'yu yüksek güçte kullanırsan verimi %80 civarı.
850/0.8=1062 Watt şebekeden çektiğin güç.
Yani en yüksek talebinde sana şebekeden çekilecek 1000 watt lazım diyelim hesap kolay olsun.
Tek fazlı UPS'lerde güç faktörü 0.7'dir. Yani 1000VA demek 700 Watt demek.
Sana 1000 Watt sağlayabilmesi için 1000/0.7 = 1428VA lazım.
Güvenli çalışma katsayısı (Safe operating area) henüz devreye hiç sokmadım.
Eğer bu adam sürekli tam güçte çalışmayacak diyen varsa
Bende henüz 100W civarı monitörü dahil etmedim diyeceğim.

Bu sertifikalı bir PSU'nun verim grafiği kasalarla aldığınız veya işi PSU olmayan çin çan çon üreticilerin grafikleri bile yok. Verim 60-70% alsanız yanılmazsınız. Ben 80% i ortalama bir değer olarak aldım.

Unutmayın : PSU olarak aldığınız PSU'lar bazı standartları testlerle karşılamak zorunda. Ancak siz PSU dahil kasa aldığınızda bu PSU'lar standartlara tabi değil çünkü aldığınız ürün KASA olarak geçiyor. Çin çan çon kasaların PSU'larında 1000W diye üfürdükleri PSU'lar 700W çıkarsa şanslısınız çünkü gerçek malı değil etiketi satın alıyorsunuz.

1739812409139.png

Cevaplayacağım ama kesin yine kızacak biri çıkacaktır.
Burası varsayım: 850W'nin tamamını kullandığını var sayıyorum ve bu güçte en verimli hali olsun diyelim.
80++ PSU'yu yüksek güçte kullanırsan verimi %80 civarı.
850/0.8=1062 watt şebekeden çektiğin güç.
Yani en yüksek talebinde sana şebekeden çekilecek 1000 watt lazım diyelim hesap kolay olsun.
Tek fazlı UPS'lerde güç faktörü 0.7'dir. Yani 1000VA demek 700 watt demek.
Sana 1000 watt sağlayabilmesi için 1000/0.7 = 1428VA lazım.
Güvenli çalışma katsayısı (safe operating area) henüz devreye hiç sokmadım.
Eğer bu adam sürekli tam güçte çalışmayacak diyen varsa.
Bende henüz 100W civarı monitörü dahil etmedim diyeceğim.

Bu sertifikalı bir PSU'nun verim grafiği kasalarla aldığınız veya işi PSU olmayan Çin çan çon üreticilerin grafikleri bile yok. Verim 60-70% alsanız yanılmazsınız. Ben 80% i ortalama bir değer olarak aldım.

Unutmayın: PSU olarak aldığınız PSU'lar bazı standartları testlerle karşılamak zorunda. Ancak siz PSU dahil kasa aldığınızda bu PSU'lar standartlara tabii değil çünkü aldığınız ürün kasa olarak geçiyor. Çin çan çon kasaların PSU'larında 1000W diye üfürdükleri PSU'lar 700W çıkarsa şanslısınız çünkü gerçek malı değil etiketi satın alıyorsunuz.

Eki Görüntüle 2426233

Anladım hocam da siz öneri yapabilir misiniz PSU ve UPS'lerden anlamıyorum da.

Anladım hocam da siz öneri yapabilir misiniz PSU ve UPS'lerden anlamıyorum da.

Şöyle bir baktım bakın üreticilerde 1500VA için 900W çıkış diyor.
Sana 900W veriyorsa UPS,
PSU 80% verimle 720Watt alabiliyor.
Hesap kitap bir şekilde doğru yani.

Ben bu grupta Türk markaları tercih ediyorum. Kendi araştırmanı yap alman gereken malın niteliğini biliyorsun artık. Aküsü ne kadar yeniyse o kadar uzun gidecektir.

Bak bu lityum iyon diyor. Bunun hakkında hiçbir fikrim yok.
Bu kurşun asit diyor. Buna gürültülü çalışır diyorlar.
Birinci tavsiyem garanti ve teknik servisten dolayı tunçmatik olur

Büyüğümüz @ssgore onunda değerli fikirlerini al bence.

Şöyle bir baktım bakın üreticilerde 1500VA için 900W çıkış diyor.
Sana 900W veriyorsa UPS,
PSU 80% verimle 720watt alabiliyor.
Hesap kitap bir şekilde doğru yani.

Ben bu grupta Türk markaları tercih ediyorum. Kendi araştırmanı yap alman gereken malın niteliğini biliyorsun artık. Aküsü ne kadar yeniyse o kadar uzun gidecektir.

Bak bu lityum iyon diyor. Bunun hakkında hiçbir fikrim yok.
Bu kurşun asit diyor. Buna gürültülü çalışır diyorlar.
Birinci tavsiyem garanti ve teknik servisten dolayı Tunçmatik olur.

Büyüğümüz @ssgore onunda değerli fikirlerini al bence.

Zaman ayırdığınız için çok teşekkürler Tunçmatik olanını alacağım.

Bende de 750W PSU var. APC back UPS 1600W alacaktım ama 6800 lira fiyat çekmişler. Öyle olunca almadım ama bugün yine elektrik gitti ne yapsam bilmiyorum.

Bende de 750W PSU var. APC back UPS 1600W alacaktım ama 6800 lira fiyat çekmişler. Öyle olunca almadım ama bugün yine elektrik gitti ne yapsam bilmiyorum.

1600W çıkışı olan UPS mi alacaktın ? Çok değil mi ? Yukardaki hesaplara bir bak istersen.

Bu elektrik dalgalanmaları yüzünden sistemim bozuldu ben APC Back-UPS Pro 2200 VA Gaming aldım öneririm bugün kullandım elektrik dalgalanmalarını önlüyor ve kesinti olduğunda anında devreye giriyor sisteme hiç yansıtmıyor çok memnun kaldım ala bilirsin muadilleri var yarı fiyatına ama çok çirkindi ben bunu aldım çok sessiz çalışıyor benim başıma gelen seninkinin başına gelmeden bir ups almanı öneririm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı