Xaxvo

Hectopat
Katılım
23 Nisan 2018
Mesajlar
688
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
IT Personeli
Profil Kapağı
1524839735
Herkese önce iyi günler. Ben hep laptop kullanmış bir insanım ve artık laptopun problemlerinden ısınma sorunudur vesairedir bunlardan bıkmış bir insan olarak ilk kez masaüstü PC toplayacağım. Ve benim için hız olmazsa olmaz. Hem program kullanmak, hem de çok rahat ultra ayarlarda oyun oynamak istiyorum. Benim bütçem maximum 8000-8500 TL ve buna monitör de dahil. Ekran kartım GeForce GTX 1060 3GB olmasını istiyorum ve hangi markadan alacağım, anakartım nasıl olmalı? SSD Harddisk olarak neler tercih edilmeli vs. hususunda çok tecrübesizim. İşlemcim ise Intel i7 7700K olsun istiyorum. Full uyumlu bir bilgisayar için bana yardımcı olabilir misiniz? Artık 2 yıl tam performans verip geri kalan zamanda işkence veren laptop yerine, uzun süre performans alabileceğim bir masaüstü toplamak istiyorum. Sizlerin bilgisine ve önerilerinize güveniyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçede 1060 istemeniz iyi aslında. Çünkü iyi haber, 1080 Tİ alabiliyorsunuz. Sevinç çığlıklarını duyar gibiyim...

Ama üzülebilirsiniz. Monitörünüz nedir? Lütfen en az 2K bir monitöre sahip olduğunuzu söyleyin... Ya da direkt monitör dahil mi diye sorayım.
 
Bu bütçede 1060 istemeniz iyi aslında. Çünkü iyi haber, 1080 Tİ alabiliyorsunuz. Sevinç çığlıklarını duyar gibiyim...

Ama üzülebilirsiniz. Monitörünüz nedir? Lütfen en az 2K bir monitöre sahip olduğunuzu söyleyin... Ya da direk monitör dahil mi diye sorayım.
Monitörüm yok malesef. Nerden baksanız bir 7 yıldır laptop kullanıyorum.
 
Intel tercih etmek istemenizi anlıyorum. Ancak bu sistem en az 2K olarak kullanılacak. O yüzden Intel rakibi ile R5 2600X arasındaki fark kapanıyor.
Ayrıca saf güç olarak R5 2600X daha güçlüdür (Intel i5 8600K'ya göre).
AMD'ye karşı önyargılı olmanızın sebebi büyük ihtimalle eskiden çıkarmış olduğu sorunlar olacaktır. O sorunları unutun, Ryzen serisi bomba gibi.
Bu seferlik bi' şans verin derim ben.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı