860 EVO SSD sağlık testi sonuçları nasıl?

Düşük değil, olması gerektiği gibi. 860 EVO'nun 250 ve 500 GB'lik modellerinin vadedilen yazma hızı 300 MB/s. Intelligent TurboWrite teknolojisini araştırmanızı öneririm.

Bir yazma işleminde Intelligent TurboWrite teknolojisi, yeterli alan varsa TLC yongalardan bir miktar alanı önbellek olarak kullanıyor. Bu sayede 520 MB/s gibi bir hıza erişebiliyor.

@kemald94 okuma yazma değerleri oldukça normal. IOPS değerleri oldukça iyi.

Sağlık değerlerine gelirsek; Samsung Magician'dan "Drive Details" bölümüne girip, SSD'nizi seçip, sağ üst köşeden "S.M.A.R.T" yazan yere basıp çıkan değerlerin ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz?
Umarım iyidir değerler, garanti işleriyle uğraşmak çok can sıkıcı.
smart1.png
smart2.png

Bozuk veya ayrılmış herhangi bir sektör görünmüyor. Diğer değerleriniz de oldukça iyi. Garantilik bir durum görünmüyor şu anlık.

Teşekkürler, bir şey daha sormak istiyorum. 850 EVO M.2 SSD'den daha düşük değerler vermesi normal mi? M.2'lerin daha performanslı olduğunu biliyorum ama benim M.2 disk yaklaşık 8 yıllık, o yüzden şüphelenip konu açmak istedim.

Teşekkürler, bir şey daha sormak istiyorum. 850 EVO M.2 SSD'den daha düşük değerler vermesi normal mi? M.2'lerin daha performanslı olduğunu biliyorum ama benim M.2 disk yaklaşık 8 yıllık, o yüzden şüphelenip konu açmak istedim.
860 EVO SSD'nizde TurboWrite önbelleği dolmuş olabilir. Bu önbelleğin el ile nasıl boşaltılacağını bilmiyorum.

Bu arada NVMe ve M.2 aynı kavramlar olmadığından "M.2 SSD'ler daha hızlıdır" diye bir şey doğru değildir. Çünkü 850 EVO her ne kadar M.2 girişinden anakarta bağlansa bile arabirimi 860 EVO ile aynı, ikisi de SATA.

860 EVO SSD'nizde TurboWrite önbelleği dolmuş olabilir. Bu önbelleğin el ile nasıl boşaltılacağını bilmiyorum.

Bu arada NVMe ve M.2 aynı kavramlar olmadığından "M.2 SSD'ler daha hızlıdır" diye bir şey doğru değildir. Çünkü 850 EVO her ne kadar M.2 girişinden anakarta bağlansa bile arabirimi 860 EVO ile aynı, ikisi de SATA.
Tekrar merhaba, nette biraz araştırdım. Rapid diye bir özellik varmış sanırım, onu açtım değerler birden aşırı derecede fırladı. Bir zararı olur mu sizce?
rapid.png

@kemald94 RAPID mod, RAM'i önbellek olarak kullanarak bu şekilde devasa okuma yazma hızları sağlıyor.

Normal bir kullanıcı için gereksiz bir özellik çünkü SSD bu hâliyle bile oldukça hızlı. Aynı zamanda elektrik kesintisinde RAM'deki veriler uçup gittiği için bir veri işlemesi sırasında elektrik kesintisi olması durumunda verileriniz hasar görebilir. Bu yüzden önermiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı