8750 TL Laptop Önerisi

Gaming Laptop bakıyorum. Alacağım Laptop kısa süre içerisinde değiştirilmeyecek. Bu yüzden soğutma ve kasa kalitesi de önemli yani uzun ömürlü olması gerekiyor.

8 GB RAM'li olabilir, sonradan takviye yapılır.

5500M 1660 Ti MAX-Q gücünde. Yer yer 1660 Ti'a yetişiyor. Ayrıca fsr(DLSS) desteği de var.

Bu modeli gördüm. ROG serisi olduğu için diğerlerinden daha kalitelidir diye düşünüyorum. Ancak 9K olup da 1650 olması da can sıkmıyor değil. Acer Nitro veya MSI Leopard spğutma konusunda sorun çıkarmayacaksa onlara yönelmeye düşünüyorum.
Hocam bu modelde Dynamic Boost teknolojisi var, bu sayede 2020 1650ti'ın verdiği performansı verebiliyor. Malzeme kalitesi konusunda bu bütçedeki en iyi modellerden. Kendim de bir Rog Strix kullanıcısıyım.

Hocam bu modelde Dynamic Boost teknolojisi var, bu sayede 2020 1650ti'ın verdiği performansı verebiliyor. Malzeme kalitesi konusunda bu bütçedeki en iyi modellerden. Kendim de bir Rog Strix kullanıcısıyım.

İyidir, üzmez diye düşünüyorum.
Dynamic Boost nedir? Bir alt model kartı bir üst modele çıkaracak kadar güçlü bir özellik mi varmış? Kusura bakmayın Laptop bilgim çok iyi değildir. Eğer arkadaşın dediği doğruysa direk ROG olan modeli almam doğru olmaz mı?

Dynamic Boost nedir? Bir alt model kartı bir üst modele çıkaracak kadar güçlü bir özellik mi varmış? Kusura bakmayın Laptop bilgim çok iyi değildir. Eğer arkadaşın dediği doğruysa direk ROG olan modeli almam doğru olmaz mı?

CPU'nun kullanmadığı gücü GPU'ya aktararak GPU'nun daha yüksek güçle çalışmasını sağlıyor.

Dynamic Boost teknolojisi gereksiz gücü işlemciden alıp ekran kartına veriyor. Örneğin 50w'lık bir 1650'yi 65w'a çıkarıyor ve 1650ti performansı vermesini sağlıyor.

@egeoz316 @Radeon RX 5500M Laptop'larda W olayını çok görüyorum. Nasıl W'ına göre performans belirliyorsunuz? Masaüstünden farkı ne oluyor ki?
Wat olayı laptoplarda önemli bir durum. Laptoplarda Max-Q ve Max-P adlı terimler var. Max-Q en düşük wat değerini verdiği için daha az performans verir fakat daha az ısınır. Max-P ise en yüksek wat değerini verir ve biraz daha ısınır. Örneğin Max-Q 3070 bulunan bir laptop ile, Max-P 3060 bulunan bir laptopun verdiği performans birbirine çok yakındır.
@egeoz316 @Radeon RX 5500M Laptop'larda W olayını çok görüyorum. Nasıl W'ına göre performans belirliyorsunuz? Masaüstünden farkı ne oluyor ki?
Siz tahminimce masaüstünden laptop'a geçiyorsunuz değil mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı