8900 TL Sistem Tavsiyeleri

En iyisini 30 konu açarak bulamazsınız, bir konu açarsanız detaylı fikir alışverişi yaparsınız ve karar verirsiniz. Bu kadar insanın her seferinde vaktini çalışıyorsunuz. Sizin gibi insanların sayısı az değil.

Forum kuralları gereği konuyu şikayet ettim.

372878

Bütün chipsetler aynı olduğu için en güçlü kart diye bir şey ne yazık ki yok. En iyi soğutma derseniz de o da açık ara ROG Strix ürünleridir. Her ne kadar fabrika çıkışlı overclock var dense de 2xxx serisi kartların hepsinde auto overclock özelliği var ve hepsi aşağı yukarı aynı performansla çalışıyorlar. RTX 2060, 2xxx serisine giriş bir ekran kartı olduğu için yeni teknolojileri ne denli kullanabilirsiniz orası muallak. Ayrıca ben 1080p oynayacağım 2070 fazla gelir diye düşünmeye gerek yok, daha güçlü bir kart daha fazla performans daha fazla FPS bu kadar basit. RTX 2080 Ti da 1080pde kullanılabilir.
Hocam bana kalırsa Rog Strix 2060'ından daha performanslı bir kart MSI2060. Asus 3 fanlı ama MSI 1-2 FPS daha fazla önde diye biliyorum.

1080P için I7 8700 daha iyi olur.
B360 Gaming Plus
I7 8700
Corsair 3000 MHz 2x8
RTX 2060 (Herhangi bir model olabilir.)
Samsung 970 EVO 250 GB
WD Blue 1 TB
Cooler Master MB511
High Power 80+ Gold 750W

Maksimum 8200 TL civarı ediyor.
Sadece oyun odalı bir bilgisayar değil bu. Hatta asıl amacı iş için. İşlemci gücü lazım bana, o yüzden 2700X'den vazgeçemem. Ayrıca benim sistemin şu anki hali 8900 lira, 700 lira fark için bu bilgisayarı toplamazdım ben :) Senin sistemin benim sistemden önde olan tek tarafı PSU :)
En iyisini 30 konu açarak bulamazsınız, bir konu açarsanız detaylı fikir alışverişi yaparsınız ve karar verirsiniz. Bu kadar insanın her seferinde vaktini çalışıyorsunuz. Sizin gibi insanların sayısı az değil.

Forum kuralları gereği konuyu şikayet ettim.

Eki Görüntüle 372878

Şikayet edebilirsin :) Yönetim ne uygun görürse gereğini yapar.
Kimsenin vaktini de çaldığım yok, konuya girip yazmak mecburu değil. Bakmak zorunda değilsin.
Git değerli vaktini başka konularda harca. İyi forumlar sana.
Hocam ram rgb yerine normal alın, Seagate yerine WD Blue, SSD çok iyi olmuş. Buraya kadar fiyatlarını araştırıp alırsanız, 600tl civarında kar edersiniz. Kasa olarak p300(fan eklersiniz.) veya dark süpernova, PSU olarak FPS 700w ideal yanlız kablolamada kolaylık isterseniz modüler alabilirsiniz. Ekran kartı olarak:

1. Vega 56: Oc veya bu tür şeyleri kurcalamayı severseniz müthiş potansiyeli olan bir kart. Ucuz fiyata bulmak mümkün. 2000 TL civarında alınabilir. Bununla birlikte işlemciyi güzel bir sıvı soğutma ile desteklerseniz OX ile güzel olur.( Bazı ayarlamalar ile güç tüketimi GTX 1080 kadar falan oluyor.)
  2. RTX 2070: Ekstra soğutma istemezseniz işlemciye yada para sıkıntımız yoksa alınabilir bir kart. 3700 TL civarında alınabilir.
  3. Rtx 2060: Buda alınabilir, bence soğutma ile çift canlı bir model güzel olabilir ama bence fiyatları biraz sıkıntılı. 2700 TL civarında bulunabiliyor.

2060 Gaming Z yerine 2070 Ventus modelini mi alayım hocam yani :) Arada pek fiyat farkı yok ama 2k aramadığım için 2060 seçmiştim.

Son düzenleyen: Moderatör:
2700X ve X470 alabilirsin o halde. MB511 daha iyi bir kasa, 970 EVO daha iyi bir SSD, HDD olarak Seagate ile alakalı birkaç sorun duyduğum için WD önerdim.

2700X ve X470 alabilirsin o halde. MB511 daha iyi bir kasa, 970 EVO daha iyi bir SSD, HDD olarak Seagate ile alakalı birkaç sorun duyduğum için WD önerdim.
Evet hocam 970 evo daha iyi ama fiyat olarak biraz daha oynatıyor. Kasa yönünden sıkıntı yok. Yıllarıdr seagate kullanıyorum çok şükür bir sorununu görmedim. Pek fark yok gibi o iki marka arasında. Sadece alışkanlık :)

Asus B450 ROG. Listeden ayrı tuttum.
asus rog b450 kullanıyorum ben de eğer ses kartlı bir kulaklık kullanıyorsanız bir önemi kalmıyor anakartın ses kartını kullanmıyor. Alacaksanız ona göre almanızı tavsiye ederim.
Hocam bana kalırsa Rog Strix 2060'ından daha performanslı bir kart MSI2060. Asus 3 fanlı ama MSI 1-2 FPS daha fazla önde diye biliyorum.
Yok hocam performans bakımından hiç bir rtx 2060ın diğerinden farkı yok. Bütün mesele soğutmada ve eğer karşılaştırma videolarını izlerseniz en yakın rakibine neredeyse 7-8 C fark atıyor Asus ROG.

Öncelikle sistemi aldıysanız hayırlı olsun.
Herzaman dediğim gibi Vatan'da KDV indirimini bekleyip alsaydınız 2080 bile sığardı. Artık sistem önerilerine yazmıyorum Vatan'ı duyan mesajımı dikkat etmeyip 10 Bin TL'ye 2060 alıyorlar, para sizin paranız ben sadece öneride bulunuyorum.
Para kazanmak okadar kolay değil bu miktarı biraraya getirmek için kaç ay çalışmışsınızdır bir süre daha bekleyerek indirimleri takip edebilirsiniz.
Örnek;
Ayrıca OC olmayan Ventus seçerseniz 2700X 'de alabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2019-02-15-11-13-59.png
    Screenshot_2019-02-15-11-13-59.png
    98,1 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_2019-02-17-12-14-41.png
    Screenshot_2019-02-17-12-14-41.png
    121 KB · Görüntüleme: 38
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı