8'e geçen biri ne yapmalı?

Lioren

Hectopat
Makaleler
8
Yer
Istanbul/Beyoğlu
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM : 16GB
İşlemci : Intel İ5-11400H 2.7~4.5GHz
SSD : Crucial 500GB
Ekran Kartı : RTX 3050Ti 4GB 60W
İşletim Sistemi : Windows 11 Home
Ekran : 1080p IPS 144Hz 3ms
Merhaba yine ben. 7'den 8'e geçmiş bulunuyorum an itibarıyla. Öğlenci olduğum için kalan 5 saat ile LGS'ye mi çalışayım, oyun mu oynayayım, ne yapayım fikrim yok. 5 saate hiçbir şey sığmıyor. Günde 12-13 saat oyun oynarken şimdi kafam karışık.

Sözelim çok iyidir özellikle İngilizce. Full sayısala mı abanayım? Daha temelim bile yok bölme bilmiyorum. Hafta sonu oyun oynarım diye düşünüyorum bir o günler boşum.

Oyunları hafta sonu oynasam çalışacağım zaman hafta içi çalışsam nasıl olur? Ilk 1-2 ay çalışmayı pek düşünmüyorum 9 ay var önümde.

Bir de millet niye hayatı LGS'ye bağlıymış gibi günde 4-5 saat çalışıyor? 3 saatten sonra millet nasıl kafasında tutuyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba yine ben. 7'den 8'e geçmiş bulunuyorum an itibarıyla. Öğlenci olduğum için kalan 5 saat ile LGS'ye mi çalışayım, oyun mu oynayayım, ne yapayım fikrim yok. 5 saate hiçbir şey sığmıyor. Günde 12-13 saat oyun oynarken şimdi kafam karışık.

Sözelim çok iyidir özellikle İngilizce. Full sayısala mı abanayım? Daha temelim bile yok bölme bilmiyorum. Hafta sonu oyun oynarım diye düşünüyorum bir o günler boşum.

Oyunları hafta sonu oynasam çalışacağım zaman hafta içi çalışsam nasıl olur? Ilk 1-2 ay çalışmayı pek düşünmüyorum 9 ay var önümde.

Bir de millet niye hayatı LGS'ye bağlıymış gibi günde 4-5 saat çalışıyor? 3 saatten sonra millet nasıl kafasında tutuyor?

Bu sene LGS'ye girmiştim, sayısalım berbat tamamen, sözelde İngilizce falan fullemiştim fakat fen bilimleri ve matematik yapamadığım için doğru düzgün puan bile alamadım. Bu sınavda önemli olan sayısal. Sözelden çok sayısala odaklan, sözelide umarsamamazlık yapma tabii.

LGS kolay bir sinav bence. Dersi derste dinleyin. Eve gelince yarım saat veya 1 saat arası tekrar yapın. Kalan zamanı istediğiniz gibi kullanın. Ben öyle yapmıştım. Sabah akşam oyun oynuyordum yine 8. sınıfta. Sadece dersi derste dinledim, arada test çözdüm o kadar.

Matematikte hiç temeliniz yoksa birazcık temel atabilirsiniz boş vakitlerinizde. En azından 8. sınıf konularını anlayacak kıvama gelmeye çalışın.

Sen nihayetinde çocuksun, gününü tamamen ders çalışmaya harcamak zorunda değilsin. Ama günde 2-3 saat ders çalışır, okuldaki derslerin tekrarını yapar ve deneme ve soru bankası çözerek pratik kazanırsan iyi bir liseye gidersin.

Bu 2-3 saati nasıl kullanacağını okulundaki rehber öğretmeninle planlayabilirsin. Matematiksiz bu iş olmaz, bölme yapamıyorum diyorsun, bu eksiklerini bir an önce kapatman lazım. Video izle, sıfırdan öğreten kitaplar var, onlardan yardım al.

Sınav sistemini öğren, ara sıra genel deneme sınavlarına gir, sene sonu karşına nasıl bir sınav çıkacağını anlaman için önemli bu.

Bir gün programın dışına çıkmak sana sınav kaybettirmez ama genel olarak düzenli çalışmab gerekiyor. Bunu ister okuldan bir saat sonrasına ayarla, günün kalanı sana kalsın, ister akşam ders çalış.

Oyun oynamaya neden bu kadar ihtiyacın varmış gibi belirtiyorsun ki. İlla aktivite yapmak istiyorsan arkadaşlarınla çay içebilirsin. Kafa dağıtmak için.

Daha önümde 9 ay var deme. O 9 ay öyle bir geçer ki ne sen ne de başkası anlayabilir. Oyun oynamayı kademeli olarak azaltman hatta bırakman gerek. Bir dersheneye yazıl zaten oradaki hocalar sana yapman gerekenleri gösterecekler.

Bu forumun hali ne olacak böyle ya.

Şahsen ben de LGS'nin öğrenciyi tamamen kendine bağlamasını çok sevmiyorum ama iyi bir lise istiyorsanız yapacak bir şey yok. Oyun oynamayı yavaş yavaş kesin. Daha vaktim var demeyin. Yapılan en büyük hatalardan biri.
O 5 6 saat ve fazlasını çalışan arkadaşlar size sürekli olarak fark atıyor. Onlara yetişmeniz lazım. Ancak sakın bir anda 5 6 saat başına oturmaya çalışmayın. Önce 1 2 saatlik programlarla başlayın ve kademeli olarak arttırın
Düzenli ve istikrarlı olursanız 3 4 saat çalışarak bile iyi puan alabilirsiniz. Bir diğer anahtar ise kitap okumak. Mutlaka günlük kitap okuyun. Soruları hem daha hızlı okursunuz hem de tek seferde anlarsınız. Ayrıca konuşmanız, diksiyonunuz, kelime haznenizde gelişir. Lisede farkı göreceksiniz.
Son olarak, önemli olan dersten aldığınız verimdir. 8 saat oturup 100 soru çözenle 4 saat oturup 200 soru çözen arasında büyük fark vardır.
Başarılar, umarım istediğiniz liseye gidersiniz.

Arkadaşım sınava gireceksin hala oyun derdindesin. Oyunu hayatından tamamen çıkar. Oyunun odak noktan olması halen oyunu düşünüyor olman bile senin sınavdan başarısız olacağının yazılı olmayan bir belgesi niteliğinde. Sınav yılında tek derdin ders çalışmak olmalı. Örneğin sabah uyandığında "gireyim VALORANT oynayayım" demek yerine "oturayım matematik çözeyim" lafı gelmeli aklına. Ancak bu şekilde başarılı olur ve istediğin bir liseye gidersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı