8GB RAM vs 12GB RAM

Peki neden hiçbir yerde 12 GB DDR4 Masaüstü RAM yok? Ben mi yanlış biliyorum? Eğer 12 GB masaüstü DDR4 varsa söyleyin, bende yanlış olduğumu kabulleneyim. Ayrıca burası "Masaüstü Bilgisayarlar" bölümüne açılmış bir konu. O nedenle laptobu bu işin içine sokmak mantıksız.

Peki neden hiçbir yerde 12 GB DDR4 Masaüstü RAM yok? Ben mi yanlış biliyorum? Eğer 12 GB masaüstü DDR4 varsa söyleyin, bende yanlış olduğumu kabulleneyim. Ayrıca burası "Masaüstü Bilgisayarlar" bölümüne açılmış bir konu. O nedenle laptobu bu işin içine sokmak mantıksız.
12 GB RAM almak yerine 8+8 almak tabii ki daha iyidir, buna asla karşı çıkmıyorum. Ama şunu belirtmeliyim, 12 GB RAM dizilimi imkansız değildir, sadece ideal değildir. Laptopları işe karıştırmak mantıklı çünkü böyle bir şeyin yapılmasının mümkün olduğunu gösteriyor.

Ben kendi laptopımda yaptım. 4+8 olarak kullanıyorum şu an. Ve evet 8 GB artık yetersiz gibi bir şey. Hele de daha şimdiden aldığını düşünürsek ne kadar yüksek alabiliyorsan o kadar iyi. 8 GB devrinin bitmesine az kaldı

Son düzenleyen: Moderatör:
8+4 olarak DDR4 ram kullanılabilir. Ancak mantıklı değil. Bu yüzden hiçbir firma kullanmıyor. Toplayanlar 8+4 toplamıyor. Dual Kit olarak çalışmaz Ram'ler. Yani 2 ram almanın bir avantajı kalmıyor ki 8+4 Ram fiyatına 8+8 olarak veya tek 16 olarak ram'ler satılıyor.
Mantıklı değil ve kesinlikle tavsiye edilmez. Ancak imkansız mı? Hayır. Çalışabilir.

Yanlış bilgilendirme var. Bu kadar bilmeden konuşuan bir forum yoktur herhalde. 4 RAM slotlu anakartta RAM'ler farklı frekansta hepsi çalışıyor. 3 slot 4+4+4 olarak 8+4 ve 8+4+4 olarak denedim. Hepsi çift kanal olarak çalıştı.

Bilgisayarlar hakkında fazla bir şey bilmiyorum. Anakartımda 2 slot var 4x4 8 GB RAM var. 8 alsam 4x8 12 RAM yapsam PC biraz rahatlar mı çünkü yüksek grafikli oyunlar oynuyorum bilgisayarım biraz rahatlarsa yararıma olur.

Benim Amd R3 1200 işlemcim var ve Asus Tuf B450 gaming anakartım mevcut kingston hyperx fury ddr4 2666 mhz cas 15 2x4 olmak üzere ram var ben bu ram havuzumu genişletmek istiyorum da aynı ramin 4 gb ddr4 2666 mhz cas 15 olanından alsam acaba bir sorun ile karşılaşır mıyım? Gerçekten cevaplar iseniz sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı