8GB RAM'e Ek Olarak 4GB RAM Eklemek

emreburakk

Decapat
Daha fazla  
Kullandığım dizüstü bilgisayarda 8GB RAM var. Şu anda mesela Witcher 3'ü 30-40 FPS arası oynuyorum. RAM Expert uygulamasıyla baktığımda ise ek boş bir slot görüyorum. Bu boş slota 4GB bir RAM taksam aldığım performansta herhangi bir değişim olur mu? Olursa ne tür bir RAM almalıyım? Bu konularda çok bir bilgim yok. Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.

Bilgisayarımın özellikleri:
  • Ekran kartı: NVIDIA MX130
  • İşlemci: i5-8250U
  • RAM: 8GB DDR4
  • Marka-model: Casper Nirvana F850

Hocam FPS olarak değil de, girecek dropların azalması ve biraz daha akıcı olmasına faydalı olabilir. Büyük birşey beklemeyin ama dual channel olacak olması, genel anlamd pc'ye ufak bir performans artışı sağlar.

Kullandığım dizüstü bilgisayarda 8 GB RAM var. Şu anda mesela Witcher 3'ü 30-40 FPS arası oynuyorum. RAM expert uygulamasıyla baktığımda ise ek boş bir slot görüyorum. Bu boş slota 4 GB bir RAM taksam aldığım performansta herhangi bir değişim olur mu? Olursa ne tür bir RAM almalıyım? Bu konularda çok bir bilgim yok. Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.

• Ekran kartı: NVIDIA MX130.
  • İşlemci: i5-8250u
  • RAM: 8 GB DDR4.
  • Marka-model: Casper Nirvana F850.

Aynı model 8 GB bulabilirseniz sıkıntı yaşama ihtimaliniz çok azalır. 4 GB RAM takarsanız işiniz biraz da şans işi. Dual Channel da yapabilir, açılmayabilir de.

Kullandığım dizüstü bilgisayarda 8GB RAM var. Şu anda mesela Witcher 3'ü 30-40 FPS arası oynuyorum. RAM Expert uygulamasıyla baktığımda ise ek boş bir slot görüyorum. Bu boş slota 4GB bir RAM taksam aldığım performansta herhangi bir değişim olur mu? Olursa ne tür bir RAM almalıyım? Bu konularda çok bir bilgim yok. Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.

• Ekran kartı: NVIDIA MX130
  • İşlemci: i5-8250U
  • RAM: 8GB DDR4
  • Marka-model: Casper Nirvana F850
Laptopum marka modeli nedir ?

Pek bir faydası olmaz. Sadece ek boş RAM alanı oluşacaktır. FPS'ine bir faydası olmaz 50 - 100 FPS var bekleme. 4 GB RAM takmak her halükarda senin işine yaracaktır. Takılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı