8K video izlerken işlemci %100 kullanılıyor

xLord_07

Kilopat
Katılım
20 Mayıs 2016
Mesajlar
219
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
4 GB DDR4 RAM vardı, 8 GB RAM aldım, DDR4 Kingston oldu 12 GB. Önceden RAM %95 olurdu, bilgisayarımı sınırlayan faktör o idi, şimdi ise işlemci sınırlıyor. 8K video açtığımda internet hızımın da düşüklüğünden olsa gerek, dona açıla derken izliyorum ama işlemci kullanımı %100 oluyor. Bunun çözümü nedir? Bir de GPU yazan grafiklerin kullanımı çok düşük. Neden ki?

CPU sorunsalı.png
 
8k yı her işlemci, her ekran kartı açamaz açarsa da böyle donarak açar. Hadi açtı diyelim işlemcin başardı bunu, kullandığın kablo düşükse zaten sıkıntı donarak açar. Önce kablonu bir yenile diyeyim ama işlemcinin açması zaten zor. Kablon hdma 1.4 mü 2.0 mı 2.1 mi nedir? VGA ile zaten deneme bile.
 
8k demek yuksek video bit degeri demek. İslemcinin saniyede isledigi veri miktari fazla oldugu için kasmasi normal. Dusun ki otoyolda butun seritler dolu. Yogun bir trafik var. Aksamalar, yavaslamalar olur haliyle.
 
İşlemciniz 8K desteklemiyor. En fazla desteklediği çözünürlük 4k@60 Hz.

Yanlış anlamışsın. Onboard görüntü çıkışının verebileceği en yüksek çözünürlük. Arkadaş normal bir monitör ve tarayıcı ile 8K video açmaya çalışıyor.
 
Hocam YouTube'dan açıyorsanız normal bir durum, indirip izleyin en azından kasma olmaz (İşlemciniz çok eski değilse). Ekran kartı kullanımı niye o kadar az onu anlayamadım.
 
8K HD'nin 16 katı bilgi içerir ve bu orandan daha da fazla işlem gücüne ihtiyaç duyar. Bu durumu aşabilecek bir tek yazılım var. O da power DVD. Bu yazılımda, çok özel ve lisanslı codec'ler var. O sayede 8K ile başa çıkabiliyor!
 

Yeni konular

Geri
Yukarı