9 bin TL'ye PS5 için monitör tavsiyesi

Neden daha iyidir açıklar mısın?

Dostum IPS paneller renk doğruluğu ve daha iyi tepkime süresi sağlar ama siyah renklerde ve renk doygunluğu konusunda çok da iyi değillerdir. Az da olsa IPS glow olur bu normalde rahatsız etmese bile özellikle karanlık ortamda az da olsa fark edilir. VA paneller siyah renk kalitesi ve renk doygunluğu olarak daha iyi oldukları için dizi - film veya konsol gibi hikayeli oyunların daha odaklı olduğu içerik tüketme tarzı şeylerde VA panel daha göze hoş gelen görüntü verir. Bu yüzdendir ki OLED veya MiniLED'den ucuz olan her TV "VA" Panel kullanır.

Hatta miniled TV'lerde aslında VA panel ama ekstra arkada farklı bir aydınlatma teknolojisi eklendiği için OLED'e daha yakın bir performans verir. Va Oled kadar iyi renk veremese de OLED'e en yakın deneyimi sunar.

Dostum IPS paneller renk doğruluğu ve daha iyi tepkime süresi sağlar ama siyah renklerde ve renk doygunluğu konusunda çok da iyi değillerdir. Az da olsa IPS glow olur bu normalde rahatsız etmese bile özellikle karanlık ortamda az da olsa fark edilir. VA paneller siyah renk kalitesi ve renk doygunluğu olarak daha iyi oldukları için dizi - film veya konsol gibi hikayeli oyunların daha odaklı olduğu içerik tüketme tarzı şeylerde VA panel daha göze hoş gelen görüntü verir. Bu yüzdendir ki OLED veya MiniLED'den ucuz olan her TV "VA" Panel kullanır.
Dostum renk doygunluğu ve doğruluğu konusunda IPS çok daha iyi ben de o yüzden IPS önerdim.VA tepkimede daha iyi ayrıca ama PC de rekabetçi oyunlar oynayan dikkat etmeli bence zaten 60hz tercih edilecek,daha yüksek kontrast oranından dolayı siyahlar daha iyi ama kontrasttan dolayı ghosting sorunu yaşanabiliyor.

Hocam VA OLED'e daha yakın ama OLED yine de kıyaslanamayacak kadar çok uzakta.

Dostum renk doygunluğu ve doğruluğu konusunda IPS çok daha iyi ben de o yüzden IPS önerdim.VA tepkimede daha iyi ayrıca ama PC de rekabetçi oyunlar oynayan dikkat etmeli bence zaten 60hz tercih edilecek,kontrast oranından dolayı siyahlar daha iyi ama kontrasttan dolayı ghosting sorunu yaşanabiliyor.

Hocam VA OLED'e daha yakın ama OLED yine de kıyaslanamayacak kadar çok uzakta.
Ben seninle uğraşmayacağım boşa laf anlatmaya çalışıp kendimi sinir edemem.

1733650401136.png

E tamam da kardeşim ben ne demişim. Renk doğrulu için IPS. Orada da yazıyor okuduğunu anlamanda kıtlık var herhalde. Renk doğruluğu ve geniş açı için IPS. Kontrast oranı renk doygunluğu ve siyah performansı için VA. Renk doğruluğu ve Renk doygunluğu aynı şeyler değil.
Renk doygunluğunda da ips daha iyi,neye dayanarak VA diyorsunuz?

Kontrast oranı daha yüksek çünkü VA panellerin. Kontrastın yüksek olması daha doygun renk sağlar zaten yukarda gene yazıyor.
Kontrast en aydınlık ve karanlık görüntü arasındaki fark ile ilgili dolayısıyla doğrudan siyahla ilgili,doygunluk ise yoğunlukla alakalı.Yukarıda gene yazıyor diyeceğinize araştırsanız keşke.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı