Matematik müfredatı değişti hocam evet matematiğe biraz daha çalışacağım. Coğrafya'ya da çalışsam rahat kurtarırım o notu.Matematik 9. sınıfta çok kolaydı. 50 düşük bir not. Matematik ve coğrafya ağırlıklı çalış. Tarihe göz gezdir. İkinci sınavlarda 80 altına düşürmemeye çalış hiç bir notu.
Öbür notların gayet iyi. Sakın ben başarısızım gibi bir moda girme. Motivasyon önemlidir.Matematik müfredatı değişti hocam evet matematiğe biraz daha çalışacağım. Coğrafya'ya da çalışsam rahat kurtarırım o notu.
Kara harp okulu da kolay bir hedef olduğunu söyleyemeyiz. Özellike astsubaylık değilde subaylık istiyorsan TYT ve AYT' de belirli miktarda net gerekli ve bu da öğrencileri zorlayabiliyor çünkü için içine fiziksel yeterlilik mülakatı vs. giriyor . Ancak MSÜ'de OBP'nin çok bir etkisi olmuyor evet.Tıp gibi büyük hedeflerim yok hocam. Kara Harp istiyorum hocam o da yüksek istemiyor zaten en son taban puanlarını hatırlamıyorum ama.
En temel ders dediğjniz dersler hangileridir hocam? Söyleyin ki onlara çalışayım.
Coğrafya, Matematik, Tarih, Edebiyat.Tıp gibi büyük hedeflerim yok hocam. Kara Harp istiyorum o da yüksek istemiyor zaten en son taban puanlarını hatırlamıyorum ama.
En temel ders dediğjniz dersler hangileridir hocam? Söyleyin ki onlara çalışayım.
Ben tarihe çok az çalışmıştım o yüzden 65 aldım bence gerçekten çalışsaydım 75-80 gibi bir puan alabilirdim. Coğrafya ve Matematikte haklısınız ama Edebiyat 72 ortalama bir not bence düşük değil. Zaten sınavda 78 mi ne öyle bişi almıştım konuşma dinlemeler ile 72 düştü.Coğrafya, Matematik, Tarih, Edebiyat.
Ben tarihe çok az çalışmıştım o yüzden 65 aldım bence gerçekten çalışsaydım 75-80 gibi bir puan alabilirdim. Coğrafya ve matematikte haklısınız ama edebiyat 72 ortalama bir not bence düşük değil. Zaten sınavda 78 mi ne öyle bir şey almıştım konuşma dinlemeler ile 72 düştü.
Hayır hocam siz yanlış anladınız. Normal sınavın yanında ekstra dinleme ve konuşma sınavı yapılıyor artık. Dinleme sınavında hoca tahtadan bir sesli metin açıyor bizden onu can kulağı ile dinlememizi istiyor ve o metinden bizi sınav yapıyor. Konuşma sınavında ise bir konu belirleniyor mesela fabl ile ilgili bir metin anlat gibi tahtaya çıkıp anlatıyorsunuz hocada sizin diksiyonunuza, konuşma tarzınıza göre not veriyor. Ben bu dinleme ve konuşmadan biraz düşük aldım herhalde hoca söylemedi ama yüksek alsam sınav notumu 78'den 72'e düşürmezdi. Birde artık sınav notundan aldığınız şey direkt eokula girmiyor. Dinleme ve Konuşma sınavından aldığınız puan 4'e bölünüyor normal sınavdan aldığın puan ise 2'ye bölünüyor. Mesela dinlemeden 100 aldın bunu 4'e bölersek 25 puan yapar. Konuşmadan da 100 aldık bunu 4'e bölersek 25 yapar ve toplam 50 puanımız bu iki sınavdan geliyor. Normal sınavda ise 100 aldıysak 2'ye bölüyoruz ve 50 oluyor böylece konuşma ve dinleme sınavından aldığımız puanlar ile normal sınavdan aldığımız puanı birleştiriyoruz ve o puan eokula işliyor. Biraz karmasık anlatmış olabilir hocam kusuruma bakmayın.Hiçbir hoca sınav sonucunuzu dersi dinlememe, derste konuşma ile düşüremez. Öyle bir hakkı yok. Sözlü notunda oynama yapabilir. Eğer gerçekten böyle bir şey yaptıysa hakkınızı arayın.
Yok artık! Ne kadar saçma bir sistem gelmiş. Sabır diliyorum sizlere.Hayır hocam siz yanlış anladınız. Normal sınavın yanında ekstra dinleme ve konuşma sınavı yapılıyor artık. Dinleme sınavında hoca tahtadan bir sesli metin açıyor bizden onu can kulağı ile dinlememizi istiyor ve o metinden bizi sınav yapıyor. Konuşma sınavında ise bir konu belirleniyor mesela fabl ile ilgili bir metin anlat gibi tahtaya çıkıp anlatıyorsunuz hocada sizin diksiyonunuza, konuşma tarzınıza göre not veriyor. Ben bu dinleme ve konuşmadan biraz düşük aldım herhalde hoca söylemedi ama yüksek alsam sınav notumu 78'den 72'e düşürmezdi. Birde artık sınav notundan aldığınız şey direkt eokula girmiyor. Dinleme ve Konuşma sınavından aldığınız puan 4'e bölünüyor normal sınavdan aldığın puan ise 2'ye bölünüyor. Mesela dinlemeden 100 aldın bunu 4'e bölersek 25 puan yapar. Konuşmadan da 100 aldık bunu 4'e bölersek 25 yapar ve toplam 50 puanımız bu iki sınavdan geliyor. Normal sınavda ise 100 aldıysak 2'ye bölüyoruz ve 50 oluyor böylece konuşma ve dinleme sınavından aldığımız puanlar ile normal sınavdan aldığımız puanı birleştiriyoruz ve o puan eokula işliyor. Biraz karmasık anlatmış olabilir hocam kusuruma bakmayın.
Moralini bozmak istemem ama YKS için iyi bir hedefin varsa bu notlar çok kötü.Merhaba ortalamam 69.
Biyoloji 80.
Coğrafya 30.
Matematik 50.
Sağlık bilgisi 96.
Proje tasarım 90.
Temel dini bilgiler 77.
Din kültürü 90.
Türk sosyal hayatında aile 100.
Tarih 65.
Edebiyat 72.
İngilizce 87.
Coğrafya sınavında aslında 60 üstü rahat yapardım da hoca sınav tarihini söylemiş de benim haberim yoktu biraz benim sorunum ileriki sınavlarda coğrafya yükselir büyük ihtimal. Sizce şu anlık nasıl?
Fizik ve kimya daha hala girilmedi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.