9.sınıf öğrencisi için tavsiyeler

Böyle gidersen canın hiçbir zaman ders çalışmak istemez yani. Yavaş yavaş başla 30 dakika soru çözmeyle falan başla onu yavaş yavaş arttırırsın. Ama 9. sınıfta çok kasmaya gerek yok ama şimdiden alışkanlık kazanmak emin ol 11. 12. sınıfta çok işine yarayacak. Daha çok var deme ben sanki dün 9. sınıfmışım gibi hatırlıyorum.

9. sınıf daha da zorlaştı bol bol ders çalışmalısın. YKS'ye çalışıp boşuna kafanı doldurma çünkü daha 4 yılın var. Meslek lisesine gidiyorsan güvenlik için pek bir şey söyleyemiyeceğim.

9. sınıfsın diye yine yan gelip yatma. 11 veya 12. sınıf olunca anlayacaksın. Çok ağır çalış demiyorum ama günlük 1-2 saat tekrarını yap yine. Yada 1 saatte olur.
Gerek yok kendini sıkmaya zaten 11 12de zorlayacak. Ben 9-10da birgün tekrar yapmadim ama 10k yaptim ilk denemede. 9 10da yattigim icin 11 12 de calismak cok kolay geldi.

Böyle gidersen canın hiçbir zaman ders çalışmak istemez yani. Yavaş yavaş başla 30 dakika soru çözmeyle falan başla onu yavaş yavaş arttırırsın. Ama 9. sınıfta çok kasmaya gerek yok ama şimdiden alışkanlık kazanmak emin ol 11. 12. sınıfta çok işine yarayacak. Daha çok var deme ben sanki dün 9. sınıfmışım gibi hatırlıyorum.

Teşekkürler sanırım herkesin en büyük hatası dersleri 9-10.sınıfta ertelemesi.

İngilizcen sana göre gayet iyi olabilir ama neden geliştirmeyesin? Mesela ek olarak bir Avrupa dili öğren.

Hocam ingilizcemi zaten hala geliştirmeye çalışıyorum, ileride gemi kaptanı olmak istiyorum o yüzden İngilizce benim için gayet önemli.

9. sınıf daha da zorlaştı bol bol ders çalışmalısın. YKS'ye çalışıp boşuna kafanı doldurma çünkü daha 4 yılın var. Meslek lisesine gidiyorsan güvenlik için pek bir şey söyleyemiyeceğim.

Hocam istesem Anadolu lisesine gidebilirim ama meslek lisesinde kalıyorum çünkü yazılımda hoşuma gidiyor onun dışında meslek lisemde hiç serseri yok sanırım her meslek lisesi aynı değil.

Gerek yok kendini sıkmaya zaten 11 12de zorlayacak. Ben 9-10da birgün tekrar yapmadim ama 10k yaptim ilk denemede. 9 10da yattigim icin 11 12 de calismak cok kolay geldi.
Kişiden kişiye değişir ama yinede bence önceden günlük 1 saatte olsa alıştırmalar iyi olur. Çünkü lise ortaokula benzemez. Ortaokulda sadece hocayı dinleyerek 90 alırsın lisede sınav gelir şaaaak 30.

Uyku düzeni gün içerisinde işlenecek dersleri anlamak ve güne enerjik başlamak açısından çok önemli. Sağlam, yerli yerinde bir uyku düzeniniz olsun. Gece geç saatlere kalmayın, kahvaltı yapma imkanınız varsa beslenmenize mutlaka önem verin.

Dersler açısından ise tekrar yapmak 9. ve 10. sınıfta özellikle çok önemli. Sağlam bir temel atarsanız vakti zamanı geldiğinde YKS'ye hazırlanırken meyvesini yersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı