9. sınıfta açık liseye geçilmeli mi?

taha7s

Centipat
Daha fazla  
Bu sene 9. sınıfa geçtim, LGS'den düşük puan aldım. OBP ile kayıt alanımdaki 1 tane okula yetiyor fakat o okul 88 OBP benim de OBP 88.
2 kere tek tercih yaptım ikisinde de giremedim. Son bir tercih yapabiliyorum o da boş kontenjlanlı okullara, istediğim okulun boş kontenjanı olacağını hiç sanmıyorum.Bu sene dershane de düzgün bir arkadaş ortamı edindim,çok fazla arkadaşım yok samimi olduklarım ise derslerinde başarılı uyum sağlayabildiğim kişiler,onlar bahsettiğim 88 obp ile alan liseye girdiler.O liseye gidersem arkadaşlarım da olduğu için derslerimi daha iyi tutacağımı düşünüyorum.Diğer seçenek açığa geçmek ve bir işte çalışmak.Foruma baktığımda çoğunluk 9.sınıfta açığa geçmeyi önermiyor,o okuldan başka eğitimi iyi olan ve puanımın yettiği bir okul yok.Sizce ne yapmalıyım? Kafam çok karışık.

Son düzenleme:
Hiçbir tercihinde yerleşemezsen ve açıkta kalırsan il/ilçe millî eğitim'e gidebilirsin, yardımcı olurlar. Açık lise fikri de mantıklı ancak üniversite konusunda sıkıntı çıkarabilir. Eğer okumak yerine belli bir işte ustalaşmak istiyorsan neden olmasın. 🏊🏻‍♀️

Bu sene 9. sınıfa geçtim, LGS'den düşük puan aldım. OBP ile kayıt alanımdaki 1 tane okula yetiyor fakat o okul 88 OBP benim de OBP 88.
2 kere tek tercih yaptım ikisinde de giremedim. Son bir tercih yapabiliyorum o da boş kontenjlanlı okullara, istediğim okulun boş kontenjanı olacağını hiç sanmıyorum. Diğer seçenek açığa geçmek ve bir işte çalışmak. Sizce ne yapmalıyım? Kafam çok karışık.
Liseye sadece bir hafta gittim. Sonra açık liseye geçtim. İyiki de öyle yapmışım.

Açığa geçme. Lise yılların hayatının en güzel yılları olacak muhtemelen. Git sosyalleş, arkadaş edin, çevre yap kendine. Lise çağında çalışıp kazanacağın para okulda edineceğin çevrenin değerine yaklaşamaz bile. Bu yaşlarına bir daha gelmeyeceksin bence bunu iyi düşün.

Benim de öncelik tercihim dediğim liseye gidebilmek,fakat son tercih dönemindeyiz ve henüz tercih yapmadım,eğer o okulda boş kontenjan varsa şansımı son kez deneyeceğim.Ama boş kontenjan yoksa veya giremezsem ne yapmalıyım

Benim de öncelik tercihim dediğim liseye gidebilmek, fakat son tercih dönemindeyiz ve henüz tercih yapmadım, eğer o okulda boş kontenjan varsa şansımı son kez deneyeceğim. Ama boş kontenjan yoksa veya giremezsem ne yapmalıyım

Çevrende yazabileceğin tüm okulları yaz. Tek tercih yapma. İllaki yerleştirlirsin diye düşünüyorum.

Çevrende yazabileceğin tüm okulları yaz. Tek tercih yapma. İllaki yerleştirlirsin diye düşünüyorum.
Çevremdeki okulların nerdeyse %99 unda eğitim yok bahsettiğim okul da normal düzeyde bir okul yani içlerinden en iyisi o,diğer okullar eğitim açısından kötü ortam açısından da kötü gidersem ne derslerime odaklanabilirim ne de sosyalleşebilirim

2 kere tek tercih yaptım ikisinde de giremedim. Son bir tercih yapabiliyorum o da boş kontenjlanlı okullara, istediğim okulun boş kontenjanı olacağını hiç sanmıyorum. Bu sene dershane de düzgün bir arkadaş ortamı edindim, çok fazla arkadaşım yok samimi olduklarım ise derslerinde başarılı uyum sağlayabildiğim kişiler, onlar bahsettiğim 88 OBP ile alan liseye girdiler. O liseye gidersem arkadaşlarım da olduğu için derslerimi daha iyi tutacağımı düşünüyorum. Diğer seçenek açığa geçmek ve bir işte çalışmak. Foruma baktığımda çoğunluk 9.sınıfta açığa geçmeyi önermiyor, o okuldan başka eğitimi iyi olan ve puanımın yettiği bir okul yok. Sizce ne yapmalıyım? Kafam çok karışık.

Hocam düşük puanlı liselerde zorbalık olabilir o yüzden mantıklı olabilir bu dediğiniz.

Ben genel olarak 11 ve 12 için öneriyorum arkadaşlara çünkü insan sosyla bir varlık ve okul dışı sosyalleşmek oldukça zor en aznından 2 yıl okula gidin arkadaş edinin eğlenin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı