9. sınıfta açık liseye geçmek

HamzaGFB

Femtopat
Daha fazla  
Size saçma gelebilir ama artık sıkıldım okuldan 9. sınıfım meslek lisesinde okuyorum bilişim bölümünde daha yolun başında olmama rağmen sıkıldım. Okul ortamından derslerden sabah kalkmaktan okula boş gidip boş geliyormuşum gibi zaman kaybı geliyor artık ve lisenin bitmesi için daha 3 sene var. Bu hep aklıma gelince daralıyorum çok fazla geliyor sabah zar zor kalkıp okula gidip bir şey öğrenmeden gelmek şimdi bunları anlattığım için tembel sanabilirsiniz ama öyle değil. Hayatım düzenli sporumu yaparım antrenmanlara giderim az da olsa ders çalışırım kitap okurum şu an 9. sınıf olmama rağmen ortalamam 65 bana göre iyi. İşte maalesef ki yukarıdaki durumlardan dolayı açık liseye geçmeye düşünüyorum geçtiğimde hayatımı daha çok düzene sokacağıma inanıyorum. Sizce açık liseye geçmeli miyim daha erken mi sizin de görüşlerinizi almak istiyorum.

Size saçma gelebilir ama artık sıkıldım okuldan 9. sınıfım meslek lisesinde okuyorum bilişim bölümünde daha yolun başında olmama rağmen sıkıldım. Okul ortamından derslerden sabah kalkmaktan okula boş gidip boş geliyormuşum gibi zaman kaybı geliyor artık ve lisenin bitmesi için daha 3 sene var. Bu hep aklıma gelince daralıyorum çok fazla geliyor sabah zar zor kalkıp okula gidip bir şey öğrenmeden gelmek şimdi bunları anlattığım için tembel sanabilirsiniz ama öyle değil. Hayatım düzenli sporumu yaparım antrenmanlara giderim az da olsa ders çalışırım kitap okurum şu an 9. sınıf olmama rağmen ortalamam 65 bana göre iyi. İşte maalesef ki yukarıdaki durumlardan dolayı açık liseye geçmeye düşünüyorum geçtiğimde hayatımı daha çok düzene sokacağıma inanıyorum. Sizce açık liseye geçmeli miyim daha erken mi sizin de görüşlerinizi almak istiyorum.
Çok erken. Açık liseyi 10-11. Sınıfta düşünürsünüz ki Açık Liseye geçtikten sonra bu kadar vaktinizin de kalacağını sanmıyorum. Okulda öğrendiğiniz ile Açık Lisede çalıştığınız bir değil. Okula devam etmek yararınıza olacaktır.

Bende 9. sınıftayım 10. sınıfa geçtiğimde açık liseye geçeceğim.

Açık liseye geçtikten sonra ne yapacaksın? YKS üzerine mi hazırlanacaksın yoksa hiçbir şey yapmayacak mısın? Daha hiçbir şey başlamadan bitirmek istiyorsun, senin kararın bitirebilirsin ama sonrasında ne yapacağına karar ver ilk önce.

Açık lise, çok mantıklı olduğu kadar çok mantıksız da olabiliyor. Bu da öğrencinin kendisinde bitiyor. İleride ne yapacaksın, üniversiteye gidecek misin? Bu gibi sorular önemli.

Açık liseye geçtikten sonra ne yapacaksın? YKS üzerine mi hazırlanacaksın yoksa hiçbir şey yapmayacak mısın? Daha hiçbir şey başlamadan bitirmek istiyorsun, senin kararın bitirebilirsin ama sonrasında ne yapacağına karar ver ilk önce.

Açık lise, çok mantıklı olduğu kadar çok mantıksız da olabiliyor. Bu da öğrencinin kendisinde bitiyor. İleride ne yapacaksın, üniversiteye gidecek misin? Bu gibi sorular önemli.

Evde kendime çalışmak için daha çok zaman ayırabilirim mesela bilişim okuyorum yazılım derslerinde doğru düzgün bir şeyler öğrenemiyorum sınıftaki kekolar yüzünden derste konuşuyolar kaynatıyorlar orada öğreneceğim şeyi evde de çalışabilirim öğrenebilirim tekrar edebilirim ama dediğin gibi mantıklı olduğu kadar mantıksız da olabiliyor.

@HamzaGFB Üniversite hedefin var mı? Okul varken de evde çalışarak programlamaya giriş yapabilir, öğrenebilirsin. Bu sektördeki kimse lisede öğrendikleriyle kalmıyor zaten. :) Orada öğretilmeye çalışanlar herkes için temel oluşması için yapılan şeyler. Sektör için sadece bir ilk adım.

Kariyer planın bu yöndeyse ve okulu bırakacaksan YKS'ye odaklan, İngilizceni geliştir. İyi bir üniversite tutturup güzel bir seviye İngilizceye sahip olursan rahat edersin. Fakat "evdeyim zaten" deyip oturursan üniversite işi hayal olur.

@HamzaGFB üniversite hedefin var mı? Okul varken de evde çalışarak programlamaya giriş yapabilir, öğrenebilirsin. Bu sektördeki kimse lisede öğrendikleriyle kalmıyor zaten. :) orada öğretilmeye çalışanlar herkes için temel oluşması için yapılan şeyler. Sektör için sadece bir ilk adım.

Kariyer planın bu yöndeyse ve okulu bırakacaksan YKS'ye odaklan, ingilizceni geliştir. İyi bir üniversite tutturup güzel bir seviye ingilizceye sahip olursan rahat edersin. Fakat "evdeyim zaten" deyip oturursan üniversite işi hayal olur.

Tabii ki üniversite hayalim var yazılım mühendisi olmak istiyorum güzel üniversite kazanmak istiyorum güzel üniversite iş alımında bana yararı olacak🙂

Tabii ki üniversite hayalim var yazılım mühendisi olmak istiyorum güzel üniversite kazanmak istiyorum güzel üniversite iş alımında bana yararı olacak🙂
O zaman okulu bıraktığında YKS'ye hazırlanacaksın, bir yandan da İngilizceni geliştireceksin ki istediğin sektörde bir adım önde ol. YKS'de güzel bir puan alıp iyi bir üniversiteye yerleşeceksin.

4 yıl boyunca düzenli olarak çalışman gerekecek. Kendini "evdeyim" diye salarsan işin zorlaşır. Bunu yapmayacağından emin olup kendine sahip çıkabileceğini düşünüyorsan geçebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı