9. Sınıfta bu kadar stres fazla mı?

Dostum şunun farkına varman lazım. Seni zorbalayan kişilerin gerçekten boş birer insan olduklarını ve okula okumak için gelmedikleri, gelecek planlarının olmadıklarını, hayatlarında hiçbir şey başaramayacaklarını ve başarmak isteyenleri engellemek istediklerini. Bunun farkına varırsan onların söyledikleri şeylerin gerçekten bomboş bir sözler olduklarını ve senin amacının çalışıp kendini kurtarmak olduğunu bileceksin ve ileride başarılı birisi olacaksın.
Pek takmamaya çalışıyorum ancak yine de etkileniyorum. Ki dediğiniz gibi gerçekten çok boş insanlar. Sadece zengin şımartması.

Dostum şunun farkına varman lazım. Seni zorbalayan kişilerin gerçekten boş birer insan olduklarını ve okula okumak için gelmedikleri, gelecek planlarının olmadıklarını, hayatlarında hiçbir şey başaramayacaklarını ve başarmak isteyenleri engellemek istediklerini. Bunun farkına varırsan onların söyledikleri şeylerin gerçekten bomboş bir sözler olduklarını ve senin amacının çalışıp kendini kurtarmak olduğunu bileceksin ve ileride başarılı birisi olacaksın.

Çok doğru kendi işim var ama okumadığıma pişmanım ama açıktan devam ediyorum size ne derse desinler siz akıllı olup derslerinize devam edin.

Pek takmamaya çalışıyorum ancak yine de etkileniyorum. Ki dediğiniz gibi gerçekten çok boş insanlar. Sadece zengin şımartması.

Etkilenmeniz demek bu dediklerimin farkına gerçekten varamadığınız anlamına gelir. Bu farkına varmaktan kastım gerçekten boş bir motivasyon değil. Bu durumu Atatürk'e düşman olan kişilerle tartışmaya çalışmanın ne kadar saçma bir şey olduğunu bilmek gibi bir şey.

Ben bu sene 9. Sınıfa meslek lisesinde başladım. Ancak bölümü ve ortamı sevmediğim için Anadolu lisesine geçtim. Ancak şu anda da 11. Sınıfta hangi alanı seçsem, ileride ne mesleği yapacağım? Gibi düşüncelere kapıldım. Bunun yanında ailevi sorunlar ve okulda sıkça zorbalanmak gibi şeylerle uğraşıyorum. Ve bu durumlar beni çok strese sokuyor. Sınav notlarım iyice düştü. Sınıfta kalma korkum var. Artık saçımda beyazlar çıkmaya başladı. Biliyorum psikolog değilsiniz ama yardım eli uzatır mısınız? Yani neler yapabilirim falan gibisinden...

Merhaba,

Öncelikle kimse sana sihirli değnekle dokunmayacak ve hiçbir tavsiye senin bir şeyler yapman gerektiği gerçeğini değiştirmeyecek.

Çelik dövüle dövüle şekil alır, altında ezilen çöp olur kısa özet. Lisede zorbalanmanın önüne geçemiyorsan hayatta tam bir çöp olursun, bir şekilde başa çıkacaksın. Ailenle kötü olman da eğer fiziksel/zihinsel şiddet olmadığı sürece normal o yaşlarda uyumlu olman imkansız. Stoacılığa göz at, kişisel gelişim ve felsefeye biraz göz at manevi tarafını güçlendir spora git fiziksel tarafını güçlendir zorbalayanlardan kurtul vs. reçete bu.

Hocam bu dertler basit fazla kafaya takılacak bir durum yok zorbalanmak durumunada karşılığını verin hani gidin kavga edin demiyorum mesela birisi sizi tehdit ediyor alın bir şekilde mesaj kayıtlarını vs alıp şikayet edin hocam.
Böyle eşcinselce hareketler yapma, delikanlı ol gerekirse 2-3 disiplin cezası alırsın. 40 yaşına gelmiş ofiste milletin ayağını kaydırmaya çalışan adamlardan olursun bu şekilde davranmaya alışırsan. (harekete bir hitap bu kimseye değil)

Son düzenleme:
Merhaba,

Öncelikle kimse sana sihirli değnekle dokunmayacak ve hiçbir tavsiye senin bir şeyler yapman gerektiği gerçeğini değiştirmeyecek.

Çelik dövüle dövüle şekil alır, altında ezilen çöp olur kısa özet. Lisede zorbalanmanın önüne geçemiyorsan hayatta tam bir çöp olursun, bir şekilde başa çıkacaksın. Ailenle kötü olman da eğer fiziksel/zihinsel şiddet olmadığı sürece normal o yaşlarda uyumlu olman imkansız. Stoacılığa göz at, kişisel gelişim ve felsefeye biraz göz at manevi tarafını güçlendir spora git fiziksel tarafını güçlendir zorbalayanlardan kurtul vs. reçete bu.

Böyle eşcinselce hareketler yapma, delikanlı ol gerekirse 2-3 disiplin cezası alırsın. 40 yaşına gelmiş ofiste milletin ayağını kaydırmaya çalışan adamlardan olursun bu şekilde davranmaya alışırsan. (harekete bir hitap bu kimseye değil)
Hocam zorbalık ilk zamanlara göre baya azaldı gibi çünkü ortama uyum sağladım bende. Malum okul değiştirmiştim. Ailə meselesine gelirsekte onlarin benimle değil birbirleriyle sorunları var. Çok büyük kavgalar ediyorlar. Umarım boşanırlar... Ha bu arada o zorbalık məsələsi havalar ısınıp kısa kollu giymeye başlayınca artacak büyük ihtimalle. Bir türlü kilo alamıyorum haliyle kollarım çok ince ve bununla dalga geçecekler büyük ihtimal...

Hocam zorbalık ilk zamanlara göre baya azaldı gibi çünkü ortama uyum sağladım bende. Malum okul değiştirmiştim. Ailə meselesine gelirsekte onlarin benimle değil birbirleriyle sorunları var. Çok büyük kavgalar ediyorlar. Umarım boşanırlar... Ha bu arada o zorbalık məsələsi havalar ısınıp kısa kollu giymeye başlayınca artacak büyük ihtimalle. Bir türlü kilo alamıyorum haliyle kollarım çok ince ve bununla dalga geçecekler büyük ihtimal...
Bende zaten onları zorbalamaya yani karşılık vermeye başlayınca kesildiler.

Hocam zorbalık ilk zamanlara göre bayağı azaldı gibi çünkü ortama uyum sağladım bende. Malum okul değiştirmiştim. Ailə meselesine gelirsekte onlarin benimle değil birbirleriyle sorunları var. Çok büyük kavgalar ediyorlar. Umarım boşanırlar... Ha bu arada o zorbalık məsələsi havalar ısınıp kısa kollu giymeye başlayınca artacak büyük ihtimalle. Bir türlü kilo alamıyorum haliyle kollarım çok ince ve bununla dalga geçecekler büyük ihtimal...

Bende zaten onları zorbalamaya yani karşılık vermeye başlayınca kesildiler.

Spora git giyi mine falan dikkat et kendine olan ozguvenin de artar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı