9.sınıfta sınıf geçme yönetmeliği nasıl?

Falcoo

Picopat
Daha fazla  
1.dönem ortalamam 66 iken 2.dönem ortalamam 61.
1.dönem 2 zayıfım vardı 2.dönem 3 zayıfım var sadece 2.döneme bakılıyor diye biliyorum. Yani 3 zayıfla sorumlu geçmiş mi oluyorum?

1.dönem 2 zayıfım vardı 2.dönem 3 zayıfım var sadece 2.döneme bakılıyor diye biliyorum. Yani 3 zayıfla sorumlu geçmiş mi oluyorum?

Hocam sade 2. dönem değil. Bende 9. sınıfım ve ilk dönem 4 şu an 5 zayıfım var ama sınıfı geçiyorum. İlk dönem mat biyo kimya edebiyat zayıftı bu dönem Almanca mat kimya fizik biyoloji. 1. dönem ve 2.dönem toplamı alındığı için Almanca edebiyat ve fizik derslerinden geçiyorum.

Her iki dönemdeki sınavların toplamı 100 veya 100'den fazlaysa geçiyorsunuz anlamına geliyordur örneğin 1. dönem fizik ortalaman 40 ikinci dönem fizik ortalaman 60 ikisini topla 100 yani geçiyorsun ( ikiye bölüyorsun çıkan sonucu bu senin o dersteki ortalaman oluyor)

Her ders için 1. dönem notu + 2. dönem notu topluyorsunuz. Sonra çıkanı ikiye bölüyorsunuz. 50 üstü ise geçmişsinizdir.

3 dersten kalıyorum böyle yaptığımda maksimum 3 olduğu için geçiyor muyum?
@berraassde

Hocam sade 2. dönem değil. Bende 9. sınıfım ve ilk dönem 4 şu an 5 zayıfım var ama sınıfı geçiyorum. İlk dönem mat biyo kimya edebiyat zayıftı bu dönem Almanca mat kimya fizik biyoloji. 1. dönem ve 2.dönem toplamı alındığı için Almanca edebiyat ve fizik derslerinden geçiyorum.
Anladım geçiyormuyum yani toplamı alındığında 2 zayıf oluyor 1 ve 2.dönemin

Son düzenleme:
@berraassde

Anladım geçiyor muyum yani toplamı alındığında 2 zayıf oluyor 1 ve 2.dönemin

Dediğim şekilde yaptıysanız ve 3 zayıf cıkıyorsa geçiyorsanız emin olamadıysanız buraya yazın 1. dönem ve2. dönem olacak şekilde daha net bir şey söyliyebiliriz.

Dediğim şekilde yaptıysanız ve 3 zayıf cıkıyorsa geçiyorsanız emin olamadıysanız buraya yazın 1. dönem ve2. dönem olacak şekilde daha net bir şey söyliyebiliriz.

2 zayıf oluyormuş kusura bakmayın.
Zayıf derslerimin 1 ve 2.dönem ortalamalarını yazıyorum şimdi.
Coğrafya 55 - 44.5 99.5/2 49 gibi bir şey çıkıyor.
Almanca 46 - 41 87/2 43.5 çıkıyor bunlar 1. ve 2.dönem zayıf derslerin ortalamasının 2'ye bölünümü.

2 zayıf oluyormuş kusura bakmayın.
Zayıf derslerimin 1 ve 2.dönem ortalamalarını yazıyorum şimdi.
Coğrafya 55 - 44.5 99.5/2 49 gibi bir şey çıkıyor.
Almanca 46 - 41 87/2 43.5 çıkıyor bunlar 1. ve 2.dönem zayıf derslerin ortalamasının 2'ye bölünümü.

Hocam Almanca'dan kalıyorsunuz coğrafya hocasıyla konuşsanız sözlünüze 1 2 puan fazla verse geçersiniz bence gidin konuşun hocayla sonra bu derslerin sorumluluğunu falan veriyorsunuz boş boş uğraştırıcı işler gidin hocayla konuşun 1puan versın size olmazsa WhatsApp'tan yazın hocaya ayrıca geçiyorsunuz sınıfı.

@berraassde

Anladım geçiyor muyum yani toplamı alındığında 2 zayıf oluyor 1 ve 2.dönemin

Söyle anlatayım. İlk dönem fizik notum 40 2. dönem 60. Toplamı 100. 2 dönem var 2ye böluyoruz. 50

Hocam Almanca'dan kalıyorsunuz coğrafya hocasıyla konuşsanız sözlünüze 1 2 puan fazla verse geçersiniz bence gidin konuşun hocayla sonra bu derslerin sorumluluğunu falan veriyorsunuz boş boş uğraştırıcı işler gidin hocayla konuşun 1puan versın size olmazsa WhatsApp'tan yazın hocaya ayrıca geçiyorsunuz sınıfı.
Hocam bide sorumluluk sınavından kalırsak nolur ?

Söyle anlatayım. İlk dönem fizik notum 40 2. dönem 60. toplamı 100. 2 dönem var 2ye böluyoruz. 50.

Hocam bir de sorumluluk sınavından kalırsak ne olur?

12. sınıfa kadar tekrar tekrar veriyorsun diye biliyorum yine 12. sınıfa kadar geçemezsen mezun olamıyorsun ama hocalar geçirir yani 12. sınıfa kadar kalmaz diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı