900 TL'ye 2.el RX 580 Alınır mı?

Geçen gün bir tane konu açtılar kartlar sıradan oyunları oynarken bile 80 dereceleri görüyor. İyi ihtimalle tabi. Üstelik bunlar yeni alınmış, lehimi macunu tertemiz yeni kartlar. Niye oluyor bu ? Üstünden haddinden fazla akım geçiyor. Azıcık bu işlerden anlayan adam bilir. Üstünden bu kadar akım geçer ve ısınırsa o cihazın ömrü kısa olur. Bu 2+2=4 kadar basit. Evet ben GTX 1050ti kullanıyorum. Bunda bir ayıp mı var ? Battlefield V orta-yüksek ayarlarda 60 FPS altına düşürmüyor kart. OC moduna aldığımda bile kart 53 derecede çalışıyor Battlefield V gibi bir oyunda. Boşta video falan izlerken 28 derecelerde takılıyor. Dizüstü oyuncu bilgisayarlarda GTX 1050ti var hep bakarsan. Neden ? Düşük sıcaklık, soğuması kolay. Düşük enerji harcıyor. Ömrü uzun. Bende bu yüzden almıştım. Ha gerçi yeni kartlar çıktı artık. Tercih senin ama kalkıp dediğim gibi bu sakat kartlara yönelme. Bilen birisi söylüyor bunu emin ol.

GTX 1060ti diye bir ekran kartı yok bu arada. Belli oluyor ne kadar teknolojiden anladığın.
Kanka sen 1050 ti ile Rx580 karsılastırıyorsun 😂 Istersen kimim bilgisi yok tartısmayalım
Kanka sen 1050 ti ile Rx580 karsılastırıyorsun 😂 Istersen kimim bilgisi yok tartısmayalım
Ha bu arada 1660ti yazıcaktım 😂 sen anla orasinı 1050ti ile Rx580 8gb yi kıyaslama hatalı cıkarsın 8gb olması bile alınmasina yeterli
Al kardeşim bunlar en yakın zamanda. Hepsi benzer hatalar ve sorunlar. Bunca şikayete rağmen hala öneriyorsunuz ya. Yatacak yeriniz yok.
580 8gB nerde kanka baktim da hep rx570 ? Anlayın artık Rx 580 8Gb 1050ti nin icinden geciyor ne zaman fanboy olmayı birakıcaksınız Amd ısınıyor da ne oluyor 😂 can
avar mubarek icinden geciyor 4gb ile 8gb kıyaslıyorsunuz burda harbiden hepinizin Pcsi kendine sağlam

Son düzenleme:
Hocam mevzu Nvidia vs AMD değil. Anlamadığınız nokta bu. Nvidia'nın ürettiği hatalı kartlar yok mu ? Al bak bir örnek vereyim o zamanda bana AMD'ci demişlerdi. GTX 970 Coilwhine sorunu vardı. Kronikti bu sorun. Para iadesi falan yapıldı hatta yanlış hatırlamıyorsam üstünden çok süre geçti. Aynı şekilde RX570-RX580 çok sorun yaşatıyor. Görüleni tartışmanın anlamı yokki.
Ben sorun yaşamıyorum o ne olacak? İnsanları 1100-1200 liraya 1050Ti aldırmayı bırakın artık. Tek fanlı RX570 var şu sıcak yaz ayında PUBG' de 65-70 arasında dolaşıyor.

Yani miningden dolayı bir performans düşüşü olursa FunMark ta sonuçlardan belli olmaz mı ?
Mining performansı etkilemez 1 ay kullanımda 12 ay kullanılmış gibi olur ömründen ömür gider. Biraz daha az FPS alayım ama sorunsuz olsun diyorsan 1650 al

Son düzenleme:
Geçen gün bir tane konu açtılar kartlar sıradan oyunları oynarken bile 80 dereceleri görüyor. İyi ihtimalle tabi. Üstelik bunlar yeni alınmış, lehimi macunu tertemiz yeni kartlar. Niye oluyor bu ? Üstünden haddinden fazla akım geçiyor. Azıcık bu işlerden anlayan adam bilir. Üstünden bu kadar akım geçer ve ısınırsa o cihazın ömrü kısa olur. Bu 2+2=4 kadar basit. Evet ben GTX 1050ti kullanıyorum. Bunda bir ayıp mı var ? Battlefield V orta-yüksek ayarlarda 60 FPS altına düşürmüyor kart. OC moduna aldığımda bile kart 53 derecede çalışıyor Battlefield V gibi bir oyunda. Boşta video falan izlerken 28 derecelerde takılıyor. Dizüstü oyuncu bilgisayarlarda GTX 1050ti var hep bakarsan. Neden ? Düşük sıcaklık, soğuması kolay. Düşük enerji harcıyor. Ömrü uzun. Bende bu yüzden almıştım. Ha gerçi yeni kartlar çıktı artık. Tercih senin ama kalkıp dediğim gibi bu sakat kartlara yönelme. Bilen birisi söylüyor bunu emin ol.

GTX 1060ti diye bir ekran kartı yok bu arada. Belli oluyor ne kadar teknolojiden anladığın.
Benim konumu okumuşsun galiba Rx570 kullanıyorum. Aynı sorun bende var veya benim gibi birçok mağdur var.

Ha bu arada 1660ti yazıcaktım 😂 sen anla orasinı 1050ti ile Rx580 8gb yi kıyaslama hatalı cıkarsın 8gb olması bile alınmasina yeterli

580 8gB nerde kanka baktim da hep rx570 ? Anlayın artık Rx 580 8Gb 1050ti nin icinden geciyor ne zaman fanboy olmayı birakıcaksınız Amd ısınıyor da ne oluyor 😂 canavar mübarek icinden geçiyor 4gb ile 8gb kıyaslıyorsunuz burda harbiden hepinizin pcsi kendine sağlam
Sorun performansı değil kimsenin performansa laf attığı yok rx570 kullanıyorum oyun esnasında durduk yere görüntü gidiyor. Bilgisayar açılırken klasikleşen wattmann hatası sebebiyle oc yapmaya korkuyorum. Bilgisayar açılırken ekran yeşil pembe tonlarına bürünebiliyor bunlar henüz 2 haftalık kartta yaşadığım problemler. Garantiye gönderdim sorun yok diye geri gönderdiler.
2.el Nitro Vega 56 aldım, 9 aydır kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Sazan lafını iade ediyorum.
Vega serisi sorunlu değil zaten sazan kardeş RX serisi alınmaz alınsa dahi ikinci el hiç alınmaz zaten çok çok uzun ömürlü bir kart hissiyatı vermiyor bir de mining yapıldıysa vay haline

Kardeşim öncelikle burası çoluk çocuk eğlendirme platformu değil. Kalkıp çocuk çocuk bol keseden sallayıp söylenmemiş şeyleri söylemiş gibi gösterip ortalığı karıştıracaksanız hiç muhatap bile almayalım sizi. Senin yaşın kadar benim bilgisayar geçmişim var. Sen sokakta taso oynarken ben sistem topluyordum. Takım tutar gibi savunmayın şu firmaları. Otur bir dinle bakalım. Adama git 1050ti mı al dedim? Gitsin yine AMD alsın. Varsa parası bassın amd rx5700 alsın. Derdim AMD ile değil. Hani varsa kafanız şurada bir anlaşalım. Ne dedim ben adama git varsa paran GTX 1060 6GB al. Git GTX 1660 veya 1660ti al. GTX1650 al yoksa paran. Kağıt üstünde RX570 güzel kart, performanslı kart. Fakat bu kart bu performansı verebilmek için çekirdeğinden çok fazla akım geçiriyor. Verdiği fazladan 10 FPS'in temel sebebi bu işte. Çekirdekten güçlü değil grafik kartın. Sıcaklığının ve TDP değerinin düşük olduğunu iddia eden yoktur herhalde bu kartların. Çekirdek üstünden bu kadar fazla elektrik geçerse zamanla transistörler yıpranır. Yıpranmak zorunda. Birisi 5 yıl götürecekken diğeri 2 yılda perte çıkacak. Bu kartın işte temel sorunu bunun gibi anladın mı güzel kardeşim ? Hadi bunu geçtim yazılım sorunu kaç yıl geçti hala çözülemedi. Var ya ben bu işlerin içindeyim. Adam her bilgisayarı tekrar açtığımda ayar yapmam gerekiyor diyor. Var mı böyle bir kafa kardeş ? Neyin tartışması bu arkadaş. Görüneni neyden kimden saklamaya çalışıyorsunuz. AMD kendi kabul ettiği sorunları niye yok gibi göstermeye çalışıyorsunuz ?
Benim konumu okumuşsun galiba Rx570 kullanıyorum. Aynı sorun bende var veya benim gibi birçok mağdur var.
Hadi alın cevap verin bu adama. Öneriyorsunuz adamın sorununu çözün.

Şu boş önyargıları bırakın. 2. el AMD kartı almak nerden sazanlık oluyormuş? Kendim 700 TL'ye temiz ROG RX 570 sattım. Sattığım kişiden hiç şikayet almadım.
Kullandığım bir kart olduğu için olabilir mi acaba? Sen mining yaptın yada yapmadın diye birileri mining yapıp satmayacak mı bu kartı hadi diyelim sendeki kart sorunsuz forumda kalan bunca kişi cenabet mi ki sorun yaşıyor 😃
Kardeşim öncelikle burası çoluk çocuk eğlendirme platformu değil. Kalkıp çocuk çocuk bol keseden sallayıp söylenmemiş şeyleri söylemiş gibi gösterip ortalığı karıştıracaksanız hiç muhatap bile almayalım sizi. Senin yaşın kadar benim bilgisayar geçmişim var. Sen sokakta taso oynarken ben sistem topluyordum. Takım tutar gibi savunmayın şu firmaları. Otur bir dinle bakalım. Adama git 1050ti mı al dedim? Gitsin yine AMD alsın. Varsa parası bassın amd rx5700 alsın. Derdim AMD ile değil. Hani varsa kafanız şurada bir anlaşalım. Ne dedim ben adama git varsa paran GTX 1060 6GB al. Git GTX 1660 veya 1660ti al. GTX1650 al yoksa paran. Kağıt üstünde RX570 güzel kart, performanslı kart. Fakat bu kart bu performansı verebilmek için çekirdeğinden çok fazla akım geçiriyor. Verdiği fazladan 10 FPS'in temel sebebi bu işte. Çekirdekten güçlü değil grafik kartın. Sıcaklığının ve TDP değerinin düşük olduğunu iddia eden yoktur herhalde bu kartların. Çekirdek üstünden bu kadar fazla elektrik geçerse zamanla transistörler yıpranır. Yıpranmak zorunda. Birisi 5 yıl götürecekken diğeri 2 yılda perte çıkacak. Bu kartın işte temel sorunu bunun gibi anladın mı güzel kardeşim ? Hadi bunu geçtim yazılım sorunu kaç yıl geçti hala çözülemedi. Var ya ben bu işlerin içindeyim. Adam her bilgisayarı tekrar açtığımda ayar yapmam gerekiyor diyor. Var mı böyle bir kafa kardeş ? Neyin tartışması bu arkadaş. Görüneni neyden kimden saklamaya çalışıyorsunuz. AMD kendi kabul ettiği sorunları niye yok gibi göstermeye çalışıyorsunuz ?

Yürü kral :)

Kardeşim Yasım 23 Yasım kadar her gün pc topluyorsun bu işlerden anlarsın Rx580 8GB cift fanlı kullaniyorum gayet uygun F/P ürünü adam Gidip 900 TL ye 1050Ti mi alsa daha iyi Rx580 8Gb mi biraz mantık yürüt 1050ti devri geldi gecti kart piyasadan kaldirilicak yakında Müzede sergilenicek Sen Amd kötülüyorsun bos yere Ben kendimi bildim bileli amd kullanıyorum bi sürü kartını Kullandım Suanda Aktif olarak Rx580 8Gb takılı kasamda Donma kasma Pc yi actığımda ayarla uğrasmak gibi dertlerim yok Arızalı kart yok mu var bu sadece amd icin değil hepsinde var 1050ti ler cok mu düzgün veya 1660ti ler ? Ben 1 yıldır kullanıyorum daha performans da gram düsme yok Mining mis diğer seylermiş onları gec Suanda piyasayı sallayan kart zaten Rx580 8GB haksızsam haksızsın de hem uygun hem performanslı Güzel hava alan kasayla kullanırsan ısınma sorunun kalmaz Bende 3 önde 2 üstte 1 tane egzoz var tertemiz mis gibi kullanıyorum
Şunu da fark etmiş olduk Nvidia her zaman 1-0 öndedir.
Fiyat Performans a bakarsan 2-0 Geriden geliyor sadece 😂😂

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı