9000-10000 TL Sistem Toplama

R. Berat YAŞAR

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5800x3D / Gigabyte X570 Aorus Elite (Rev 1.0) / Corsair Vengeance 16GB(2x8GB) 3200Mhz CL16 /PowerColor Red Devil RX 6750XT OC- MSI NVIDIA GeForce RTX2070 Gaming Z / ADATA 256GB XPG SX6000 PRO NVMe M.2 SSD / Seagate BarraCuda 2TB 7200RPM 256MB HDD / CM MasterLiquid ML240L / Dark N10 PRO / High Power 850W 80+ Gold 14cm
Meslek
Harita Mühendisi
Bu yaz Oyun/Yayın bilgisayarı toplayacağım.
itopya.png
Benim toplamış olduğum örnek bir sistem mevcut.Bu sisteme dokunuşlar yaparak daha nasıl kaliteli bir sistem alabileceğimi yazabilirsiniz.Yeni AMD işlemcileri için X570 ana kart alma zorunluluğu var mı yoksa B450 serisi bir ana kart da yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Psu fazla gereksiz olmuş, kasayı MB511 ile, anakartı da Tomahawk ile değiştirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca 5700XT’nin yeni soğutmalı modelleri çıktığında almanızı tavsiye ederim. 2070 seviyesinde bir kart ve daha ucuz.

İşlemci(2471TL); AMD Ryzen 7 3700X 3.6GHz 32MB AM4 7nm İşlemci | ITOPYA

Anakart(1558TL, PCIe 4.0 için bu anakartı seçtim, ekran kartında ciddi olarak performans artışı sağlıyor ve sıvı soğutma hediyesi var); MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI AMD X570 Soket AM4 DDR4 4400MHz(O.C) RGB WIFI PCIe 4.0 Anakart | ITOPYA

RAM(562 TL, 3600MHz alırsanız daha iyi bir performans alırsınız ama size kalmış); Patriot 8gb 3200mhz Ddr4 Pvs48g320c6 -soğutuculu - n11.com

Kasa(527TL); Cooler Master MasterBox MB511 MCB-B511D-KANN-STU ATX Pencereli Mid-Tower Gaming Kasa - incehesap.com

PSU(720 TL, modüler ve gold sertifikalı fazlasıyla işinizi görecektir, ileride sıvı soğutma eklerseniz de yetecektir);
Aerocool KCAS 750W 80+ Gold Aktif PFC RGB Fanlı Modüler Güç Fiyatı

SSD(516TL); XPG SX8200 Pro 3D NAND NVMe M.2 Ssd Disk 512GB ASX8200PNP-512GT-C

Ekran Kartı(2913TL); Sapphire Radeon RX 5700 XT 8GB GDDR6 256Bit DX12 AMD Radeon Ekran Kartı 21293-01-40G

Toplam 9270 TL civarı tutuyor, depolama için SSD veya HDD tercihini size bırakıyorum bütçe var, sizin topladığınız sistemden çok daha iyi performansı olacaktır emin olabilirsiniz. Ekran kartının yeni soğutmalı modelleri yakında çıkacaktır onları da bekleyebilirsiniz. Anakart çok pahalı evet ama PCIe 4.0 ile 5700XT’de gerçekten çok daha iyi performans artışı oluyor diyebiliriz. Sıvı soğutma da verdikleri için gayet mantıklı bir seçim olacaktır.

Toplam 9270 TL civarı tutuyor, depolama için SSD veya HDD tercihini size bırakıyorum bütçe var, sizin topladığınız sistemden çok daha iyi performansı olacaktır emin olabilirsiniz. Ekran kartının yeni soğutmalı modelleri yakında çıkacaktır onları da bekleyebilirsiniz. Anakart çok pahalı evet ama PCIe 4.0 ile 5700XT’de gerçekten çok daha iyi performans artışı oluyor diyebiliriz. Sıvı soğutma da verdikleri için gayet mantıklı bir seçim olacaktır.
Dikkate alacağım.Bir kaç sorum olacak, bu ana kartı alan herkese mi veriyorlar soğutmayı yoksa çekiliş veya kura ile mi ? Ayrıca bu XT ekran kartı evet çok iyi lakin soğutması daha iyi olan kartlar tahmini ne zaman piyasaya gelir. Son olarak bu kasaya rahat bir şekilde sıvı soğutma sistemi kurulabilir mi ?

Dikkate alacağım.Bir kaç sorum olacak, bu ana kartı alan herkese mi veriyorlar soğutmayı yoksa çekiliş veya kura ile mi ? Ayrıca bu XT ekran kartı evet çok iyi lakin soğutması daha iyi olan kartlar tahmini ne zaman piyasaya gelir. Son olarak bu kasaya rahat bir şekilde sıvı soğutma sistemi kurulabilir mi ?
Sıvı soğutmayı MSI’ye başvuruyorsunuz internet sitesi üzerinden, yolluyorlar. Herkese yolluyorlar çekiliş yok. Sıvı soğutma kasayla uyumlu içiniz rahat olsun. Ayrıca kasanın hava akışı da çok iyi. Yeni soğutmalı kartlar en geç ağustos sonu çıkar diye düşünüyorum ama tahminlerim 15 gün içerisinde çıkacağı yönünde. En azından ekran kartı hariç öbür parçaları temin ederseniz 15 gün onboard idare edebilirsiniz diye düşünüyorum. Dediğim sistemi alacaksanız kesinlikle 5700XT alın, 2060S’den daha iyi performans alırsınız PCIe 4.0 ile. Bu ekran kartının da soğutmasının çok kötü olduğunu düşünmüyorum ama beklerim derseniz tabii ki yeni modelleri almak daha mantıklı olur.

Sıvı soğutmayı MSI’ye başvuruyorsunuz internet sitesi üzerinden, yolluyorlar. Herkese yolluyorlar çekiliş yok. Sıvı soğutma kasayla uyumlu içiniz rahat olsun. Ayrıca kasanın hava akışı da çok iyi. Yeni soğutmalı kartlar en geç ağustos sonu çıkar diye düşünüyorum ama tahminlerim 15 gün içerisinde çıkacağı yönünde. En azından ekran kartı hariç öbür parçaları temin ederseniz 15 gün onboard idare edebilirsiniz diye düşünüyorum. Dediğim sistemi alacaksanız kesinlikle 5700XT alın, 2060S’den daha iyi performans alırsınız PCIe 4.0 ile. Bu ekran kartının da soğutmasının çok kötü olduğunu düşünmüyorum ama beklerim derseniz tabii ki yeni modelleri almak daha mantıklı olur.
Tamam, dediğiniz gibi ülkemizde dolar durumu ortada ne olacağı hiç belli değil bunlara alayım ekran kartını da bekleyeyim çıktığı gibi onuda alır yoluma bakarım.Bu arada tavsiyeniz için teşekkür ederim.İnşallah performanslı bir canavar olur.

Kardeşim ben senin için bir bilgisayar topladım. Umarım beğenirsin. (NOT: Soğutucudan veya Anakarttan kısıp 3700X alabilirsin İtopya'da aralarında 200 lira fark var.)
Screenshot_1.png

Tamam, dediğiniz gibi ülkemizde dolar durumu ortada ne olacağı hiç belli değil bunlara alayım ekran kartını da bekleyeyim çıktığı gibi onuda alır yoluma bakarım.Bu arada tavsiyeniz için teşekkür ederim.İnşallah performanslı bir canavar olur.
Rica ederim, şimdiden hayırlı olsun diyeyim. Parçaları daha detaylı araştırırsanız daha ucuza da temin edebilirsiniz bu arada.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı