9000 TL Sistem Toplama Tavsiyesi

F/P olarak dengesiz bir sistem olmuş. Ayrıca 1080P oynayacaksanız o işlemci düşük performans gösterir.
Hazır sistemler daha uygun fiyata alınabiliyor.

2600 ile 2600X arasında sadece %5 civarında bir fark var.

@dogant

2K'da kullanacak diye düşünüyorum. Çünkü RTX 2070'i 2K'dan aşağısı kesmez. Ben bile GTX 1070'te 1080p'den sonra 2K'ya geçtim ve kart kendine geldi.

2K'da R5 2600X iyi iş çıkarır fakat ben olsaydım R7 3700X'i beklerdim.
Ben 2070'i 1080P'de kullanırdım :) 100+ FPS oynamayı sevdiğim için.
3. sistem 2K için tam bir F/P canavarı o zaman. 2K'da Intel'e çok da gerek yok ama 3. nesili beklemek mantıklı bence de.

Stock soğutucu yeterlidir. OC yapacaksan değişir. Arkadaşıma RTX 2060 ve R5 2600 sistem topladık 6.500 tuttu. Senin rahat RTX 2070 toplayabilmen lazım. Monitör de dahil mi?

Eğer biraz sabredebilirseniz Ryzen 3000 serisinin piyasaya çıkmasını bekleyin derim. 3. nesil Ryzen işlemcilerin performansını görmüş olur ve buna göre bir tercih yaparsın. Ek olarak çıkacak olan yeni Ryzen işlemciler ile beraber İntel piyasadaki etkinliğini yitirmemek için şuanda satışta olan işlemcilerinde belli oranda indirime gidebileceği yazıyordu.

Toplamayalı baya olmuş, fiyatlar değişik geldi :) Aceleniz yok ise Ryzen 3K serisini beklemenizi tavsiye ederim.

Ekran Alıntısı.PNG

Yardımcı olan herkese çok teşekkürler, Ryzen 3000 serisi ve 2060 Super çıktığında değiştireceğim. Şu an sistemi kafamda bu şekilde tasarladım, işlemci ve ekran kartı değişecek dediğim gibi. 1080P 144 FPS oynayacağım için RTX 2070’e gerek duymadım. Bu arada MB 520 ve 511 kasalarına da baktım fakat görünüşlerini hiç beğenmediğim için P350X seçtim. Bu arada belirttiğiniz bazı ürünler inventus’da yok.
410192

Stock soğutucu yeterlidir. OC yapacaksan değişir. Arkadaşıma RTX 2060 ve R5 2600 sistem topladık 6.500 tuttu. Senin rahat RTX 2070 toplayabilmen lazım. Monitör de dahil mi?
Monitör dahil değil elimde LC24FG73 var.

Fazladan 500 TL o anakarta vermenin hiçbir amacı yok, karar sizin koyduğunuz sistemin bileşenleri arasında çok fazla israf var, umarım mutlu olursunuz.
Anakartta RGB Header vardı fanlar için ve uzun ömürlülük konusunda iyi gözüküyordu. Wifi özelliği de var. Anakarttan kısarsam RTX 2070 mi almamı önerirsiniz? Ayrıca bunun yerine hangi anakartı alayım?

Yukarda belirttiğim sistemi Sinerji Bilgisayar - sinerji.gen.tr - PC Toplama üstünden topladım. Tek tek fiyat araştırması yapsanız çok çok daha ucuza toplarsınız. Sırf RAM için 130 TL fazladan verdiğinizi görebilirsiniz. 2K Rander yapmayacaksanız O SSD'nin de bir anlamı yok, onun yerine Samsung alınabiliyor. Bir Wifi adaptörü için o kadar para verilmez. 1000 TL verip B serisi anakart almanında bir anlamı yok, aynı fiyatta "X" serisi var ama kuracağınız bu sistemde onada gerek yok. Aorus Elite oldukça başarılı bir kart, sevmedim diyorsanız Asus TUF koyabilirsiniz size kalmış. 2070 Daha ileriye dönük bir kart, hikaye modu oyunları seviyorsanız ilerde 2K bir monitöre geçerseniz işinizide rahatlıkla görecektir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı