9000 TL'ye Dizüstü Bilgisayar Önerisi

Ege_s35

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Şu an kullandığım dolar 2 iken aldığım 840M'li bilgisayarımdan sıkıldım. Aldığımda nasılsa şimdi de öyle fakat GTA 5 gibi komplike oyunları oynarken arkadaşlarimla çevrimiçi konuşamıyorum. Drop yiyorum ve çok ısınıyor. Şu an 9000 TL bütçem var. 9000'in üstüne kesinlikle çıkamam. Zaten 8000 den 9000'e çıktım. Monstet olmaması tercihtir. Hepimizin içinde bir çocuk var. Benim içimdeki çocuk da RGB klavyesiz bilgisayarlara sıcak bakmıyor. 9000 TL veriyorum içinde 1050 Ti da olmasın yani. Bu para bazı insanların 3 aylık maaşı çünkü. Beni uzun süre götürmesi lazım. Dayanıklı olmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Amaç sadece oyun oynamaksa laptop satın almayın korkunç pişman olursunuz. Ayrıca laptop'A bu kadar büyük paralar verilmez, israf. O fiyata oyun oynamak için kasa topla laptop'ta alacağının iki katı FPS alırsın.

Amaç sadece oyun oynamaksa laptop satın almayın korkunç pişman olursunuz. Ayrıca laptop'A bu kadar büyük paralar verilmez, israf. O fiyata oyun oynamak için kasa topla laptop'ta alacağının iki katı FPS alırsın.
Tabii ki ben de biliyorum kasa toplamasını. Yaz 90 günse ben 60'ını dışarıda geçiriyorum. 50'sinde de bilgisayarı taşıyorum. O gazulet gibi aksa hem evde yer kaplar, Hem istediğim zaman anında paraya çeviremem, hen de istediğim yere taşıyamam. O yüzden laptop.

Tabii ki ben de biliyorum kasa toplamasını. Yaz 90 günse ben 60'ını dışarıda geçiriyorum. 50'sinde de bilgisayarı taşıyorum. O gazulet gibi aksa hem evde yer kaplar, Hem istediğim zaman anında paraya çeviremem, hen de istediğim yere taşıyamam. O yüzden laptop.
Heryere taşıyacağınız ve oyun oynayacağınız laptopun ömrü çok kısa olur. en fazla 4 yıl götürür. Bu kadar fazla para vermeyin. Daha ucuz bir laptop tercih edin bence.

Ayrıca istediğim kasayı toplayınca da 11 Bin TL yapıyor.
Heryere taşıyacağınız ve oyun oynayacağınız laptopun ömrü çok kısa olur. en fazla 4 yıl götürür. Bu kadar fazla para vermeyin. Daha ucuz bir laptop tercih edin bence.

Her yere taşıdığım laptopum 6. yılını doldurmak üzere ve 1 kere arıza vermedi buna ne demeli?
Siz doları 3 gibi düşünüyorsunuz fakat dolar 6 lira. Zamanında 6 bin tl olan bilgisayarlar 12 bin tl olmuş. 9 bin tl teknoloji piyasasında çok değil.

Ben size 8000TL'ye her oyunu oynatacak çok kral bir sistem toplayabilirim. 11.000TL sistem toplamak o sistemin özelliklerini zorlamayacaksanız israfç. V4 sistem bile BF5'te 2k ve ultra grafiklerde 65FPS alıyor ve 3300TL . Quantum bilgisayarı istiyorsanız bilemiyorum.
* Ryzen 5 2600 -> 1110TL
* MSI B450M GAMING PRO 3200MHz OC DDR4 VGA HDMI -> 600TL
* Corsair Vengeance 2x8GB LPX 3000MHz DDR4 Dual Kit RAM -> 810TL
* MSI GeForce GTX1070Ti -> 3240TL
* Kingston A400 Serisi 480GB SSD -> 380TL
* NZXT S340 -> 490TL
* Thermaltake Smart RGB Fanlı 700W 80+ PSU -> 525TL
Toplam: 7155TL
Buna ek olarak 1ms 2K 144Hz Curved monitör de alınabilir. Bunlara da ek olarak ekipman da dizilebilir 11.000TL etmiyor.

GTX 1070 mobil RTX 2060 Mobilden daha güçlü ama işlemcisi 7. nesil olduğu için ısı sorunu olabilir.

1 ay beklerim derseniz bunlar alınabilir.

Her yere taşıdığım laptopum 6. yılını doldurmak üzere ve 1 kere arıza vermedi buna ne demeli?
Siz doları 3 gibi düşünüyorsunuz fakat dolar 6 lira. Zamanında 6 bin tl olan bilgisayarlar 12 bin tl olmuş. 9 bin tl teknoloji piyasasında çok değil.
Çok iyi anlayışı kullanıcıdan kullanıcıya değişir. Benim Intel Atom işlemcili bilisayarım var ve sizin sözünü ettiğiniz dizüstü bilgisayarları ben kendimi satsam alamam. Tabii bakış açısı, tercih sizindir fakat ben yine de laptop için çok fazla para harcamamanızı öneririm.

Notebook alacağım diyen kişiye, kasa önerenlerin düşüncelerini anlıyorum fakat ısrarlarını anlayamıyorum. Başlıkta notebook yazıyor ve onun için yardım istiyor.
Hocam indirimi bekle bu bilgisayarı al, muhtemelen düşecektir 9000 liraya. Başka bilgisayar alacaksan da Ekran kartının en az 1660ti olmasına dikkat et.
Msi 1660ti
Daha güçlü ve soğutması iyi bir model istiyorsan da buna yönel. Ama taşıması daha zor olur.
Msi titan 1660ti
Dediğim gibi ek indirimler (!) geldiğinde 9000 lira civarını göreceklerdir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı