9070XT için marka model önerisi

Öncelikle teşekkür ederim. Hocam zaten 3080'den 9070XT'ye geçiş yaptım evet 5080 de alabilirdim ama tercihimi AMD'den yana yaptım bunda da etkin olan faktörlerden biri de AMD bir şeyler için çaba gösteriyor ve bu çabasında bizleri de düşünüyor. Bugün yine AMD sayesinde Intel'in çarkı kırıldı ve babalar gibi F/P işlemciler kullanabiliyoruz. Ryzen serisinden önce Intel aynı işlemcileri ısıtıp ısıtıp ismini değiştirip önümüze koyuyordu.

Yine aynı şekilde NVIDIA'nın fahiş fiyat politikasından kendini vazgeçilmez sanmasından özellikle 5000 serisinin bu fiyatı hak etmediğini düşündüğümden dolayı da 9070XT tercih sebeplerimden biri oldu. 9070XT aldığım içinde pişman degilim aksine memnunum.

Hocam bende 2 ay filan bekleseydiniz 5000 serisi uygun fiyata düşerdi.

Ayrıca 3080 varken 9070XT almak bence mantıksız o kart canavar gibi ancak kartınızda arza filan olduğu içinde geçiyor olabilirsiniz orasını bilmem. NVIDIA yeni teknolojisi mfgt FPS 5X hatta 10X filan yapıyor ben olsam tercihim kesinlikle 5080 olurdu fiyatlar düşünce.

Öncelikle teşekkür ederim. Hocam zaten 3080'den 9070XT'ye geçiş yaptım evet 5080 de alabilirdim ama tercihimi AMD'den yana yaptım bunda da etkin olan faktörlerden biri de AMD bir şeyler için çaba gösteriyor ve bu çabasında bizleri de düşünüyor. Bugün yine AMD sayesinde Intel'in çarkı kırıldı ve babalar gibi F/P işlemciler kullanabiliyoruz. Ryzen serisinden önce Intel aynı işlemcileri ısıtıp ısıtıp ismini değiştirip önümüze koyuyordu.

Yine aynı şekilde NVIDIA'nın fahiş fiyat politikasından kendini vazgeçilmez sanmasından özellikle 5000 serisinin bu fiyatı hak etmediğini düşündüğümden dolayı da 9070XT tercih sebeplerimden biri oldu. 9070XT aldığım içinde pişman degilim aksine memnunum.

Ben 3090'dan geçiş yaptım ama sistemimin diğer tüm parçalarını aynı bıraktım. Ben de memnunum 9070XT'den ama komple yeni sistem dizmeye ihtiyaç yoktu bence. Sizin bir önceki sistemde neler vardı yazabilir misiniz hepsini?

Hocam bende 2 ay filan bekleseydiniz 5000 serisi uygun fiyata düşerdi.

Ayrıca 3080 varken 9070XT almak bence mantıksız o kart canavar gibi ancak kartınızda arza filan olduğu içinde geçiyor olabilirsiniz orasını bilmem. NVIDIA yeni teknolojisi mfgt FPS 5X hatta 10X filan yapıyor ben olsam tercihim kesinlikle 5080 olurdu fiyatlar düşünce.

Hocam 3 ayda 3 trafik kazası geçirmiş biriyim ve hiç biri de benim hatam değil. 2 Ay fiyatının düşmesini beklemeyi istemek yerine zaten fiyatı uygun olan kartı seçtim. Birde AMD yi seçme sebeplerinden biri de bir önceki mesajda belirttiğim gibi bu adamlar çaba gösteriyor ve benimde hoşuma gidiyor. Tamam firma babamın değil ama bu rekabet sayesinde maddi durumu iyi olmayan bir sürü kullanıcı evlerinde oyun oynayabiliyorlar. Yıllardan beri Nvidia da kullanmış biri olarak son dönemde izlediği politikalardan çıkarmış olduğu kartları satış fiyatından hiç hoşnut kalmadım.

Benim amacım oyunlarda en üst seviye FPS yi almak değil biraz da benim kafa düşüncesi ile alakalı bir durum AMD yi seçmem.

Ben 3090'dan geçiş yaptım ama sistemimin diğer tüm parçalarını aynı bıraktım. Ben de memnunum 9070XT'den ama komple yeni sistem dizmeye ihtiyaç yoktu bence. Sizin bir önceki sistemde neler vardı yazabilir misiniz hepsini?

Bir önceki sistemde 9070XT işimi görürdü ama bir önceki sistem de bulunan anakart işlemci ram ssd ve ekran kartını hatta psu yu bilebütçesi daha dar olan arkadaşıma fiyatta yardımcı olma kaydıyla verdim.

Dış kasa fanlar ve AIO aynı olma kaydıyla bu sistemi kurdum.

5700X3D
Rog B550F
RM850e
Corsair 16 GB Ram
MSI Gaming X 3080
Adata Legend 8100 SSD

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-03-18 saat 01.19.43_e8344749.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-03-18 saat 01.19.43_e8344749.jpg
    111,5 KB · Görüntüleme: 30
Hocam 3 ayda 3 trafik kazası geçirmiş biriyim ve hiçbiri de benim hatam değil. 2 ay fiyatının düşmesini beklemeyi istemek yerine zaten fiyatı uygun olan kartı seçtim. Bir de AMD'yi seçme sebeplerinden biri de bir önceki mesajda belirttiğim gibi bu adamlar çaba gösteriyor ve benim de hoşuma gidiyor. Tamam firma babamın değil ama bu rekabet sayesinde maddi durumu iyi olmayan bir sürü kullanıcı evlerinde oyun oynayabiliyorlar. Yıllardan beri NVIDIA da kullanmış biri olarak son dönemde izlediği politikalardan çıkarmış olduğu kartları satış fiyatından hiç hoşnut kalmadım.

Benim amacım oyunlarda en üst seviye FPS'yi almak değil biraz da benim kafa düşüncesi ile alakalı bir durum AMD'yi seçmem.

Bir önceki sistemde 9070XT işimi görürdü ama bir önceki sistem de bulunan anakart işlemci RAM SSD ve ekran kartını hatta PSU'yu bilebütçesi daha dar olan arkadaşıma fiyatta yardımcı olma kaydıyla verdim.

Dış kasa fanlar ve AiO aynı olma kaydıyla bu sistemi kurdum.

5700x3D.
ROG B550F.
RM850e.
Corsair 16 GB RAM.
MSI Gaming X 3080.
Adata Legend 8100 SSD.

Hocam geçmiş olsun ilk başta anladım sizi neden AMD tercih ettiğinizi.

Ayrıca sistemde 16 GB RAM var onu 32 yapın çünkü artık 1080p için 32 devrine giriyoruz.

Ha bir de sizin kartınız 2 k kartı yani 32 almak zorundasınız 2K için.

Hocam geçmiş olsun ilk başta anladım sizi neden AMD tercih ettiğinizi.

Ayrıca sistemde 16 GB RAM var onu 32 yapın çünkü artık 1080p için 32 devrine giriyoruz.

Ha bir de sizin kartınız 2 k kartı yani 32 almak zorundasınız 2K için.

Hocam bir önceki sistem benim eski parçalarımdan olusuyor onu diger arkadasa cevaplamak için yazmıştım.

Güncel sistemim imzam da bulunan oluyor.

Yine de buradan paylaşayım.

GIGABYTE X870 GAMING X WIFI7
AMD Ryzen 7 9800X3D
AMD Sapphire NITRO+ RX 9070 XT
KIOXIA EXCERIA PRO 1TB M2 7300/6400 MB/sn SSD
CORSAIR 5000D AIRFLOW
CORSAIR RM850x 850W 80+ Gold PCIe 5.1 ATX 3.1
CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL30
Corsair iCUE H150i Elite Capellix XT 360mm
Corsair LL120 White RGB x10

Gigabyte G32QC 32" 1 ms 2K

Hocam bir önceki sistem benim eski parçalarımdan olusuyor onu diger arkadasa cevaplamak için yazmıştım.

Gigabyte X870 Gaming X WI-FI7
AMD Ryzen 7 9800x3D.
AMD Sapphire Nitro+ RX 9070 XT.
Kioxia Exceria Pro 1TB M.2 7300/6400 MB/sn SSD.
Corsair 5000D Airflow.
Corsair RM850X 850W 80+ Gold PCI-e 5.1 ATX 3.1
Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16 GB) 6000MT/s DDR5 CL30.
Corsair iCUE H150i Elite Capellix XT 360mm.
Corsair LL120 white RGB X10.

Gigabyte G32qc 32" 1 ms 2K.

Hocam sistem gerçekten güzel ancak bence 9800x3D bu sisteme çok.
Daha uyguna güzel işlemciler alabilirdiniz.

İşlemci ile ekran kartının aynı seviyelerde olması öneriliyor ancak siz dünyadaki en güçlü CPU'yu almışsınız:D Bugatti'nin yanına BMW koymak gibi.

Sistem hakkında bir diğer fikrim işlemci gördükten sonra 32 GB RAM'de yetmeyebilir belki MSI Afterburner ile bakabilirsiniz oyunda RAM'in yetip yetmediğine.

Bence 1 TB alan bu sistem için küçük yanına 1 TB daha koyabilirsiniz.

Not: Bu üstte yazdıklarımı yapmazsanız çok bir şey kaybetmezsiniz eksikleri söylüyorum sadece.

Gigabyte X870 Gaming X WI-FI7
AMD Ryzen 7 9800x3D.
AMD Sapphire Nitro+ RX 9070 XT.
Kioxia Exceria Pro 1TB M.2 7300/6400 MB/sn SSD.
Corsair 5000D Airflow.
Corsair RM850X 850W 80+ Gold PCI-e 5.1 ATX 3.1
Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16 GB) 6000MT/s DDR5 CL30.
Corsair iCUE H150i Elite Capellix XT 360mm.
Corsair LL120 white RGB X10.

Gigabyte G32qc 32" 1 ms 2K.

Ayrıca kullandığınız monitör VA panel eğer bütçeniz varsa IPS veya daha fazla varsa OLED monitör kesinlikle alın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı