91 Derece Anakart Sıcaklığı Normal mi?

Evet biraz oynadım, ama daha sonra bios pilini cıkarıp sıfırladım ondan sonra oynamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımsal mı, öyle olacağını bilsem format atacağım da? Net birşey söyleyen olmadı, denemeye değer mi format?

Adsız.png

1.png

Şimdi ölçtüm ama sonuçlar aynı.

Sensör bozukluğu olmasın bu yav. 50 derece 60 derece değil ki bu 90 dereceden bahsediyoruz.. Kafanı soktuğunda yal gibi sıcak havanın suratına vurması lazım ?

Kasa çalışır durumdayken elini içeri sok, anakarta yakınlaştır, bir de ekran kartına, eğer gerçekten 90 dereceyse korkup bilgisayarı bir daha açamazsın zaten. Ekran kartıyla aynı veya yakınsa sorun yok demektir. Sensör nasıl düzelir onun hakkında bilgim yok.

Kasanın içi şuan açık ve içerisi çok soğuk, sıcaklık yok yani. Biostan olabilir mi acaba yada donanım güncellemeleri? Yada yazılımlarla ilgili olabilir mi? Benim merak ettiğim, bu anakart sıcaklığı donanımsal bir hatadan mı yoksa yazılımsal mı?

İyi de, çok soğuk diyorsunuz.. O zaman problem yok demektir ve muhtemelen sensör bozuktur. Bir de 85-90 derece gibi bir sıcaklıkta bilgisayar otomatik olarak kendini kapamaz mı ? İşlemcilerde bu böyle de anakartta olmuyor mu ? Daha önce hiç 90 derece anakart görmedim de :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı