95-100 Derece işlemci ile oyun oynamak?

İşlemciniz üstünde yumurta kırmak için harika.Şaka bi yana işlemcin çöp duruma geliyor haberin yok bu ısıyla seni çok götürmez.
Çöp duruma geliyor derken? Laptoplarda 90 ve biraz üstü kesinlikle normaldir. Sistem ile ilgili bilginiz olmadığı sürece tahmin imkansız.
 
İşlemcim çok ısınıyor ortalama oyunları (R6, PUBG gibi büyük oyunları) 95-100 derece de oynuyorum en geç 1-2 haftaya termal macun alacağım 1-2 haftaya termal macunsuz bu şekilde oynasam işlemci zarar görür mü?

Ben olsam termal macun almayı beklerdim. Sonuçta 1 hafta oyun oynamayınca ölmüyoruz değil mi?
 
Bu ısının termal macundan kaynaklandığını sanmıyorum aradaki termal macun buhar olup uçmuş bile olsa bu ısı fazla gibi. İşlemci soğutunca muhtemelen sıkıntı var.
 
İşlemciniz nedir? Termal macun edinene kadar Turbo Boost'u eğer etkin ise devre dışı bırakarak kullanmayı deneyin.
 
İşlemcim çok ısınıyor ortalama oyunları (R6, PUBG gibi büyük oyunları) 95-100 Derece de oynuyorum en geç 1-2 haftaya termal macun alacağım 1-2 Haftaya termal macunsuz bu şekilde oynasam işlemci zarar görür mü?
Ben 100 derece ekran kartı ile Watch Dogs bitirdim. Üstelik 8-9 saat arası oturumlarla bitirdim. Ben yaptım diye siz yapmayın çünkü ben GPU'dan vazgeçmiştim. CPU sıcaklığı plaka üzerinde genleşme ve bükülme yaratacağı için uzun vadede plaka üzerinde çatlama yaratabilir. Isı değişimleri frekans değerlerini olumlu etkilemez. Arkadaşların dediği gibi 1-2 hafta bekleyin sonra oynayın veya hafif oyunlar tercih edin. Ayrıca 100 derece cidden fazla bir sıcaklık. Kasa içi hava sirkülasyonu nasıl?
 
100 derece olduğunda mavi yemeniz lazım, bilgisayar modeliniz nedir? Masaüstü mü yoksa?

Masaüstü bilgisayarı alalı 2 sene bile olmadı.

Diğer bileşenleri de biz tahmin ediyoruz galiba?

Tamam bro her şeyi tahmin etmene gerek yok söyleyeyim :D

GT 1030, i5 9400F, 16 GB RAM, Ek olarak Windows 10 ve bilgisayar 3 gündür aralıksız açık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı