95 Mbps paket için modem tavsiyesi

Yigit98

Hectopat
Daha fazla  
Selam ve esen her kişiye.
TurkNet'e geçiş için arayıp hız bilgisi aldığımda, 95 Mbps yükleyip alma (download) ve 8 Mbps yükleyip gönderme (upload) hızım olduğunu söylediler.

Fakat bende çok eski bir Air ties modemi var -12 yılı doldurdu- ve bu hızları rahat karşılayacak, Wi-Fi hızı sağlam olacak ve uzun ömürlü (ne kadar mümkünse) modem/router arıyorum.

* Sorum şu ki ben modem ve rotuer farkını tam bilmiyorum.
Fiber hız için router daha doğru olur diyenler de gördüm, router alırsan kurulum edemezsin, sadece interneti bölüşüp paylaşırsın yani modem de olmalı diyenler de gördüm...
Router alsam modeme gerek kalır mı ve ne alsam daha uygun olur?

Not: Ben port açıp CS, nmrh gibi oyunlarda server kurup oynamayı seven birisiyim.

Modem ve router pek anlamadığım için bütçe için kesin bir şey belirlemiyorum şimdilik. Ekteki dosyada hız bilgilerim yazıyor.

Dosya Ekleri

• hız.jpg
    hız.jpg
    70,4 KB · Görüntüleme: 51
WI-FI6 destekli modem alırsanız hız farkını hissedersiniz diye düşünüyorum. Pinge de etkisi bayağı olur ama fiyatları uçuk olabilir.

WI-FI 6 destekli modem alırsanız hız farkını hissedersiniz diye düşünüyorum. Pinge de etkisi bayağı olur ama fiyatları uçuk olabilir.
Wi-Fi 6 halen çok yeni ve uçuk fiyatlı bir teknoloji. Wi-Fi 5(802.11ac) bir modem gayet yeterli olacaktır.

Selam ve esen her kişiye.
TurkNet'e geçiş için arayıp hız bilgisi aldığımda, 95 Mbps yükleyip alma (download) ve 8 Mbps yükleyip gönderme (upload) hızım olduğunu söylediler.

Fakat bende çok eski bir Air ties modemi var -12 yılı doldurdu- ve bu hızları rahat karşılayacak, Wi-Fi hızı sağlam olacak ve uzun ömürlü (ne kadar mümkünse) modem/router arıyorum.

* Sorum şu ki ben modem ve rotuer farkını tam bilmiyorum.
Fiber hız için router daha doğru olur diyenler de gördüm, router alırsan kurulum edemezsin, sadece interneti bölüşüp paylaşırsın yani modem de olmalı diyenler de gördüm...
Router alsam modeme gerek kalır mı ve ne alsam daha uygun olur?

Not: Ben port açıp CS, nmrh gibi oyunlarda server kurup oynamayı seven birisiyim.

Modem ve router pek anlamadığım için bütçe için kesin bir şey belirlemiyorum şimdilik. Ekteki dosyada hız bilgilerim yazıyor.
Türknet sana modem vericek zaten.

Modem/router
Türknet sana modem vericek zaten.
Telefonda bilgi alırken 680 tl ederinde yanlış hatırlamıyorsam lifecell 3625 modemi verebiliriz ya da siz ayrı alabilirsiniz dediler fakat dolu bilgi vermediler kalitesi hakkında.

Türktelekom rezaletinden Türknet'e geçerken modem de sağlam olsun istedim.
Cevaplar için teşekkür ederim.
Wi-Fi 6 modem fiyatlarını bilmiyorum ama tecrübe ve bilginize dayanarak bana 700- 1000 tl ederinde işimi rahat görecek bir modem tavsiye edebilir misiniz?

Son düzenleme:
Modem/router

Telefonda bilgi alırken 680 tl ederinde yanlış hatırlamıyorsam lifecell 3625 modemi verebiliriz ya da siz ayrı alabilirsiniz dediler fakat dolu bilgi vermediler kalitesi hakkında.

Türktelekom rezaletinden Türknet'e geçerken modem de sağlam olsun istedim.
Cevaplar için teşekkür ederim.
Wi-Fi 6 modem fiyatlarını bilmiyorum ama tecrübe ve bilginize dayanarak bana 700- 1000 tl ederinde işimi rahat görecek bir modem tavsiye edebilir misiniz?
Verdikleri modem kötü değil fakat ben türknet üzerinden Zyxel VMG8623-T50B modemini aldım zamanında 350tl ye çok memnunum. Fiyatı yüksek değilse türknet online işlemler üzerinden sipariş edebiliyorsun.

95 Mbps internet için böyle yüksek modem almana gerek yok.
Zaten evinizde Fiber yokmuş VDSL ile gelicek internet, büyük ihtimal dedikleri kadar yüksek gelmiyicek zaten internet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı