9600KF OC nasıl yapılır?

HavaKilici

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, bu videoda işlemci 5.2 GHz. Çıkartılmış. Benim şu an sadece Turbo mode açık 4.1 - 4.4 arası çalışıyor. BIOS'Tan nasıl bu değerlere çıkartabilirim? Voltajı kaç vermem gerekiyor?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem özelliklerim:

Anakart: ASUS TUF Z370
Sıvı Soğutma: Cooler Master ML240L
İşlemci: 9600KF

Görüldüğü gibi alev alev yanar oyle olursa 5.2'yi bulman çok zor 5.1 5.0'a çıkarsın ama dikkatli olmak gerekir cok ısınır ve Turbo modda belli bir performansın üstüne cıkmaz sicaklik degerlerini korumak için.

Görüldüğü gibi alev alev yanar oyle olursa 5.2'yi bulman çok zor 5.1 5.0'a çıkarsın ama dikkatli olmak gerekir cok ısınır ve Turbo modda belli bir performansın üstüne cıkmaz sicaklik degerlerini korumak için.
Yanmaz hocam ısınmaz da bende OC yaptım. Tecrübem var.
Merhaba, bu videoda işlemci 5.2 GHz. Çıkartılmış. Benim şu an sadece Turbo mode açık 4.1 - 4.4 arası çalışıyor. BIOS'Tan nasıl bu değerlere çıkartabilirim? Voltajı kaç vermem gerekiyor?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sistem özelliklerim:

Tecrübeniz yoksa yapmayın hocam. Birisi detaylı yazarsa denersin ama biz şunu yap diyemeyiz.

Sistem özelliklerim:

Şu an sorduğun işlemci R5 2600 olsa tüm ayrıntıları ile anlatırdım ama Intel ile hiç OC tecrübem olmadı. Diyebileceğim tek şey çarpanı 50 (5GHz) yapıp voltajı da ona göre biraz arttırmanız gerekiyor.

Voltajı 1.35 verip 5.0Ghz. yaptım. 20 dakikadır oyundayım işlemci ve gpu kullanımları %100 sıcaklık ise 50-55 derece(Fanlar %100 çalışıyor düşürücem biraz). Şuanlık bir problem yok.

Sizce 5.2 denemelimiyim? 5.5 yaparsam ne olur?

Voltajı 1.35 verip 5.0GHz. Yaptım. 20 dakikadır oyundayım işlemci ve GPU kullanımları %100 sıcaklık ise 50-55 derece(fanlar %100 çalışıyor düşüreceğim biraz). Şu anlık bir problem yok.

Sizce 5.2 denemeli miyim? 5.5 yaparsam ne olur?

İşlemci 5.5'i göremez bence 😁
Sana göre en stabil hali nasılsa öyle bırak bence zorlama.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı