97 1.3 Corolla vs 1998-2004 1.4 16v Clio

Ys.orj

Decapat
Daha fazla  
Selam millet. Zar zor 250K'ya çıkabildim, nasipse kurbandan sonra bir araba alma niyetim var. Aklımdaki araçlar başlıkta yazıyor. Eleye eleye sona bu iki arabayı bıraktım. Ara sıra 1.6 X'li veya xei Corolla'da düşüyor bu rakamlara. Sizce hangisini almak daha mantıklı? Benim gönlüm Clio'dan yana ama kronikleri çoksa Corolla da alabilirim. Pek fark etmez. Genel olarak hangi araç daha iyi?

Selam millet. Zar zor 250K'ya çıkabildim, nasipse kurbandan sonra bir araba alma niyetim var. Aklımdaki araçlar başlıkta yazıyor. Eleye eleye sona bu iki arabayı bıraktım. Ara sıra 1.6 X'li veya xei Corolla'da düşüyor bu rakamlara. Sizce hangisini almak daha mantıklı? Benim gönlüm Clio'dan yana ama kronikleri çoksa Corolla da alabilirim. Pek fark etmez. Genel olarak hangi araç daha iyi?

Corolla Japon malı bazı şeylere daha dayanıklı Corolla fazla problem çıkarcağını düşünmem Clio'ya göre bence Corolla.

Corolla Clio'ya göre daha ağır basıyor.

Çamurluklar vs plastik ve düzgün bir usta takmadığı sürece kötü duruyor.
Motor konusunda da Japon kendini kanıtlıyor.
İkisi de sanayi dostudur.
Clio 1.6 ise gidisi güzeldir fakat süratte zapdetmesi zordur.
Yol tutuşu konusunda Corolla'yı bilmem ama Clio stok haliyle pek güven vermiyor
Parçaları ikisinin de kolay bulunur.
LPG'de Japon motorlar çok uyumlu çalışır.

Hocam denk gelirse 1.6 klimalı hidrolikli on iki cam otomatik Corolla.

Suzuki Swift 1.3 2000 modeli de düşünebilirsin. Hem otomatik hem klimalı. 250 bin civarında bulabilirsin.

Satması kolay araçlara bakıyorum Suzuki sağlamlık olarak güvenilir fakat sanayide pek ustası olduğunu sanmıyorum o sebepten 2. elide yavaştır.

Corolla Clio'ya göre daha ağır basıyor.

Çamurluklar vs plastik ve düzgün bir usta takmadığı sürece kötü duruyor.
Motor konusunda da Japon kendini kanıtlıyor.
İkisi de sanayi dostudur.
Clio 1.6 ise gidisi güzeldir fakat süratte zapdetmesi zordur.
Yol tutuşu konusunda Corolla'yı bilmem ama Clio stok haliyle pek güven vermiyor.
Parçaları ikisinin de kolay bulunur.
LPG'de Japon motorlar çok uyumlu çalışır.

Belirttiğim bütcede 1.6 Corolla'lar ya ön 3 parça değişenli ya da 350-400bin km de oluyor ondan pek yaklaşmıyorum ama 200-250 bin km de Clio'lar 250-300 bin bandında değişensiz de düşüyor arada o sebepten ikisinin arasında kaldım. Bu arada dediklerim 98HP'lik 16v

Bir de aklımda 1.5 gls Hyundai Accent yumurta kasa var babam israrla yumurta kasayı öneriyor

1.3 Toyota'ya çok sıcak bakmıyorum çünkü karbüratörlü eğer enjektörlü olsaydı beygir falan yeterdi bana

Bu arada haftalık 200km falan yaparım ayda bir tek günde 200km yaparım oda en kötü ihtimal bir de yine en kötü ihtimalle 4 ayda bir tek sefer 1000 km yaparım
Gibi bir tahminim var bu ihtiyaçlara göre araç bakıyorum şu an

Bir de bir sorum daha var şu an piyasa durgun vaziyette bayram öncesi olmasına rağmen kurbandan sonra fiyatlar daha da iner mi?

Satması kolay araçlara bakıyorum Suzuki sağlamlık olarak güvenilir fakat sanayide pek ustası olduğunu sanmıyorum o sebepten 2. elide yavaştır.

Belirttiğim bütcede 1.6 Corolla'lar ya ön 3 parça değişenli ya da 350-400bin km de oluyor ondan pek yaklaşmıyorum ama 200-250 bin km de Clio'lar 250-300 bin bandında değişensiz de düşüyor arada o sebepten ikisinin arasında kaldım. Bu arada dediklerim 98HP'lik 16v

Bir de aklımda 1.5 gls Hyundai Accent yumurta kasa var babam israrla yumurta kasayı öneriyor

1.3 Toyota'ya çok sıcak bakmıyorum çünkü karbüratörlü eğer enjektörlü olsaydı beygir falan yeterdi bana

Bu arada haftalık 200km falan yaparım ayda bir tek günde 200km yaparım oda en kötü ihtimal bir de yine en kötü ihtimalle 4 ayda bir tek sefer 1000 km yaparım
Gibi bir tahminim var bu ihtiyaçlara göre araç bakıyorum şu an

Bir de bir sorum daha var şu an piyasa durgun vaziyette bayram öncesi olmasına rağmen kurbandan sonra fiyatlar daha da iner mi?

Toyota 1.3 ise bende sıcak bakmam şahsen. Hızlı satılsın diyorsanız Renault yine tercih edilebilir fakat sanayi dostu olmasından dolayı millet artık Japon-Kore araçlarına ilgi duymaya başladı. (Subaru,Mazda ve Suzuki harici) Ya Terra kasa Corolla bakın ya da Accent. Lakin Accent bakacaksanız Behzat kasa bakmanızı öneririm. Piyasanın durumu belli değil fakat bayilerde araç kampanyaları olduğu sürece piyasa çok da hareketli olmayacaktır.

Toyota 1.3 ise bende sıcak bakmam şahsen. Hızlı satılsın diyorsanız Renault yine tercih edilebilir fakat sanayi dostu olmasından dolayı millet artık Japon-Kore araçlarına ilgi duymaya başladı. (Subaru, Mazda ve Suzuki harici) ya Terra kasa Corolla bakın ya da accent. Lakin accent bakacaksanız behzat kasa bakmanızı öneririm. Piyasanın durumu belli değil fakat bayilerde araç kampanyaları olduğu sürece piyasa çok da hareketli olmayacaktır.

Behzat kasa 400 binden başlıyor taksi çıkması olmayanlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı