crc20
Picopat
Bana evlat dedigine göre senin beyin hucrelerin harbi emekli olmuş..Türkçe'n kadar matematik de yok senin galiba evlat 200*1000/75 2666 eder. 4000 film 50 GB içindi. 25 GB için 8000 film. 10GB için 20000 film. Önce bir burayı kavra. Benim yazdığımı yanlış anlayıp sonrasında teyit etmemen zaten senin ne kadar saf birisi olduğunu gösteriyor. Ama ben hadi yine kırmayayım seni yazayım. Her yerde yanılıyorsun dostum onu belirteyim de. Bence daha da fazla sıvamadan bırak derim burada.
Attığım fotoğraflarda SMART verileri var. MP510 için 4 tane fotoğraf attım gözün kör değilse bulursun.
Evet gün boyu 3-4 film izleyen birisi işsizdir. Bir de bunu bluray 4K indirmesini bekleyip indiren 6-8 saat değil minimum toplam 12 saatini harcar. Gece pc açıktır olayına gelirsek bu adamın ssd ömrünü bırak önce bir elektrik faturasını ödesin.
Sen sata 6Gbps arayüz ile 7000 rapid storage ile alırken 90k iops alıyorsun benim paylaştığım iopslara bak bir de. Hem ilk mesajımda hem de son mesajımda görebilirsin. 5000 sıralı alırken aldığım iopsları incele bence.
Umarım bu mesajı alıntıladım diye ban yemem. Neyse önemi yok. Layer olarak daha yüksek olduğu için daha ucuza bize sunuluyor ve fazla layer olduğu için yüksek okuma yazma alıyoruz DRAM olmasa bile.
Bunda herhangi bir sorun yok zaten fakat ömür açısından yine normal kullanıcının erişemeyeceği değerler. Senin günlük kullanımına baktığımız zaman sen bile bu SSD için 10 yıl harcaman lazım 200TBW için o da makinende sadece bu SSD olduğu senaryo. Hayır review'lara bak demişsin de Evo Plus için de iopslar düşük diyen var. Kaldı ki P3 Plus performans olarak Evo Plus'tan daha iyi bunda da tartışılacak bir konu yok. Ömür açısından evet Evo Plus daha iyi olabilir fakat günün sonunda ikisinin de ömrü bitmesi için senin ömründen baya bir gitmesi gerek onu kavrayamadın hala.
Somut örneğe laf etmen kadar ahmak olamazsın cidden. Sana görselleri paylaştım. 150TBW olan SSD'de gram bir şey yok ve daha nice somut örnekleri sana yolladım bunları önemsemeyip filan falan yazıyorsun komiksin cidden.Başkasının ne yaptığı seni ilgilendirmiyor da bu kişiler senden daha yüksek TBW gördü onu söyleyeyim. Film izleyen PC'de çok vakit harcayan en uç noktadaki kullanıcıları attım sana destek çıkması için ama ne yapayım maksimum 150TBW gördüm onda da SSD hala sıkıntısız. DRAM var diye biraz ama 150TBW çoğu SSD'yi sarsmaz bunu bil.
1600TBW zaten istemsiz olan bir şey kapasite meselesi firma özellikle yapmıyor onu. Ne alıksın be.Şu an P3 Plus için bile 4 TB aldığında 800TBW görebilirsin. Bu ona özel değil bu tamamen nand yongasının ömrünü ifade eder. 2 TB'da 400 deniyorsa 4 TB'da daha çok hücre olacağı için istemsiz zaten 800'e çıkar bu. 500GB SSD 300TBW veriyorsa 2 TB'da 1200 verecek bu Evo Plus için de geçerli P5 Plus için de geçerli çünkü hücre sayısı artıyor bunun kadar doğal bir şey olamaz yani. Ek olarak canım benim ister film izle ister oyun indir sil bu senaryolarla 200 TB'a ulaşamazsın. Ben sana zaten 150TBW örneği attım sen bi tane atamadın 300 TB yazanı kaldı ki şu SSD 300 TB'da ölmeyecek ondan emin ol. Senin bahsettiğin olaylar yüksek kapasiteli render işleri, güvenlik sistemi veya sunucu olarak kullanacak kişiler. Bunlarda da zaten bu SSD'nin yeri yok. Firma bu SSD'yi düşük bütçeli olarak çıkarmadı fiyat performans olarak çıkardı sırf cost optimize yaptı diye şu SSD'yi çürük olarak nitelendirmen çok garip. Normal kullanıcı için P3 Plus gibi SSD yok bu fiyat bandında bunu kavra.
Daha da mesaj atmıyorum dostum çünkü ne dediğimi anlıyorsun ne de argüman sunarken düzgün bir temel üzerinde duruyorsun. İdrak et diye tek tek cevapladım hala anlamıyorsan benim problemim değil Türkçe'n zayıfmış. İyi forumlar.
Benim matamatigim iyi de seninki bayağı muallak yada dusunduklerini yazıya geçirme problemin mevcut..
Cümlene en kaliteli bitrate 10 GB diye baslayip bilemedin 25gb diye devam edip sonunda 4000 film bulan ben değil sensin..
Herhangi biri tbw yi 800 alsa misal o zamanda ben 50 değil 200 GB demek istedim(800000/4000) diye mi kıvıracaktin yani??
200 GB veriyi indirmek için 6 saat mi harcamak mi gerekiyor?
Sen hayatinda download yapmamış olacaksın ki şu an havadan sudan sıkıyorsun
(200 GB in 1000 MBS ile download süresi 30 dk)
İops değerlerini istediğin için yazdım.. sana ssd M2 den daha hızlı dedim mi?
gen4 gen3 farkı olduğunu söylüyorsun sentetik test dışında bana %kaclik bir artış hissettiğini söylesene? Yada o birkaç saniye sanise ile ne kazanıp ne kaybettiğini..
Sana demişim ki 550 sata ile 7800 rapid arasinda reel hayatta hissedilir bir fark yokken 3500mbs gen 3 ile 5000 MBS gen 4 arasında mi farki olacak?
Yok örnek gosterememisim yok senin örneğin varmista en extrem 150tb kullanabiliyormusta falan filan..
Yani 150 TB deviren ve yaklasan bir yakınım yok ..senin ömrü billa dolduramazsin sözün bana komik geliyor da o yüzden beyin jimnastiği kuruyorum.. özetle Seni anlamıyor yada anlamazliktan gelmiyor değilim..
Kaldı ki kimin kaç TB devirdigiyle ilgilenmediğimizi bu konuyu tartışmayacagimi söylediğim halde bile isteye konuyu buraya çekip hedef şaşırtmaya çalışıyorsun..
240 TB den sonra ssd çalışır ama hızı düşermis ya 240 TB yi görup deviren bir yakinin olmadığı halde nasıl bu kadar iddialı konuşabiliyorsun?
Hadi sana hak verip ömür billa o ssd yi dolduramadik..burada bahsi geçen konu ssd nin dolup dolmamasi mi? Yoksa muadil chip ve kontrolculere nazaran ucuz kontrolcü veya chipset nedeniyle %40-50 düşük ömür bicilmesi mi?
Birsuru resim ıvır zıvır la neyin peşindesin harbi anlamıyorum..
Aksi tezin varsa şunlara anti tez öne sürüp bizi aydinlat. yoksa a kişisi bukadar yazmış b kişisi bu kadar yazmış diye safsata yapma
İlk mesajimdan başlayarak :
Tbw değeri tcl ye nazaran %40-50 düşük mü?değil mi?
Kullanılan kontrolcü p5te kullanılanın aynısı mi yoksa ucuzu mu?
176 katmanlı layer kullanmak 96 katmanlı muadillerine nazaran %kac performans artışı sagliyor?( dramsiz dram performansı sağlıyormuş ya neden o vakit dram li fury gibi 7000 MBS ye ulaşamıyor?)
Yüksek işlem hacmine sahip sektörler (güvenlik veya render yapan içerik üreticileri vs) gidip 1 GB ürün almıyor 4 GB 800 tbw lik ürün alıyorsa , 1 GB 600 tbw lik ssd ne için kim için üretiliyor ,müşterisi kim?
Normal bir kullanıcıya 100 tbw bile yetip artacagini devamin da ürün bozulmayacagini iddia ediyorsunuz ya o vakit tbw belirtmeye neden gerek duyuldu?
Tbw neyi gösteriyor? arıza oluşabilecek veri yazma değeri mi değil mi? Firma bu değeri kafadan mi verdi?
yabancı forumlarda bile düşük bütçe , düşük kalite bir ürün diye ifade edilirken size göre nasıl f/p oluyor? F/p kaliteyi ucuza almak mı yoksa kalitesizi ucuza almak mı?
Ben hangi cümlede ürünü çürüğe çıkarmışim ?
Bu fiyat bandında başka ürün var onu alın diye bir cümle mi sarfetmisimde fiyat bandında ki tek alınabilir ürün olduğunu idrak edecekmisim?
Düzgün bir argüman üzerinde duramiyormusum misal %40 düşük ömür mesajım mi? Hergun 3-4 film izlemek anormal değil mesajım mi? 240 tbw 5 yildada bitme olasılığı mevcut öyle olmasa üretici hangisi önce biterse garantisi vermezdi mesajım mi?
240 tbw öyle abartilacak bir rakam değil 3-4 Blu-ray indiren bile doldurabilir mesajimmi( 70*3=210 GB/ gün 210*30=6.3 TB/ ay 6.3*12=72.6 TB / yıl)
Yuvarladik 60 TB/ yıl olsa bile 240/60=??
Sadece fikir vermesi adına gece nobetindeki güvenlik , vardiya amiri , bakım şefi , itfaiye personeli vb meslek dalları 8-12 saatlik vardiyasinin %kacini film izleyerek geçirebilir? Sadece işsizler 6-8 saat izleyebilir dediğin için..
Son düzeltmene ilişkin benim verdiğim bilgi ile resimde bir tutarsizlik mi var? Zaten sadece Windows kurulu ssd de 3-5 ayda 5.5tb yazma işlem yaptığımı belirttiğim halde , inanmaniz için hwinfo isteyen siz degil miydiniz?
Buradan ben 240 tbw devirdim/ devirmeye adayım cikarimini hangi cümleye nazaran çıkardınız?
Yada zaten extrem kullanım yapmamışsin( 12 TB) tutmuş 240 TB yi doldurma iddiasında bulunamazsin demeye mi getiriyorsun ??
Son düzenleme: