Elektronik 970 EVO Plus 1 TB 1482 TL!

Türkçe'n kadar matematik de yok senin galiba evlat 200*1000/75 2666 eder. 4000 film 50 GB içindi. 25 GB için 8000 film. 10GB için 20000 film. Önce bir burayı kavra. Benim yazdığımı yanlış anlayıp sonrasında teyit etmemen zaten senin ne kadar saf birisi olduğunu gösteriyor. Ama ben hadi yine kırmayayım seni yazayım. Her yerde yanılıyorsun dostum onu belirteyim de. Bence daha da fazla sıvamadan bırak derim burada.

Attığım fotoğraflarda SMART verileri var. MP510 için 4 tane fotoğraf attım gözün kör değilse bulursun.

Evet gün boyu 3-4 film izleyen birisi işsizdir. Bir de bunu bluray 4K indirmesini bekleyip indiren 6-8 saat değil minimum toplam 12 saatini harcar. Gece pc açıktır olayına gelirsek bu adamın ssd ömrünü bırak önce bir elektrik faturasını ödesin.

Sen sata 6Gbps arayüz ile 7000 rapid storage ile alırken 90k iops alıyorsun benim paylaştığım iopslara bak bir de. Hem ilk mesajımda hem de son mesajımda görebilirsin. 5000 sıralı alırken aldığım iopsları incele bence.

Umarım bu mesajı alıntıladım diye ban yemem. Neyse önemi yok. Layer olarak daha yüksek olduğu için daha ucuza bize sunuluyor ve fazla layer olduğu için yüksek okuma yazma alıyoruz DRAM olmasa bile.

Bunda herhangi bir sorun yok zaten fakat ömür açısından yine normal kullanıcının erişemeyeceği değerler. Senin günlük kullanımına baktığımız zaman sen bile bu SSD için 10 yıl harcaman lazım 200TBW için o da makinende sadece bu SSD olduğu senaryo. Hayır review'lara bak demişsin de Evo Plus için de iopslar düşük diyen var. Kaldı ki P3 Plus performans olarak Evo Plus'tan daha iyi bunda da tartışılacak bir konu yok. Ömür açısından evet Evo Plus daha iyi olabilir fakat günün sonunda ikisinin de ömrü bitmesi için senin ömründen baya bir gitmesi gerek onu kavrayamadın hala.

Somut örneğe laf etmen kadar ahmak olamazsın cidden. Sana görselleri paylaştım. 150TBW olan SSD'de gram bir şey yok ve daha nice somut örnekleri sana yolladım bunları önemsemeyip filan falan yazıyorsun komiksin cidden. :D Başkasının ne yaptığı seni ilgilendirmiyor da bu kişiler senden daha yüksek TBW gördü onu söyleyeyim. Film izleyen PC'de çok vakit harcayan en uç noktadaki kullanıcıları attım sana destek çıkması için ama ne yapayım maksimum 150TBW gördüm onda da SSD hala sıkıntısız. DRAM var diye biraz ama 150TBW çoğu SSD'yi sarsmaz bunu bil.

1600TBW zaten istemsiz olan bir şey kapasite meselesi firma özellikle yapmıyor onu. Ne alıksın be. :D Şu an P3 Plus için bile 4 TB aldığında 800TBW görebilirsin. Bu ona özel değil bu tamamen nand yongasının ömrünü ifade eder. 2 TB'da 400 deniyorsa 4 TB'da daha çok hücre olacağı için istemsiz zaten 800'e çıkar bu. 500GB SSD 300TBW veriyorsa 2 TB'da 1200 verecek bu Evo Plus için de geçerli P5 Plus için de geçerli çünkü hücre sayısı artıyor bunun kadar doğal bir şey olamaz yani. Ek olarak canım benim ister film izle ister oyun indir sil bu senaryolarla 200 TB'a ulaşamazsın. Ben sana zaten 150TBW örneği attım sen bi tane atamadın 300 TB yazanı kaldı ki şu SSD 300 TB'da ölmeyecek ondan emin ol. Senin bahsettiğin olaylar yüksek kapasiteli render işleri, güvenlik sistemi veya sunucu olarak kullanacak kişiler. Bunlarda da zaten bu SSD'nin yeri yok. Firma bu SSD'yi düşük bütçeli olarak çıkarmadı fiyat performans olarak çıkardı sırf cost optimize yaptı diye şu SSD'yi çürük olarak nitelendirmen çok garip. Normal kullanıcı için P3 Plus gibi SSD yok bu fiyat bandında bunu kavra.

Daha da mesaj atmıyorum dostum çünkü ne dediğimi anlıyorsun ne de argüman sunarken düzgün bir temel üzerinde duruyorsun. İdrak et diye tek tek cevapladım hala anlamıyorsan benim problemim değil Türkçe'n zayıfmış. İyi forumlar.
Bana evlat dedigine göre senin beyin hucrelerin harbi emekli olmuş..
Benim matamatigim iyi de seninki bayağı muallak yada dusunduklerini yazıya geçirme problemin mevcut..
Cümlene en kaliteli bitrate 10 GB diye baslayip bilemedin 25gb diye devam edip sonunda 4000 film bulan ben değil sensin..
Herhangi biri tbw yi 800 alsa misal o zamanda ben 50 değil 200 GB demek istedim(800000/4000) diye mi kıvıracaktin yani??
200 GB veriyi indirmek için 6 saat mi harcamak mi gerekiyor?
Sen hayatinda download yapmamış olacaksın ki şu an havadan sudan sıkıyorsun
(200 GB in 1000 MBS ile download süresi 30 dk)
İops değerlerini istediğin için yazdım.. sana ssd M2 den daha hızlı dedim mi?
gen4 gen3 farkı olduğunu söylüyorsun sentetik test dışında bana %kaclik bir artış hissettiğini söylesene? Yada o birkaç saniye sanise ile ne kazanıp ne kaybettiğini..
Sana demişim ki 550 sata ile 7800 rapid arasinda reel hayatta hissedilir bir fark yokken 3500mbs gen 3 ile 5000 MBS gen 4 arasında mi farki olacak?

Yok örnek gosterememisim yok senin örneğin varmista en extrem 150tb kullanabiliyormusta falan filan..
Yani 150 TB deviren ve yaklasan bir yakınım yok ..senin ömrü billa dolduramazsin sözün bana komik geliyor da o yüzden beyin jimnastiği kuruyorum.. özetle Seni anlamıyor yada anlamazliktan gelmiyor değilim..
Kaldı ki kimin kaç TB devirdigiyle ilgilenmediğimizi bu konuyu tartışmayacagimi söylediğim halde bile isteye konuyu buraya çekip hedef şaşırtmaya çalışıyorsun..

240 TB den sonra ssd çalışır ama hızı düşermis ya 240 TB yi görup deviren bir yakinin olmadığı halde nasıl bu kadar iddialı konuşabiliyorsun?
Hadi sana hak verip ömür billa o ssd yi dolduramadik..burada bahsi geçen konu ssd nin dolup dolmamasi mi? Yoksa muadil chip ve kontrolculere nazaran ucuz kontrolcü veya chipset nedeniyle %40-50 düşük ömür bicilmesi mi?

Birsuru resim ıvır zıvır la neyin peşindesin harbi anlamıyorum..
Aksi tezin varsa şunlara anti tez öne sürüp bizi aydinlat. yoksa a kişisi bukadar yazmış b kişisi bu kadar yazmış diye safsata yapma

İlk mesajimdan başlayarak :
Tbw değeri tcl ye nazaran %40-50 düşük mü?değil mi?
Kullanılan kontrolcü p5te kullanılanın aynısı mi yoksa ucuzu mu?
176 katmanlı layer kullanmak 96 katmanlı muadillerine nazaran %kac performans artışı sagliyor?( dramsiz dram performansı sağlıyormuş ya neden o vakit dram li fury gibi 7000 MBS ye ulaşamıyor?)
Yüksek işlem hacmine sahip sektörler (güvenlik veya render yapan içerik üreticileri vs) gidip 1 GB ürün almıyor 4 GB 800 tbw lik ürün alıyorsa , 1 GB 600 tbw lik ssd ne için kim için üretiliyor ,müşterisi kim?
Normal bir kullanıcıya 100 tbw bile yetip artacagini devamin da ürün bozulmayacagini iddia ediyorsunuz ya o vakit tbw belirtmeye neden gerek duyuldu?
Tbw neyi gösteriyor? arıza oluşabilecek veri yazma değeri mi değil mi? Firma bu değeri kafadan mi verdi?
yabancı forumlarda bile düşük bütçe , düşük kalite bir ürün diye ifade edilirken size göre nasıl f/p oluyor? F/p kaliteyi ucuza almak mı yoksa kalitesizi ucuza almak mı?
Ben hangi cümlede ürünü çürüğe çıkarmışim ?
Bu fiyat bandında başka ürün var onu alın diye bir cümle mi sarfetmisimde fiyat bandında ki tek alınabilir ürün olduğunu idrak edecekmisim?

Düzgün bir argüman üzerinde duramiyormusum misal %40 düşük ömür mesajım mi? Hergun 3-4 film izlemek anormal değil mesajım mi? 240 tbw 5 yildada bitme olasılığı mevcut öyle olmasa üretici hangisi önce biterse garantisi vermezdi mesajım mi?
240 tbw öyle abartilacak bir rakam değil 3-4 Blu-ray indiren bile doldurabilir mesajimmi( 70*3=210 GB/ gün 210*30=6.3 TB/ ay 6.3*12=72.6 TB / yıl)
Yuvarladik 60 TB/ yıl olsa bile 240/60=??

Sadece fikir vermesi adına gece nobetindeki güvenlik , vardiya amiri , bakım şefi , itfaiye personeli vb meslek dalları 8-12 saatlik vardiyasinin %kacini film izleyerek geçirebilir? Sadece işsizler 6-8 saat izleyebilir dediğin için..

Son düzeltmene ilişkin benim verdiğim bilgi ile resimde bir tutarsizlik mi var? Zaten sadece Windows kurulu ssd de 3-5 ayda 5.5tb yazma işlem yaptığımı belirttiğim halde , inanmaniz için hwinfo isteyen siz degil miydiniz?
Buradan ben 240 tbw devirdim/ devirmeye adayım cikarimini hangi cümleye nazaran çıkardınız?
Yada zaten extrem kullanım yapmamışsin( 12 TB) tutmuş 240 TB yi doldurma iddiasında bulunamazsin demeye mi getiriyorsun ??

Son düzenleme:
Cümlene en kaliteli bitrate 10 GB diye baslayip bilemedin 25gb diye devam edip sonunda 4000 film bulan ben değil sensin..
İşte normal kullanım senaryosunda daha fazla izleyenler uç noktada bir örnek ve bununla beraber zaten düzgün bitrate'de bir film max 10 GB hadi sen onu 25 GB yapsan bile 1 TB için 40 film demek. 200 TB içine 8000 film veya dizi sığar. Yani 8000 film veya dizi bölümlerini bir kullanıcı 5 yıl içerisinde bitiriyorsa anormal karşılamak lazım. Film manyağı arkadaşımın bile 1400 film geçmişi vardı 22 yaşında falan. Yani siz oluru olmayan bir durumdan bahsediyorsunuz.
Dediğim gibi 200TB dediğin boyut o kadar büyük ki 8000 tane 4K yüksek bitrate'li filmi kapsar. Hadi Bluray olsun 4000 tane alsın yine çok fazla. Ömrün boyunca kaç tane film izledin diye sorsam 2000 desen gurmesin derim.
Okuduğunu anlamıyorsun.

Diğer şeylere cevap vermeme gerek yok zaten yeterince açıkladım önceki mesajlarda. Zaten son mesajını tam okumadım bile yazını okurken gözüm kanıyor.

240 TB den sonra ssd çalışır ama hızı düşermis ya 240 TB yi görup deviren bir yakinin olmadığı halde nasıl bu kadar iddialı konuşabiliyorsun?
Bak şu gözüme çarptı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Okuduğunu anlamıyorsun.

Diğer şeylere cevap vermeme gerek yok zaten yeterince açıkladım önceki mesajlarda. Zaten son mesajını tam okumadım bile yazını okurken gözüm kanıyor.

Bak şu gözüme çarptı.

25 GB dedigin ortada(200000:8000=25) ben 72 GB mkv Blu-ray resmi atip bak 20 GB değilmiş dedigimde ben 50 GB ortalama kastettim dedin..( varan 1)
240 tbw için bulduğun örnek p5 mi yani? Kontrolcüsü den tut kullanılan belleğe kadar hiçbir benzerliği olmayan iki ürünü birbiriyle kiyaslamak ( bas bas P3 te düşük kalite kontrolcu ,düşük ömürlü ram kullanılmış p5 e nazaran şeklinde yazılıp çizildiği halde)

Kendince neyi ifade etmeye çalıştın yada gereksiz içerik ve resimler ile bilgi kirliliği mi yaratma maksatlı mi yaziyorsun bilemem..

İddialarım ilk mesajdaki gibi açık ve net..sorularımda bir önceki mesajda açık ve net..
Yok yüksek teknoloji,kaliteli chip ,dramsiz dram hızi , firmanın bile isteye düşük tbw yaziyor ,bu ürün gen3 e göre farkedebilir hız artışı var vs ifade tez her neyse onları açıklayın delillendirin tüm kullanıcılar bilgi sahibi olsun..
Bunlar yerine benim ağam 10 x yaptı 240 tbw yi doldur doldur muhabbeti yapacaksanız da kendiniz çalıp kendiniz oynayin
Dipnot: bir yerde Türkçe yi doğru düzgün yazamıyorsun gibi bir ifaden geçmişti..telefon ve oto imla düzeltmesinde yaşanan durumlar

Son düzenleme:
@Recep Baltaş
Ben saldım seni artık. Senle bu adam ilgilensin. Videoları da tam izlememişsin anlatmak isteneni anlamamışsın. Okuduğunu zaten anlamıyorsun benim sana yapabilecek bir şeyim kalmadı.
İzleme gereği duymadım P3 ile p5 firma hariç elma ile armut...
Eksi elma var diye armutta kesin eksi olur demek biraz fazla fantastik..

Senle uyuşmayan noktamız belirteyim sen kesin ( must) ifadesi kullanırken ben olabilir ( can) ifadesi kullanıyorum..

Ssd nin omru 240 tbwnin çok çok üstünde bu tbw dolsa bile hız düşüp gen3 hızında çalışmaya devam eder diyebilmen için ortada P3 plusla yapılmış en az bir test sunman gerekirdi diye düşünüyorum
diğer ifadelerin için de yine kesin konuşabilmen için bunların ispatlanabiliyor olmasi gerekiyordu
Gen4 ile gen3 arasında gözlenebilir bir fark olduğunu
Micron un kullandığı 196 yollu layerin dramsiz dram performansı sunduğunu..
Firmanın bile isteye tbw yi düşük gösterip fiyat odaklı ürün cikarmasini..

240 tbw normal bir kullanıcıya 10 yıl yeter tezini paylaştığın bir sürü örnekle hadi kabul ettik ..bu qcl nin aşınma süresinin tcl ,scl , mcl ye oranla daha kısa olduğu gerçeğini değiştirir mi ? tabiki değiştirmez..

Yine P3 lerde p5 lere nazaran düşük kalite donanım kullanılmış gerçeğini değiştirir mi? Tabiki değiştirmez

P3 fiyat odaklı satabilmek için kalitesinden feregat edilmiş bir ürün.. fiyatına göre iyidir kötüdür herkes kendi kararını verir

@Recep Baltaş @Ali Güngör Artık şu konuyu biri kilitlesin artık yeter. Adam sadece QLC TLC yazıp 240TB bitince SSD'nin öleceğini sanıyor. Her gün günde 3-4 tane film izlemeyi normal karşılıyor hani konu SSD'den çıktı bu ruh hastasıyla artık günde 3-4 film izlemek normal mi anormal mi onu tartışıyoruz. Ve adam ısrarla gerçeklik algısını düzeltemiyor. Kendisi bile izlemiyor olmayan yapay senaryolarla haklı çıkmanın peşinde. @crc20 tamam kardeşim sensin. Olayı tutup olur olmadık yerlere çevirip karşılık veriyor kendini zeki sanıyor.

@Recep Baltaş @Ali Güngör Artık şu konuyu biri kilitlesin artık yeter. Adam sadece QLC TLC yazıp 240TB bitince SSD'nin öleceğini sanıyor. Her gün günde 3-4 tane film izlemeyi normal karşılıyor hani konu SSD'den çıktı bu ruh hastasıyla artık günde 3-4 film izlemek normal mi anormal mi onu tartışıyoruz. Ve adam ısrarla gerçeklik algısını düzeltemiyor. Kendisi bile izlemiyor olmayan yapay senaryolarla haklı çıkmanın peşinde. @crc20 tamam kardeşim sensin. Olayı tutup olur olmadık yerlere çevirip karşılık veriyor kendini zeki sanıyor.
240 Tbw dede , üstunde de altında ölebilir..
Birşeyin kesin olduğunu iddia ediyorsan ispatlama gerekiyor ki ortada delilin yok
Ben senin cevaplarindaki saçmalıkları tutup sana yöneltiyorum ki fantazi dünyandan çıkıp gercek dünya ya donesin ..senin gibi konuya alakasız cevaplar, resimler atip sulandirmiyorum..
İlk mesajımda ömrü kısa yazmışım tutup yok layer çok ustunmus yok chipi x kalitedeymis te filan falan anti tez üretmek icin yirtiniyorsun..
Dramsiz dram performansı aliyormusuzda yok firma bile isteye tbw yi düşük yazıyormuşta yok günde 3-4 film izleyen anormal olurmusta ..
Bana ruh hastası diyorsun da asıl böyle saçma sapan tezlere kendini inandırıp birde iddialarıni kabul ettirmek için yipranan senin gibilerin akıl sagligindan oncelikle şüphe edilmeli..

Bu saçma sapan tezlerinin arkasındaysan bize ispatla bizde inanalim..ispatlayamiyirsanda otur köşende dur laga luga yapma..

Ruh hastası, çocuk , .. gibi ifadeler ile insanları itibarsizlastirmaya calisman bile sözlerine kendinin bile inanmadiginin bir gostergesidir..

Dip not olarak ben 240 tbw nin 5 yıldan öncede bir kullanıcı tarafından doldurabileceginden bahsettim..günde 10 film mi indirir 10 oyun mu indirir siler ona kalmış.. ister komplo urettigimi ister extrem bir örnek verdiğimi düşün böyle bir olasılık varmı yokmu? Kesin olmaz diyebiliyor musun onu söyle? Konuyu kapatalım.

Bu kadar niye tartışıyonuz. 2 sene önce Samsung 870 EVO 500GB SATA SSD almıştım. Sadece 250GB'lık veri depolamıştım arada 5/10GB veri transferi olmuyordu bile. Kendiliğinden 2 yıl sonra mefta oldu garanti yenisini verdi. En iyi markada cortluyor en kötü markada şans işi biraz da.

Bu kadar niye tartışıyonuz. 2 sene önce Samsung 870 EVO 500GB SATA SSD almıştım. Sadece 250GB'lık veri depolamıştım arada 5/10GB veri transferi olmuyordu bile. Kendiliğinden 2 yıl sonra mevta oldu garanti yenisini verdi. En iyi markada cortluyor en kötü markada şans işi biraz da.
Konuyu yersiz uzatan kendisi
İlk mesajımda qcl bellekten dolayı tcl ve diğer belleklere nazaran %40 düşük omurlu yazdım..buna anti tez uretecem diye tonlarca resim paylaşıp normal kullanıcı 240tbw yi ömrü billah dolduramaz , bu sureden sonra ssd bozulmaz sadece hızı düşer , bunda kaliteli chip/layer/yonga seti var dramsiz dram performansı veriyor vb soylemler yazdı..
Günde 3-4 Blu-ray izlesen 4-5 yıla dolar dedim..yok bu kişiler anormal miste bir insan sürekli 3-4 film izleyemezmis te ..
En iyi bitrate li Blu-ray 10 GB , 25 GB tan 8000 film izlemeye ömrün yetmez dedi..72 GB blueray i paylaşınca ben 50 GB tan hesapladım filan demeye başladı..
Tr de TV izleme ortalaması 6-8 saatken neden günde 3-4 film izlenemiyormus dediğimde yine aynı mevzu en filmkolik arkadaşı 6 yılda anca 150 tbw devirebilmiste filan falan
Yine kesin şöyle olur gibi ifade kullanma dediğimde bana delil olarak p5 videosu atıp p5 2600tbw görünce P3 ünde göreceğini ispatlamaya çalışıyor..kaldı ki defalarca P3 ile p5 in gerek kontrolcü gerek bellek ve yonga seti olarak farklı (düşük kalite) olduğunu ibraz ettigim halde .

P3 ile P5 arasında en az 800-900TL fark var bu arada yurt dışı olarakta.
Bende P5 Plus, 970 Evo Plus 1TB arasında kaldım. KC 3000 ile FireCuda 520 ise tepedeki dikkatimi çeken ürünler oldu. Lakin onlarda 2100TL civarlarında. 970 Plustan 800 TL, P5 Plustan 300TL daha pahallı bu kendimce belirlediğim üst modeller. Değer mi değmez mi arasındayım bende...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı