9700K'da Stok Fan Kullanılır Mı?

JRScarface

Kilopat
Katılım
24 Aralık 2016
Mesajlar
1.263
Çözümler
4
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Küçük Girişimci
Merhaba, işlemcim 9700K ve sıvı soğutma alana kadar stok fan ile kullanmayı düşünüyorum fakat bilgisayarda sadece Knight Online açık olacak ve dahili ekran kartıyla çalıştıracağım. Çok büyük sorun yaratır mı sıcaklık konusunda? Kasa ise TD500 Mesh. Stok fan dediğim klasik fan aşağıda mevcuttur. Bildiğim kadarıyla tüm anakartlarla uyumlu bir hava soğutucu. Anakartı soracaklar için Z390 GAMING Edge AC.

corei5750_hsf3.jpg
 
Merhaba, işlemcim 9700K ve sıvı soğutma alana kadar stok fan ile kullanmayı düşünüyorum fakat bilgisayarda sadece Knight Online açık olacak ve dahili ekran kartıyla çalıştıracağım. Çok büyük sorun yaratır mı sıcaklık konusunda? Kasa ise TD500 mesh. Stok fan dediğim klasik fan aşağıda mevcuttur. Bildiğim kadarıyla tüm anakartlarla uyumlu bir hava soğutucu. Anakartı soracaklar için Z390 GAMING Edge AC.

Eki Görüntüle 590807

Render ve benzeri işlemler yapıyorsanız işlemci oldukça fazla ısınabilir, stok fan iş görmeyebilir o işlemci oldukça güçlü bir işlemci. Knight Online tek hesap açık bırakacaksanız sorun olmaz ama 10+ hesap açık bırakırsanız ısınır.
 
Bence ucuz bir işlemci soğutucu alırsanız kafanızda soru işareti olmaz.
Şimdi hocam eski pcden kalan stok fan var, fazla bütçemde yok o yüzden 100 liralık soğutucu alıp tekrardan sıvı soğutma almak bana oldukça külfetli olacak zaten oyun oynamayacağım 1-1,5 ay içerisinde sıvı soğutma alacağım merak ettiğim işlemci sıcaklığı çok mu yükseklerde oynar zarar açısından.
Anakartı ve işlemciyi satın aldın mı? Almadıysan almanı kesinlikle tavsiye etmiyorum çünkü ölü yatırım. AMD'ye veya Intel 10.Nesile yönelmen daha mantıklı olur.
Maalesef aldım hocam.
 
Render ve benzeri işlemler yapıyorsanız işlemci oldukça fazla ısınabilir, stok fan iş görmeyebilir o işlemci oldukça güçlü bir işlemci.
Render vs yapmayacağım hocam sadece dahili ekran kartında Knight Online açık olacak o kadar. Başka hiç bir işlem yapılmayacak bilgisayarda ve ekstra olarak işlemci güç kullanımını da ayarlardan %10'a %5'e çekeceğim.
Stok fan işlemcinin en büyük yükte bile 85 dereceyi geçmemesi için tasarlanan bir fandır, sıcak olur evet ama öldürmez.
Zararı olur mu peki hocam? Laptopta aynı oyunu oynuyorum + chrome falanda açık işlemci sıcaklığı 60'ı geçmiyor. Fanlar kapalı olduğu halde. Farklılık gösterir mi bilmiyorum tabiki de ama.
Render ve benzeri işlemler yapıyorsanız işlemci oldukça fazla ısınabilir, stok fan iş görmeyebilir o işlemci oldukça güçlü bir işlemci. Knight Online tek hesap açık bırakacaksanız sorun olmaz ama 10+ hesap açık bırakırsanız ısınır.
10+ hesap açılmıyor hocam illegale karşıyız :) tek hesap pencere küçültme modunda olacak sürekli yani bir nevi oyun açık kalacak fakat bilgisayar AFK modunda olacak sürekli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı