980 Ti Sistem

Yani sırf oyun için konuşursak 980 ti lı sistemde daha iyi fps alırım değil mi ?

4K çözünürlükte oyundan oyuna değişmek suretiyle, 5 ila 10 FPS fazla alırsın. Muhtemelen düz mantık 2K da 10-15 dir, 1080p de 15-20 dir. Youtube'dan test videolarına bak.

Tamamdır anladım, yani oyun oynayacaksam oc bileşenlerine para yatırmayıp ekran kartına abanmam lazım değil mi, sonuç olarak bunu mu çıkarmalıyım ?

Senin de dediğin gibi , daha kötü olacak dediğin kısmı render falan filan. Benim işim olmaz o yüzden kafayı takmıyorum artık ocye. Ocnin vereceği 5 6 fps' i ekran kartını güçlendirerek 4 5 katını alacağım zaten.

Aynen öyle, i7 6700 + H170 + Düşük CL bellek + ekran kartını da ne alırsan al artık paranın yettiği yere kadar. :D

Düşük cl 14 olur mu ? Zaten cl12 falan olması 0.5 fps mi ne fark ettiriyor, o da çok az yani. Fazladan 160 tl vermeye değmez, direk furyleri alıcam 220 tlye 2sini.

ssd olarak 240 kingston fury yeter mi yoksa 250 samsung 850 evo daha mı kaliteli ? Bu konuda bilgin var mı ? Kasayı everest olarak çok beğendim ama içindeki psu gold sertifika falan olabilirdi ve everest psu nasıldır acaba ondan da emin olamıyorum. Dark n10 kasa alacaktım normalde, stoklarında yok. Ona en benzer kasa bu. Kasaya para bayılmak istemiyorum. f/p ürünü lazım.

Tabi ki samsung daha hızlı ama gerek yok kardeşim gerek yok. Sen SSD olarka Fury yada Ultra II arasında seçim yap ben her ikisini de kullanıyorum. İkisi de muazzam sorunsuz fakat Ultra II de daha stabil temiz çalışması için özel yazılım var. Dışı plastik, Fury bence süs yapmış oyuncu SSD'si derken dışını metal yapmış.

Bende dışı metal ısınma olabilir diye, dizüstü bilgisayardan Ultra II'yi çıkarıp Fury'yi taktım, dizüstü bilgisayarıma. Ultra II'yide masaüstü bilgisayarımda kullanıyorum.

Bir de şunu soracağım. Şimdi anakartın h170 gaming 3 yerine Gigabyte H170-HD3 D4 2133Mhz ATX 1151 bu olursa bana farkları sıralayabilir misin ? Belki mağazada bütçe yetmezse bir tık aşağısını almam gerekebilir. Crossfire yada crossfire x yapmayacağımdan o kısımda sorun yok. Başka ne farklar var ? usb portları falanda önemli değil benim için.

Önce ben detaylı bir incelemem lazım. Şu SSD olayını da kafana takma, akşama kadar bir şeyler yazmıyorsun. Süper hızlı 2 bin liralık M.2 SSD de alsan bilgisayarın yine 10 saniyede açılacak, oyunlarda bölüm geçişlerinde bekleme süresi 15 saniyeden 12 saniyeye düşse ne düşmese ne kardeşim.

Önce ben detaylı bir incelemem lazım. Şu SSD olayını da kafana takma, akşama kadar bir şeyler yazmıyorsun. Süper hızlı 2 bin liralık M.2 SSD de alsan bilgisayarın yine 10 saniyede açılacak, oyunlarda bölüm geçişlerinde bekleme süresi 15 saniyeden 12 saniyeye düşse ne düşmese ne kardeşim.

Anladım, çok sağol. Şu 2 anakart arasında, gaming ve gaming olmayanı arasında 100 tl fark var. Özellik olarak farklarını sıralaman mümkün mü acaba, crossfire gereksiz benim için ve killer lana da gerek yok. Portlar da yeterli. Ses kalitesinin de pek değişeceğini sanmam sadece boyanmış bir anakart.

Kardeşim bütün H170 anakartlar arasında performans farkı yok. Farkları üretim kalitesi, dayanıklılık, süs, ekstra bileşen ıvır zıvır işte.

Doğrusu everestin o kasasını merak etmiyor değilim. PSU'suz modeli olsaydı iyiydi. İçindeki PSU ne kadar iyi olsada güven vermiyor bana.

Fıstık gibi kasa, gerçekten çok hoşuma gitti. Yorumlarını da okudum kullananların, psu 80+ bronz ve sessiz diyorlar. Dark n10' la neredeyse her şeyi aynı. Ledleri de kırmızı daha çok hoşuma gidiyor ama örneğin 980 ti lı sistem bu psu' ya emanet edilir mi emin değilim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı