9800x3D 4070 Ti Super sistem iyi mi?

DamonSalvator3

Centipat
Merhaba bu dizeceğim. Sistemde birkaç parça elimde var, ekran kartı, PSU, SSD, kasa.
CPU: 9800x3D.
Anakart: MSI X670E Plus.
GPU: 4070 Ti Super sg.
SSD: Samsung 980 Pro 1TB M.2
RAM: G.Skill 2x16 Ripjaws M5 RGB DDR5 6400MHz CL36.
PSU: ASUS TUF 750b 750W 80+
Kasam sanırım bu sisteme uyumlu değil, değiştirmeyi düşünüyorum. (ASUS A21 case)

Son düzenleyen: Moderatör:
tabi ki çok iyi sistem ancak 9800x3d bu sistem için biraz fazla kaçıyor. Eğer yakın bir zamanda ekran kartını güncellemek gibi bir fikriniz yoksa 7800x3d o ekran kartı için yeter de artar bile. boşuna +10k vermeyin bence. PSU SSD gibi diğer parçalarınızda herhangi bir sıkıntı yok. Yeterliler gayet. Eğer 9800x3d kullanmak istiyorsanız o işlemciye 5080 altı yakışmaz bence.

Tabii ki çok iyi sistem ancak 9800x3D bu sistem için biraz fazla kaçıyor. Eğer yakın bir zamanda ekran kartını güncellemek gibi bir fikriniz yoksa 7800x3D o ekran kartı için yeter de artar bile. Boşuna +10k vermeyin bence. PSU SSD gibi diğer parçalarınızda herhangi bir sıkıntı yok. Yeterliler gayet. Eğer 9800x3D kullanmak istiyorsanız o işlemciye 5080 altı yakışmaz bence.

Hocam ekran kartını 1 2 yıla güncellerim CPU ağırlıklı oyunlar oynadığım için en iyisi olsun istedim, çünkü elimde B650me gibi bir anakart var şimdi 7800x3D için iyi değil sanırım o anakart, anakartı değiştireceksem en 9800x3D alayım diye düşündüm eğer diyorsanız 7800x3D B650me anakartla sorunsuz performans kaybı olmadan çalışır elimde olan anakartı satmadan kullanayım. Sağ olun teşekkür ederim.

Biraz araştırdım reddit ve forumlarda b650me 7800x3d arasında uyumlulukla ilgili bir sıkıntı olmadığını gördüm bilgiyi edindiğiniz sayfayı atarsanız inceleyeyim. İkinci olarak bu elinizdeki sistemi sıfırdan dizecek olsam yine elinizdeki ana kartı kullanırdım şahsen. Düşük profilli bir anakart değil 2 nvme slotu var, soğutma bloğu var, wi-fi desteği var yeterli bir anakart. Eğer 9800x3 alacaksanız. 22k'lık bir işlemciden bahsediyoruz. SSD ve PSU hariç genel bir yükseltme yapmanız daha iyi olacaktır. Fiyat dengesi olarak mantıklı bir sistem olmuyor. Ayrıca 7800x3d ve 9800x3d arasındaki performans farklarını karşılaştırma yapan çeşitli benchmark sitelerinden ve videolardan incelerseniz, farkın çok büyük olmadığını görürsünüz.

Anlamadığım bir nokta var. MSI X670E Plus anakartını yazmışsınız sisteme. b650me diyorsunuz mesajda, hangisi sizin ana kartınız? MSI X670E Plus varsa zaten herhangi güncellemeye ihtiyacınız yok gayet iyi anakart.

Son düzenleme:
Biraz araştırdım reddit ve forumlarda b650me 7800x3d arasında uyumlulukla ilgili bir sıkıntı olmadığını gördüm bilgiyi edindiğiniz sayfayı atarsanız inceleyeyim. İkinci olarak bu elinizdeki sistemi sıfırdan dizecek olsam yine elinizdeki ana kartı kullanırdım şahsen. Düşük profilli bir anakart değil 2 nvme slotu var, soğutma bloğu var, wi-fi desteği var yeterli bir anakart. Eğer 9800x3 alacaksanız. 22k'lık bir işlemciden bahsediyoruz. SSD ve PSU hariç genel bir yükseltme yapmanız daha iyi olacaktır. Fiyat dengesi olarak mantıklı bir sistem olmuyor. Ayrıca 7800x3d ve 9800x3d arasındaki performans farklarını karşılaştırma yapan çeşitli benchmark sitelerinden ve videolardan incelerseniz, farkın çok büyük olmadığını görürsünüz.

Anlamadığım bir nokta var. MSI X670E Plus anakartını yazmışsınız sisteme. b650me diyorsunuz mesajda, hangisi sizin ana kartınız? MSI X670E Plus varsa zaten herhangi güncellemeye ihtiyacınız yok gayet iyi anakart.
Hocam şöyle söyleyeyim hangi forumda gördüğümü hatırlamıyorum. Kendimi doğru açıklayamamış olabilirim, şimdi ben bu konuda belirttiğim anakart işlemci RAM'i satın alacağım ve elimde olan bir ASUS TUF B650M-E var. Merakım da şu yönde eğer 7800x3D benim B650M-E ile iyi performans veriyorsa gidip MSI X670E Plus almayayım sadece 7800x3D ve RAM'leri alayım. Ne yapmalıyım? Umarım anlatabilmişimdir.

Anladım. Sizin yerinizde olsam ikinci söylediğinizi yapardım ya da 5000 serisinin süperleri çıkınca ben 5070 ti super 5080 super filan alıcam diyorsanız, 9800x3d ile tüm parçarları da değiştirebilirisiniz. İkisi de mantıklı seçenek sizin tercihlerinize kalmış.

Anladım. Sizin yerinizde olsam ikinci söylediğinizi yapardım ya da 5000 serisinin süperleri çıkınca ben 5070 ti super 5080 super filan alıcam diyorsanız, 9800x3d ile tüm parçarları da değiştirebilirisiniz. İkisi de mantıklı seçenek sizin tercihlerinize kalmış.
Öncelikle dediğim gibi şu 1 2 yıl almayı düşünmüyorum ekran kartı sağolun tekrardan. O yüzden dediğiniz gibi 7800x3d alıp asus tuf b650m-e ile yola devam edeceğim. Teşekkürler.

Hocam ekran kartını 1 2 yıla güncellerim CPU ağırlıklı oyunlar oynadığım için en iyisi olsun istedim, çünkü elimde B650me gibi bir anakart var şimdi 7800x3D için iyi değil sanırım o anakart, anakartı değiştireceksem en 9800x3D alayım diye düşündüm eğer diyorsanız 7800x3D B650me anakartla sorunsuz performans kaybı olmadan çalışır elimde olan anakartı satmadan kullanayım. Sağ olun teşekkür ederim.

Hangi oyunları hangi ayarlarda hangi çözünürlükte hangi monitörle oynuyorsunuz hocam.

Hangi oyunları hangi ayarlarda hangi çözünürlükte hangi monitörle oynuyorsunuz hocam.

Hocam Optimize sorunu olan oyunları low grafikde çoğunlukla da yüksek grafiklerde oynuyorum. Black Ops 6, R6, CS2, Valorant, Rust, Fortnite, garrys mod, hikayeli oyunlarda oynuyorum ara sıra ama çoğunlukla bu tarz oyunları oynuyorum 270 hz 1080p ile rekabetçi oyunlarını oynuyorum değişiyor bazen ve 2k monitörde daha çok zaman geçiriyorum. (İki monitörde de her oyunu oynuyorum açıkcası)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı