9800x3D için anakart önerisi

AM5 Ryzen işlemcilerde 1:1:1 sync olayını unut, olmuyor. Gidip bellekleri 4000 MHz falan çalıştırman lazım ve o şekilde performans çöp oluyor. MCLK=UCLK yapabilirsin orası kolay.

6000 Mhz bellek taktığında FCLK 2000 falan kalacak kısacası, normal.

Cl28 6000mhz modeli de geceleri %10 indirime düşüyor Vatanda. Bunuda değerlendirebilirsiniz. Ben gece siparişi verdim. Tek kötü yanı 32gb, gönül isterdiki 64 bulayım ama 32nin yeteceğini ve gecikmeninde önemli olduğunu okudum. O yüzden 32 ye razı oldum, bilginize.

1731612926159.png

@İnttwild @Teacher80 @QTV @tunorno @erme

Evde hanımla ve 4 yaşındaki oğlumla ciddi bir toplantı yapıp neden x870 tomahawk almamız ve ne kadar gerekli olduğu konusunda görüştük ve aldım 🤣

Teşekkürler dostlar. Sırada RAM var.

Cl28 6000mhz modeli de geceleri %10 indirime düşüyor Vatanda. Bunuda değerlendirebilirsiniz. Ben gece siparişi verdim. Tek kötü yanı 32gb, gönül isterdiki 64 bulayım ama 32nin yeteceğini ve gecikmeninde önemli olduğunu okudum. O yüzden 32 ye razı oldum, bilginize.

Dostum 9000 serisi destek listesinde aradım ama bulamadım. Tam arayabildim mi emin değilim. Destekliyorsa onu da alalım bitirelim işi 😃

Son düzenleme:
Mümkünse uyum listesinde olan RAM alın. Mesela bu destek listesinde:

Bunun 48 GB olanını aldım, o da uyum listesinde idi ve BIOS'ta mclk = uclk yapıp kontrol ettim 1:1 çalışıyor. Ryzen 7 7700 olduğu halde 6400 MHz CL32 RAM de 1:1 çalışıyor, tecrübeyle sabit.

Çok kararsız kaldım vatandaki 6000 MHz CL 28 RAM sanki listede. Senin deneyimin var.

1731616803996.png

36G16GX2 olarak geçiyor vatan da RAM ancak listede isim bu şekilde. Listedeki ismi G.Skill sitesinde aratıyorum 16 ile X2 arasındaki g olmayan şekilde bir RAM yok ama vatandaki isimle aratınca var. Yazım hatasıdır deyip alsam mı? Senin dediğin RAM'e mi güvensem.

MSI kartta 7600 işlemci ile EXPO açamadığımız oldu XPG RAM ile. Listede vardı üstelik şu an mecbur 4800 takılıyor arkadaş dert etmiyor.

Ne dersin? Ne yapsam? 6400 CL32 RAM'i bas geç dersen alıp geçeceğim.

Çok kararsız kaldım vatandaki 6000 MHz CL 28 RAM sanki listede. Senin deneyimin var.

Eki Görüntüle 2352750

36G16GX2 olarak geçiyor vatan da RAM ancak listede isim bu şekilde. Listedeki ismi G.Skill sitesinde aratıyorum 16 ile X2 arasındaki g olmayan şekilde bir RAM yok ama vatandaki isimle aratınca var. Yazım hatasıdır deyip alsam mı? Senin dediğin RAM'e mi güvensem.

MSI kartta 7600 işlemci ile EXPO açamadığımız oldu XPG RAM ile. Listede vardı üstelik şu an mecbur 4800 takılıyor arkadaş dert etmiyor.

Ne dersin? Ne yapsam? 6400 CL32 RAM'i bas geç dersen alıp geçeceğim.
En son bios yüklü Msi Mag tomahawk x870 anakartta, bu bios update ile RAM uyumları artıyor haliyle. Kaldı ki X870 anakartlar DDR5'in gereksinimlerini gerçekten karşılıyor. RAM konusunda bire bir aynısı değilse aynısı değildir. Artık üründe kusur yoksa iade çok zor, o yüzden bir şey diyemem.
Çalıştığına emin olduğum şu anda kullandığım ram mesela:

En son BIOS yüklü MSI MAG Tomahawk X870 anakartta, bu BIOS Update ile RAM uyumları artıyor haliyle. Kaldı ki X870 anakartlar DDR5'in gereksinimlerini gerçekten karşılıyor. RAM konusunda bire bir aynısı değilse aynısı değildir. Artık üründe kusur yoksa iade çok zor, o yüzden bir şey diyemem.
Çalıştığına emin olduğum şu anda kullandığım RAM mesela:

1731620635454.png

Teşekkürler. Bakalım 1 haftaya toparlarım herhalde. Taksitler bitene kadar RX 6800 ile takılacağım. Yaza yeni NVIDIA veya AMD ne çıkartırsa bakacağız. Umarım RAM'ler düşündüğümüz gibi çalışır.

1731620635454.png

Teşekkürler. Bakalım 1 haftaya toparlarım herhalde. Taksitler bitene kadar RX 6800 ile takılacağım. Yaza yeni NVIDIA veya AMD ne çıkartırsa bakacağız. Umarım RAM'ler düşündüğümüz gibi çalışır.

Kötü haberim var. Benim için. Siparişleri iptale geçirsem mi?

1731620850223.png

Hayırlı olsun hocam cl28 le de sorun olmazdı muhtemelen. Cl28 6000mhz ramler yeni çıktı piyasaya. Anakartın destek listesinde olan ramler test edilen ramlae olur genelde. Bununla da çalışırdı ama çok ufak bir performans farkı olurdu muhtemelen. O kadar para vermekten kurtulmuşsun, 6400 cl32 de her türlü götürür sizi. Ben beyaz sistem dizdiğim için ve düşük cl olduğu için aldım bunu yoksa gönül isterki 64gb olsun 😄

Eki Görüntüle 2352809

Kötü haberim var. Benim için. Siparişleri iptale geçirsem mi?

Eki Görüntüle 2352812
Bu deformenin bir çok sebebi olabilir. İşlemciyle alakalı bir durum olacağını sanmıyorum. Sizin setupunuz güzel, içiniz rahat şekilde kullanın hocam

Hayırlı olsun hocam CL28 le de sorun olmazdı muhtemelen. CL28 6000MHz RAM'ler yeni çıktı piyasaya. Anakartın destek listesinde olan RAM'ler test edilen ramlae olur genelde. Bununla da çalışırdı ama çok ufak bir performans farkı olurdu muhtemelen. O kadar para vermekten kurtulmuşsun, 6400 CL32 de her türlü götürür sizi. Ben beyaz sistem dizdiğim için ve düşük CL olduğu için aldım bunu yoksa gönül isterki 64 GB olsun 😄

Bu deformenin birçok sebebi olabilir. İşlemciyle alakalı bir durum olacağını sanmıyorum. Sizin setupunuz güzel, içiniz rahat şekilde kullanın hocam.

Kendisini çok sevmem ama jayztwocents (aynı zamanda linusu da sevmem) işlemcinin ters takıldığı için deforme olduğunu söylüyor. Heyecan yaptım bekleyeceğim bakalım.

Peerless Assassin 120SE ile kullanabilir miyim acaba? Kullanan arkadaşım 7800x3D ile çok rahat etmişti. Yaz gelene kadar daha az ısınan 9800x3D idare eder diye düşündüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı